Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti haragudnátok a gyereketek...

Ti haragudnátok a gyereketek apjának "új" barátnőjére ebben a konkrét esetben?

Figyelt kérdés

A párom 41 éves, én 28 vagyok és a páromnak van egy 7 éves fia. Több, mint 3 éve vagyunk együtt. Nem miattam mentek szét, a páromnak volt már egy barátnője előttem (azt sem állítom, hogy miatta). Azt mondja a párom, hogy már akkor tudta, hogy a házassága a volt feleségével tönkrement, mikor terhes volt a fiukkal. Megszületett a fiuk, és amikor féléves lett, akkor jött össze azzal a másik nővel.

Egyébként 8 éve ismerem a páromat, kollégák voltunk, aztán barátok és most már egy pár. Szóval gyakorlatilag az egészet láttam, de nem tettem semmit a házassága ellen.

Ennek ellenére a felesége azt állítja, hogy szerinte miattam ment tönkre a házassága. Amikor ők házasok voltak, akkor nekem is volt párom, sőt amikor a férje (a párom) összejött azzal a másik nővel, én még akkor is együtt voltam az akkori párommal. De a volt feleség olyanokat mond, hogy már biztosan akkor is szeretők voltunk.

Engem nem érdekelne ez az egész, de a fia rendszeresen jön hozzánk és én ezt már nem bírom elviselni.

Most azon akadt ki, hogy a párom felrakott a közösségi oldalára egy képet, amin 4 kép van össszevágva: 1 a páromról és rólam, 1 róla és a fiáról, 1 rólam és a fiáról, meg egy olyan amin az én tenyerem van alól, az én tenyeremben a párom tenyere és rajta a kisfia keze.

Ezt írta a párom a kép felé: #family

Na ezen annyira kibukott a gyerek anyja, hogy felhívott és követelte, hogy szedjük le. Én mondtam hogy hívja fel a páromat, beszélje meg vele, nem az én oldalamon van. Erre elkezdte mondani, hogy ez nem "family", nem család, ez egy erkölcsi fertő amibe sajnos az ő fia is belekerült, szüljek magamnak, a fiához semmi a közöm, a páromat sem érdekli a fia (?), távolítsuk el a képet.

Szerintetek ebben most miért vagyok hibás? Mást is olvastam ezen az oldalon, hogy hasonló helyzetben van. Ők miért kapják ezt? Örülnék tanácsoknak. Akár olyantól aki azon megy keresztül, mint én vagy aki olyan helyzetben van, mint az anyja.

2017. ápr. 19. 19:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
61%

Fiatal lány létemre dehogy kezdenék egy 13 évvel öregebb, családos emberrel, még ha ott is hagyta a családját. Gáz dolog lekoccanni egy másik nővel, amikor a baba még csak féléves (!!!). Gondoljunk már ebbe bele! Nem egy úriemberrel àllunk szembe, az már biztos.

Ha azt érezte, hogy nem a gyerek anyja az igazi, akkor talán védekezni kellett volna. Szomorú, hogy 30-40 x évesen ennyire gyerekes, felelőtlen férfiak vannak.

A gyerek anyját szívből sajnálom, bízott valakiben, családot akart, de faképnèl hagyták és nevelhette egyedül a kisfiát. Szomorú.

2017. ápr. 19. 21:27
 42/62 anonim ***** válasza:
77%
Ezt en is irtam, hogy a pasas egy "fonyeremeny" :)
2017. ápr. 19. 21:30
 43/62 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem hiszti.

1. HÉT éve elváltak. Nem hét hónapja, hogy ez még olyan friss seb legyen.

2. A pasinak TI vagytok a családja. A gyermeke, és az élettársa. Akkor se, ha ez az exnek nem tetszik.

3. Anyaként tünteti fel?? Mi ez a baromság?? Az ismerősök már csak tudják, hogy ki kicsoda, ez nem egy képen múlik. Aki meg ennyit sem tud a másikról, azt nem kell ismerősnek jelölni.

4. Az ex nyugodtan letilthat, vagy a párod őt, ha csinálja a cirkuszt. Aztán ennyi.

5. Röhejesnek tartom, hogy egy közösségi oldalra feltöltött nyomorult képből ilyen feszkó kerekedik. Kevesebbet kéne lógni rajta, és kevésbé komolyan venni az ott látottakat. Ne vicceljünk már, egymásra tették a kezüket! Mi ebben a felháborító? A felirat meg kedves, kifejezi, mennyire fontos a pasinak a rajta szereplő emberek.

