Mit javasoltok a gyermeketeknek milyen pályát válasszon ebben a lehetelen világban?
(Utolsó nem reál tantárgyakra gondoltál?:))
Minket testvéremmel informatikusként, vagy valami ilyesmiként látnak szívesen. Míg ez tesómnál szinte elvárás(eléggé kocka, szóval nem csodálom, és ő is ilyesmit szeretne), nekem csak egy ajánlat, mert ők ezt a szakmát ismerik, szeretik. De nyilván másnak is örülni fognak, hacsak nem azt jelentem be, hogy állatorvos, ügyvéd, vagy jogász leszek(semmi közöm ezekhez a szakmákhoz).
15/L
Hogy boldoguljon?
Félig szatírikusan, sajnos csak félig..
Politikus, hacker, ügyvéd, uzsorás, végrehajtó, vagyonőr.
Pár év múlva: Földbirtokos, fegyverkereskedő.
Ha meg szeretni akarja, válasszon magának, csak előtte legyen milliomos. Ebben Neked kell segítened..
Legbiztosabb a szülői vállalkozást folytatni, ha van olyan.
Második hely a keresett szakmák, ahol el is lehet helyezkedni.
Harmadik a fantáziadús tanulmányok, amiből egyedül is ki tud majd hozni egy egzisztenciát.
Ha ezek egyikében sincs a gyerek által választott, kezdhetsz izgulni.
köszi a válaszokat,én még annyira nem izgulok,mert a kisfiam még csak 3 hónapos :-)
azért kérdeztem mert valamelyik este a férjemmel ez volt a téma,és kíváncsi voltam mások véleményére is.:-)
Mivel a gyermeked még csak 3 hónapos, ezért majd csak kb. 2030-ban lesz aktuális a kérdésed. :) Vagy picivel előtte. Akkor már világos lesz az emberek számára, hogy a legfontosabb dolgok olyanok lesznek, hogy hogyan kell megművelni a földet, hogyan lehet a legjobban termelni, továbbá hogy bármilyen háztartási munkát el tudjon végezni (fúrás-faragás műszaki munkák stb). Lehetne jó agrármérnök, élelmiszermérnök, tanulhatna egy szakmát is mellé.
Aztán lehet, hogy kiderül, hogy zseni és csak matek, vagy fizika kutató akar lenni. Akkor hagyni kell, hogy járja az útját. Vagy esetleg, nagyon tehetséges zenész, művész lesz, őket sem lehet nagyon más irányba terelni :-)
Persze a megélhetés az első számú kérdés, de a második számú az lesz, hogy mennyire hasznos munkát tud ellátni. Lásd: ügyvédként ma is sokan megélnek fényesen, de nem valószínű hogy 30-40 év múlva annyira sok ügyvédre lenne szükség.
Ezen még lesz sok időtök gondolkodni, az évek folyamán majd kiderül mi érdekli a gyereketeket. Addig is kitartó nevelést és sok szeretetet neki! :)
26/L
Én falusi paraszt vagyok 100 hektárnál kicsit több földel.
Egy évbe van vagy nettó 10 millió Ft haszon. De nagyon sokat kell dolgozni. Van több mint 6 traktorunk , 400 tyúkunk sok marhánk még egyel több is a kelleténél. stb... Ebből meg lehet élni, de elég szegényen mi is nagyon csórók vagyunk a szüleimmel, kapok gyerekvédelmi kedvezményt ,meg adomány ruhákat, középiskolába járok mivel jól tanulok jelentkeztem ösztöndíjra, amire hátrányos helyzetűek jelentkezhetnek. Hatalmas szegénység van.
15F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!