Anyukák, akik két gyermekkel vagytok otthon, mennyi időt tudtok külön-külön foglalkozni velük naponta?
Külön-külön szinte semennyit.
Ha a pici elment este aludni, akkor még van kb fél óra a naggyal. Amúgy egyszerre játszom velük, kisebb-nagyobb nehézségekkel. Pl rajzolunk a naggyal, jön a pici, és megeszi a papírt v a filcet, vagy a gyurmát eszi meg, jó esetben csak nyomkodja ő is.
Kirakózni az ebédlőasztalon.
Csak a picivel külön nem tudok játszani, mert egyből jön a nagy. Inkább az szokott gond lenni, hogy a nagy nem tudja kiélni a kis kreatív hajlamait, nekem meg vissza kell tartanom a picit, ne másszon már rá a műalkotásokra.
Most már azért játszanak együtt is, pl formaevőznek, rakosgatnak, pakolgatnak.
1 és 3 évesek.
1.
Amúgy nekem egyszerre alszanak ebéd után, ezért sincs már időm rájuk külön-külön.
Amíg a pici 2-szer, meg előtte 3-szor aludt, akkor tudtam csak a naggyal játszani.
Külön külön úgy hogy a fiam 4 éves és nappal már nem alszik semmit vagy csak 1-2 órát, szemben a kicsivel aki 2 éves és még azért 2-3 órát alszik nappal.
Hétköznap nem tudok külön foglalkozni velük mivel bölcsibe és oviba járnak és haza is egyszerre hozom őket.
Nincs nagyszülő sem aki egyiket elvinné néha és akkor a másikkal lehetne külön anya-fia vagy anya-lánya programot csinálni.
Most tervezem épp ezért hogy az egyiket apjára bízom és a másikkal elmegyünk valamerre pár órára mert igazságtalan kicsit hogy legtöbbször az erőszakosabb, határozottabb és nehezebben kezelhető gyerkőcöm akarata érvényesül a másik meg el van nyomva kicsit emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!