Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekkel otthon lévő...

Kisgyerekkel otthon lévő anyukák, nem érzitek úgy, hogy belefulladtok a házimunkába?

Figyelt kérdés
A kérdést annyival egészíteném ki, hogy van 2 nagytesó is, ők még ovisok, én a 2 éves kicsivel vagyok itthon. Szörnyen soknak érzem az itthon munkát, még úgy is, hogy a férjem is besegít. Főleg a főzésre és a ruhákra megy el rengeteg idő. Ti hogy élitek ezt meg?

2017. jún. 3. 20:04
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
77%
Lehet, hogy a lakás kevésbé lesz koszos, ha pár órával kevesebbet vagyunk otthon (mert ugye ti sem vagytok otthon délelőtt, délután meg gondolom máég alszik a gyereked), de a házimunka jelentős része pont nem ez. Szerintem a főzés és az ahhoz kapcsolódó tevékenységek viszik el a legtöbb időt és a dolgozó anyukák is főznek, mosogatnak, nyilván mi is használunk ruhát, ugyanúgy kell mosni, vasalni, mint neked, sőt szerintem többet. Mindegy, majd megtudod milyen, ha fogsz dolgozni, de szerintem vissza fogod sírni ezt az időszakot.
2017. jún. 4. 19:38
 32/65 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit leegyszerűsítve: ha minden áldott nap egy teljes órán keresztül takarítasz meg egy órán keresztül állsz a konyhában, az még mindig állati messze van a 10-től (9 + utazás). Általában főzés közben én mást is szoktam csinálni, elrotyog a kaja magában. És több napra elegendő adagot főzök egy ételből. Vásárolnom a ledolgozott nap után, gyerekkel kell. Meg minden egyebet elvégezni, úgy, hogy még a gyerekre is jut idő. De próbáld ki mondjuk, hogy 5kor állsz neki, mindennek, egy olyan nap után, mikor nem voltatok otthon (kirándulás vagy bármi miatt). Ruhából meg nálatok is ugyanannyi fogy. Mosogatógépem nincs. A házimunka döntő tőbbségét én végzem. De nem akarlak meggyőzni, majd meglátod, feltéve, hogy fogsz teljes munkaidőben dolgozni. Meg ebben az időszakban nem is az az elsődleges, hogy csillogjon a lakás.
2017. jún. 4. 19:58
 33/65 anonim ***** válasza:
Hát, ha olyan munkahelyed van, ahol tudsz meleg ételt enni, akkor az szuper. Hozzánk max a házhozszállítós hoz, attól meg én nem szívesen rendelek, így marad a főzés. Hiába nem vagyok otthon, a szennyes ugyanannyi, a lakás porosodik, a fürdőszoba koszolódik mert használjuk. Hidd el, sokkal vacakabb, a hétvége max 2,5 napjába mindent belesűríteni, főleg úgy, hogy még a gyerekekkel is lennél, nem a házimunka az elsődleges. Soha olyan szabad nem voltam, amikor otthon voltam, ebből 1,5 évig két gyerekkel.
2017. jún. 4. 20:23
 34/65 A kérdező kommentje:

31. az én környezetemben a dolgozó anyák nem főznek hétköznap, de ezt már fent részleteztem.

Egy 2 éves rengeteget tud pakolni, és lehet, h rosszul csinálom, de sokszor több mindent is előveszek neki, h kicsit ellegyen egyedül is még én odarakom a kaját. Inkább ez, minthogy betegyem a tv elé, és ezt bizony el kell utána pakolni, probálom természtesen ebbe őt is bevonni, több-kevesebb sikerrel.