Vihar a biliben - az ex részéről.

2017. ápr. 19. 22:06
 44/62 anonim ***** válasza:
46%
Utolso teljesen rosszul latja. De van ilyen, nem vagyunk egyformak.
2017. ápr. 19. 22:13
 45/62 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, mindet elolvastam és csak hogy tisztázzuk egy válasz kivételével nem "pontoztam", szóval a százalékokat ti alakítottátok :)

Valóban sok választ kaptam és sok elég szélsőséges volt.

Nekem az álláspontom az, hogy ezt nekik kellene megbeszélniük. A problémára rátapintottak itt többen, a gond az, hogy sokat veszekszik velünk. Én mondtam, hogy engem meg a gyereket hagyjanak ki belőle. Nem érzem magamat felelősnek, ezért sem. Nem vagyok konfliktus-, csak veszekedés kerülő. Ha nem velem, akkor valószínűleg mással lenne, ha akarna - persze fájna, de -tőlem visszamehetne, mivel nekem nincsen szükségem olyanra, aki nem szeret.

Szeretem és remek apa, mivel nem csak kettő hetente van nálunk a gyerek, törődik vele. Az, hogy elhagyta a gyerek anyját, nyilván nem volt egy példaértékű döntés, ezt ő is bevallja. De felelőtlenül voltak együtt, viszont nem erőszak volt, a felesége is akarta. Aztán teherbe esett és ő nem kényszerítette még érzelmileg sem az abortuszra, engedte, hogy döntsön a felesége, ami szerintem viszont dicsérendő, mert gyakorlatilag ettől a döntéstől elég sok minden függ még ma is és hosszú még ideig. De ő elfogadta, holott neki is épp úgy döntésjogának kellett volna lennie, mint ahogy a felesége is mondhatott volna nemet a felelőtlen szexre. De persze nincsen ebből gond, imádja a fiát, örül, hogy így alakult. Szerintem ennek mind a ketten örülnek. Közel lakunk egymáshoz 6 km-re van a házuk a miénktől, tehát nincsen távolság (talán néha ez is baj).

Hogy mit gondolunk a helyzetemről/helyzetünkről? Egyrészt én is azt gondolom, hogy amikor mi együtt vagyunk hárman, akkor valóban olyan mintha egy család lennénk. Viszont én is megértem, hogy ez neki rosszul esett. Ezt a dühkitörést viszont megint nem tudom megérteni. Meg miért engem hív? Ne velem akarja megbeszélni, mikor velem nem is tud kommunikálni. Ezért is gondolom, hogy ez most csak egy újabb ok, hogy vitázzon. Ha akarta volna valóban leszedni, akkor a páromat hívja és MEGKÉRI, nem velem ordít és eléri, hogy én mondjam el a páromnak, hogy már megint hogyan viselkedett, nem? Sokkal könnyebb és tisztább lett volna így szerintem. De neki a célja, a velem való vita.

Nyilván az is nehéz neki, hogy jól megvagyunk, a gyerek is szeret nálunk.

A párom most már csak azért sem akarja leszedni. Nem akarta őt direkt irritálni vele, ebben biztos vagyok, eszünkbe sem jutott, nem vagyunk egy közösségi oldalon élők. A párom nem is foglalkozik vele. Próbálja tisztelni, mint a gyereke anyját, de szerintem ezt eléggé megnehezíti. Egyszerűen nem látom mikor lesz vége ennek, mikor hagy főleg engem békén. A párommal már ezen is összevesztek, hogy ne írjon nekem SMS-t, ne hívjon, ne jöjjön hozzánk el, hogy "leosszon". Nem tud túllépni ezen. Hiába nem vagyok ilyen típus, néha sajnos annyira kiborít, hogy belemegyek a vitába.

2017. ápr. 19. 22:36
 46/62 anonim ***** válasza:
68%
Hazasodjatok ossze!
2017. ápr. 19. 22:40
 47/62 anonim ***** válasza:
39%

A fele fel sem fogja a foto súlyát, lényegét

Eleve egy semmirekellő "apához" van láncolva a gyerek, szoval egy olyanhoz akinek gyerek nelkül már hátat kéne fordítani, és ez, az épp aktuális csájéval futattja magát a gyereket felhasználva hogy idilli képet mutasson.

A csájé is csak eszköz a képmutatáshoz, csak neki később fog leesni.

Sok ilyen ffi van aki igaz hogy elhagyja a saját családját, de a világnak meg játsza a jofej apát.

