Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha anyagilag megtehetnétek,...

Ha anyagilag megtehetnétek, otthon maradnátok a gyerekkel 3 éves koráig?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk milliomosok, de úgy is kijönnénk a pénzből, ha csak a gyerek 3 éves korában mennék vissza dolgozni. Ti mi tennétek?

2016. febr. 22. 10:54
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
85%
Ezerz lepontozast kapok majd, de en igen. Sot itthon is maradok. Nem azert mert utalnek dolgozni, hanem mert szeretnek vele lenni, es megadni neki azt amit penzen nem lehet. A parom keres annyit, hogy itthon maradhattam, plusz a tobbi juttatas. Es a szeptemberi ovikezdesig itthon leszek. Mivel teso uton van, nem is tudnam mashogy elkepzelni. Kozben tovabb kepzem magam szoval nem tetlenkedem :)
2016. febr. 22. 10:58
 2/42 anonim ***** válasza:
81%
Mindhárommal itthon voltam három évig. Átlagosan éltünk. Ma sem tennék másképp.
2016. febr. 22. 11:02
 3/42 anonim ***** válasza:
83%
Két éves a fiam, beírattam bölcsibe, egy hónap múlva megyek vissza dolgozni. Én azt vettem észre, hogy nagyon jó hatással van rá. Sokat fejlődött, változott, nyitottabb lett. Lehet hogy nem tökéletesen csináltam a dolgokat, pedig igyekeztem, de azt látom, hogy jó irányba terelődik. Másabb látásmóddal, gyerek társasággal, találkozik. Más játékok, fejlesztések. Rá jó hatással van úgy látom.
2016. febr. 22. 11:02
 4/42 anonim ***** válasza:
82%

Nem.

Én nagyon társasági ember vagyok, és már a gyerekem 1,5 éves korában majd megőrültem, hogy végre felnőtt társaságban is lehessek. Részmunkaidőben el is kezdtem dolgozni. (és nem, a barátnővel kávézás nem elég erre)

Ne érts félre, imádom a fiam, de nem kizárólag anya vagyok, hanem ember is, aki igényli más felnőtt emberek társaságát, ahol nem csak a pelenkázásról, meg a hozzátáplálásról beszélgetünk...

De barátnőm az a beállítottságú, aki már 5 éve nem dolgozik, és még 1 évet biztos nem fog (2 gyerek van). Ő bírja az otthon létet.

Mások vagyunk, mások az igényeink.

2016. febr. 22. 11:03
 5/42 anonim ***** válasza:
77%
Ha tehetném maradnék 3 évig. De sajnos csak 2 évet maradhatok.
2016. febr. 22. 11:07
 6/42 anonim ***** válasza:
59%

Nem.

Mi is kijöttünk volna valahogy még úgy is, hogy nem dolgozok, de adtunk egy esélyt a bölcsinek és nem bántam meg, a másik két gyereknél nem is volt már dilemma tárgya. Már mindhárman kamaszok, úgyhogy elmondhatom, hogy semmi kárt nem okozott bennük a bölcsis lét, viszont rengeteg előnye volt, nagyon szerettük.

2016. febr. 22. 11:35
 7/42 anonim ***** válasza:
83%
Ez függ az anyától és a gyerektől. Három gyerekem között kicsi a korkülönbség, így fel sem merült hogy ne maradjanak otthon velem 3 éves korukig. A legnagyobbal tök jó is volt a plusz egy év, sok programot szerveztem, élveztük mind a ketten. Mikor a legkisebb lett 2, már 5 éve voltam itthon, és bár úgy gondoltam, neki is jár a plusz egy év velem, és vele is mentünk mindenfelé, már nem volt az a felhőtlen nem is vágyom másra érzés. Megértem, ha valakinek már 2 év után sok az otthon ülés. Meg függ a gyerektől is, az enyémek elég anyásak, elvannak nagyobb gyerektársaság nélkül, de nem minden gyerek ilyen, vannak nagyobb szociális igényű gyerekek, akiknek már 2 évesen hiányzik a társaság.
2016. febr. 22. 11:41
 8/42 A kérdező kommentje:

Képtelen vagyok dönteni hogy mit csináljak.

Ahogy írtam kijönnénk a pénzből úgy is, ha nem mennék vissza 2 éves korában dolgozni, csak olyan luxusnak tűnik 3 éves korig itthon maradni, anyagilag nyilván jobb lenne ha visszamennék. Már 5 éve vagyok itthon (2. gyerek), amit már kicsit soknak érzek.

Viszont ott van bennem az is, hogy csak egyszer ilyen kicsi a lányunk, többet úgysem lesz ilyen alkalom, és akkor még együtt lehetnénk 1 évet, nem kellene bölcsibe mennie.

2016. febr. 22. 11:45
 9/42 anonim ***** válasza:
93%

Az enyéim között 2 év a korkülönbség, 4 évig voltam otthon velük, és ugyan anyagilag sem tehettük volna meg, hogy maradjak gyesen, de már vágytam is dolgozni. Visszamentem 8 órába, az meg a másik véglet volt, alig láttam őket, szenvedtünk mindannyian, pedig a munkámat szerettem. Most nemrég nagyot változott az életünk, elköltöztünk, jelenleg részmunkaidőben dolgozom, a kicsit délben elhozom az oviból, itthon alszik már, ez szinte minden szempontból ideális, kár, hogy a munka vacak. :) Amúgy eddig ez a felállás a legjobb nekünk.

Viszont ezt neked kell érezned. Van olyan nagycsaládos barátnőm, aki azt tervezi, hogy amíg az összes gyereke sulis nem lesz, otthon marad. Őt ez teszi boldoggá, és jól van ez így is.

2016. febr. 22. 11:52
 10/42 anonim ***** válasza:
35%
Mi úgy döntöttünk, itthon maradok, de a kicsi megy családi napközibe heti 3x, délelőtt. Nagyon szereti, de elég neki. Szeptemberben megy oviba.
2016. febr. 22. 11:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!