2017. jún. 4. 20:24
 35/65 A kérdező kommentje:
31. a ruha természtesen ugyanaz mindekinél. De azt hozzátenném, h minél több a gyerek annál több a mosnivaló. Ha valaki melózik és mellette 3 gyerekre mos és főz hétköznap meleg ételt, az előtt le a kalappal.
2017. jún. 4. 20:27
 36/65 anonim ***** válasza:
32 vagyok, asszem :) a főzésben sokat segít a férjem, ha délután hazajön és itthon dolgozik, közben mondjuk elrotyog egy pörkölt vagy egy főzelék, nekem csak be kell fejeznem. De mindennap meleg vacsorát eszünk (kivéve én, mert nem vacsorázom?viszont azt ebédelem másnap a melóban), ehhez szokott az egész család. De nem is főzünk olyat, ami fölött órákig kell állni. Viszont a kerekítő meg a nemtommilyen gyerekfoglalkozás nem értem, mennyiben fárasztó. Szerintem ez szórakoztató inkább, lazítás. Vagy csak a munkához képest? Meg hogy miért kell mindennap. Szeintem heti 1 pont elég.
2017. jún. 4. 21:04
 37/65 A kérdező kommentje:

32. nemigazán értem hogy miért vonsz párhuzamot a 2 óra és a 10 óra között? Mert a többi a gyerekkel való játék, foglalkozás, ill. a foglalkozásokra eljutás ottani játék, napi 5-6 szori etetés, altatás az nem minősül szerinted "munkának"? Én is ledolgozom a napi melóóraszámomat, csak én nem a klasszikus értelemben vett munkát csinálom. De egy kisgyerek gondozását, ellátását, a saját szintjén történi törödést és foglalkozást vele és igenis munkának tekintem, és szerintem nem egyszer keményebb, mint egy klímás irodában papírokat tologatni. (Akinek nem inge...)

Mi is kb. 2 napig esszük uagyanz a kaját, és én is szoktam a gyerekekkel délután boltba menni.

A ruhás témát azt nem vitatom.

De azt nem értem, ha mindkét fél melózik miért nem közösen végzik, vagy legalábbis megosztva a házimunkát? Szerintem ez így lenne a korrekt. Ha mindkét fél ledolgozza a napi 9-10 óráját, akkor mindkét félnek ugyannyi otthoni teendő is kell, hogy jusson.

2017. jún. 4. 21:04
 38/65 A kérdező kommentje:

33. Mi Bp. élünk itt azért megoldható, ha a gyerek miatt nem kell délben meleg ételt főzni, a felnőtt valahogy megoldja magának. Én ha melózni fogok nem fogok mindennapra meleget főzni, esetleg 1-2 alkalommal hétköznap, mert ahogy előttem is írták 10 óra meló után, nem állnék még neki kaját csinálni, azt az időt inkább a gyerekekkel tölteném. Napközben esznek az intézményben meleget, este meg hideg vagy egyszerű meleg vacsi.

Én tényleg úgy gondolom, hogyha valamit használunk azon egyszerűen meglátszik. Pl. Wc, fürdőszoba pont ilyen szerintem, továbbá a konyháról ha itthon napi szintem megy a főzés ne is beszéljünk. Illetve a gyerek utáni pakolnivalókról.

Azt a nézetet osztom, h nagyobb a szabadság és kötetlenség, magad osztod így be az idődet, ezt nem vitatom.

2017. jún. 4. 21:13
 39/65 A kérdező kommentje:
36. Azt, hogy miért kell mindennap foglalkozásokra járni, fent már részleztem. Szerintem, fogalmazzunk úgy, hogy nekem fárasztó, mert nem egy könnyű eset a legkisebbem. Pont 2 éves, dacol, harcolni kell vele, akinek van gyerek azt tudja, hogy nagyon kemény és fárasztó tud lenni. Nemcsak móka és kacagás, ahogy a Pampers reklámban. :)
2017. jún. 4. 21:16
 40/65 anonim ***** válasza:
Persze, higy a gyerekkel való foglalkozás is 'munka' - na jó nem munka de kedves kötelesség, de te a HÁZIMUNKÁT kérdezted! Amire sokkal több időd van, mint egy dolgozó nőnek. Még ha van is koszoló-pakoló kétéves otthon. Erre próbáltam rávilágítani. Ne kapd föl a vizet, fölösleges.
2017. jún. 4. 21:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!