Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, Ti mennyire haragudnát...

Szülők, Ti mennyire haragudnátok ha gyermeketeknek lenne 2-es az év végi bizonyítványban? Adnátok valamilyen büntetést? Ha igen, mit?

Figyelt kérdés
13/L.
2014. máj. 30. 19:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%

Nem büntetném. Nem örülnék neki, de hát ez van, görbül az a lényeg. :) Ha csak 1-2 db, az még nem a világ vége, de a következő évben javítson.

2 gyermekes anyuka.

2014. máj. 30. 19:10
 2/13 anonim ***** válasza:
77%
attól függ milyen tárgyból. ha fontos akkor haragudnék, de nem csak rá, hanem magamra is, hogy nem előztem meg a közös tanulással. bünti max a nyári gyakorlás lenne...
2014. máj. 30. 19:15
 3/13 anonim ***** válasza:
63%

Ha pl. matekból lenne a 2-es, amit ugye nem elég megtanulni, érteni is kell, akkor azt mondom, hogy jól van, örülök, hogy nem bukott meg.

De ha mondjuk egy olyan tantárgyból lenne, amit csak meg kellett volna tanulni, akkor azért nem nézném jó szemmel. És mindenképpen megmondanám neki, hogy következő évben tanuljon rá többet.

De nem hiszem, hogy megbüntetném érte.

2014. máj. 30. 19:17
 4/13 anonim ***** válasza:
69%
Szomorú lennék, és főleg magamra haragudnék. Büntetést nem adnék, de én is elbeszélgetnék vele apjával együtt, hogy miért történt így.
2014. máj. 30. 19:30
 5/13 anonim ***** válasza:
59%
egész nyáron kapáltatnám a kertben napi 8 órát. Hadd tudja meg, milyen munkát végezhet majd 2-es érettségi bizonyítvánnyal :( viccet félre téve, valóban, valami féle fizikai munkára fognám, hogy legyen ideje gondolkodni, és ne legyen ideje bulizni.
2014. máj. 30. 19:41
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!

Eddig úgy látszik 1 db 2-esem lesz, földrajzból. 2,6 az átlagom és nem adta meg a 3-ast. Tudom, anya nem fog örülni, de remélem nem fog kiabálni.

Mikor felszeretném anyának mondani a leckét, azt mondja nincs ideje, ő fáradt (mintha én nem lennék az), ha megszeretném mutatni neki írásbelit jól csináltam-e azt mondja ő nem érti.

Informatikából 4,68 vagyok mégis 4-es leszek. Angolból a TZ-m 82%-os lett 2-es, amit nem értek mert a nyelvtan TZ-m 78%-os és 4-es.

2014. máj. 30. 20:13
 7/13 anonim ***** válasza:
77%
Nekem úgy néz ki, hogy a matekom lesz hármas, minden más 4-5. Eddig még sosem volt év végén hármason, én sem örülök neki. Egyszerűen vannak anyagrészek, amiket egyáltalán nem értek, egyes lett belőle a tz-m és kettes a feleletem, másik részéből pedig ötöst írtam. Nem hiszem, hogy ki tudom javítani. Nekem azt mondták, hogy ha látják, hogy tanulom, foglalkozok vele és így sem sikerül, akkor nem haragszanak, ha nem megy akkor nem megy. Viszont azt nem akarják látni, hogy nem tanulok a dolgozatra és nem érdekel a tanulás.
2014. máj. 30. 20:32
 8/13 anonim ***** válasza:
47%
Biztos nem büntetném meg. Mennjen át, legyen ami érdekli ez a lényeg. Nekem is volt jó pár, sőt pótvizsgáznom is kellett, még is diplomás ember lett belőlem.
2014. máj. 30. 20:43
 9/13 anonim ***** válasza:
98%

Hetedikben azért még nem olyan nehéz az anyag, hogy kettes legyen belőle az ember. Egy hármast már minimum szerezni kéne. De nem büntetném... Maximum, hogy nyáron néha gyakorolni kell (nyilván nem naponta).

Én sajnos pont ma buktam meg egy vizsgán. Fizika vizsga. :( Sosem buktam még semmiből, sőt, év végén még kettesem sem volt sose, de ez a mai vizsga... kisírtam a szemem utána. A szüleim nem haragszanak, megvigasztaltak és mondták, hogy menni fog a pótvizsgán, ilyesmi.

Szóval szerintem anyukád talán kicsit ha mérges is lesz, kétlem, hogy "megölne" érte... :)

Azért jövőre hajrá!! ;)

17L

2014. máj. 30. 21:33
 10/13 anonim ***** válasza:
78%

Nem haragudnék!Nem lenne okom haragudni a gyerekemre.A gyerekemet teljes mértékben elfogadnám olyannak,amilyen,és támogatnám.Az a lényeg,hogy amíg nem bukik,addig a jó!

Miután bukik,biztos többször is figyelmeztetném,hogy tanuljon,mert pár év múlva lehet,hogy nem tudok segíteni neki.

Engem úgy neveltek,hogy az volt a lényeg,amit az első írt:csak görbüljön!Eddig görbült.:) Viszont engem csúnyán leszidtak a rossz jegyekért.

Én megmondom őszintén,hogy nem szidnám a gyerekem,mert elmondanám neki,hogy két választási lehetősége van:

1.Lehet szakmunkás-azt mindenki végigviszi.Megélni nem lehet belőle,de a szakmunkások is élnek valahogyan,sőt valamelyik szakmunkás képes kitörni,és nagy vállalkozást elindítani,szóval ha már nem az okosságból meg diplomából él,akkor legyen élethez való esze.

2.Legyen okos.-Ennek tudjuk az előnyeit.

Mindkét választás esetén figyelmeztetném arra,hogy én végig támogatom és ott leszek mellette,de ha rossz útra téved,akkor bizony jól helyretenném!

Nekem sosem adtak a szüleim választási lehetőséget,és ennyire nem fogadtak el,mint amennyire én elfogadnám a saját gyerekemet.

Szerintem az az egészséges és az a normális(ennek kellene normálisnak lenni),ha elfogadják a szülők a gyerekeiket,semmire sem kényszerítenék őket...stb.

2014. máj. 31. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!