Csak hát az nem egy x edik nővel es egy gyerekkel valo fotozással kezdődne hanem a családot nem kellett volna felrugnia.

Ezzel nem tud kompenzálni.

2017. ápr. 19. 22:40
 48/62 anonim ***** válasza:
94%
Nem akarok senkiben rossz hangulatot kelteni, de szerintem akinek kicsi gyereke van, az tudja, hogy nem ugyanaz "sokat lenni a gyerekkel" és jelen lenni 0-24-ben, mert egy kisbaba állandó törődést, gondozást és készültséget igényel. Ilyenkor nem stílusos lelépni, noha nem ismerem a körülményeket. Az én szüleim is rengeteget vannak a kisfiammal, tudnak mindenről vele kapcsolatban, de nem ők élnek vele, nem ők pelenkázzák hajnali 2-kor, nem ők takarítják fel a pisit, nem ők viselik a felelősséget, de nekik nem is kell. Egy apának viszont igen. Ez a legszebb és egyben legnehezebb kor, sok szempontból (nyilván a kamaszkort is legnehezebbként éljük meg vagy a dackorszakot stb.). Ilyenkor kellene a családnak legjobban összetartani, mert azt azért szögezzük le, a várandósság alatt meg amíg a gyerek kisbaba,egy nő sokkal kiszolgáltatottabb, fáradtabb, lehet nem akar szexelni (vagy a férfi nem akar vele) és kevésbé érzi magát vonzónak, nem tudja lesni a párja kívánságát, nem is akarja, aki pedig lehet hogy elvárná. Nekem gyanús, ha egy férfi ilyenkor kitekintget vagy akár kategorikusan lelép. Egy megváltozott testű ès életritmusú nőnél aktuálisan (nem lesz mindig így) szinte bárki vonzóbb az éretlen férfi számára. Aki jó társat talál, annak ilyen problémaja nem lesz, mert az túl fog látni a deréktáji hájon és a sz.ros pelusokon, mert az értékrendje eleve máshol helyezkedett el.
2017. ápr. 20. 06:34
 49/62 anonim ***** válasza:
20%
Na ezért nem váltam el végül a gyerekem apjától pedig lett volna rá okom.Hog jöjjön egy hülye pitsa aztán ilyen képmutató giccses képeket rakjanak ki... ti nem vagytok egy család...
2017. ápr. 20. 07:06
 50/62 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem a férfi lépjen csak le, amikor úgy érzi. Mondom ezt egyedülálló anyaként. Borzasztó lett volna jópofizásból együttélni, kerülgetni, hozzáérni, vele aludni, veszekedni minden nap. Épp elég nehéz egy gyerekkel, nem kell az ember nyakába plussz konfliktusforrás.

Ezért nem hibás a pasi, én inkább díjjazom, hogy hetente van a gyerekkel, és gondolom normál gyerektartást fizet.

Az viszont tényleg undi, hogy idilli képet mutat a közösség felé, és anyaként tünteti fel a barátnőt. Mivel a kérdezőnek nincs gyereke, biztos, hogy nem tudja, mit jelent az anyai érzés, ezért nem tekinthet a gyerekre a sajátjaként, ezért nem egy család.

Az élettárs nem családtag. Gondolom még csak nem is bejegyzett élettársak, hanem csak együtt élő pár. Miért nem vesz el téged kérdező szerinted? 28 vagy, ő negyvenes. Házasság, gyerek gondolom kellene, ő meg lassan kifut az időből. miért húzod ki magad a dologból? Te is ott vagy a fotón, jóváhagytad, érintve vagy. Igazi konfliktuskerülő vagy. Nem az exszel kellene veszekedni, hanem a pároddal.

Az ex is bolond egy kicsit, szerintem azt hiszi te akartad a fotót. Ez nem oké. Az viszont igen, hogy ezért felháborodik.

Ez nem a kettejük dolga, hanem a tied is, hiszen rólad van szó. De utálom ezt a magatartást. Ne a nővel beszélj, hanem a pároddal. Monden jóérzésű ember ezt tenné. Neked fontos a kép? Egyetértesz vele? A mintha család lennénk édeskevés, majd rájössz úgyis. Szerintem nem fog ejteni a pasi, mert többet nem tudna megfogni egy generációval fiatalabb csajt, de szerintem elköteleződésre, házasságra, gyerekre, vagy csak vagyonközösségre nem lehet tőle számítani.

Csak kíváncsiságból... közös kasszán vagytok, vagy mindent feleztek?

2017. ápr. 20. 07:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!