Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két évesem nem hajlandó...

Két évesem nem hajlandó megfogni a kezemet az utcán, járdán vagy áthaladva az úttesten, elszalad előlem, milyen nevelési módszer jó a fenékre verésen kívűl?

Figyelt kérdés
Milliószor elmondtuk neki, hogy az utcán fogni kell anya kezét, nem szaladunk el stb...ezt már ő is kívűlről és nagy egyetértésben fújja. Mégis előfordul, hogy kitépi a kezét, elszalad, hisztizik. Idáig próbáltam a hidegvéremet megtartani, inkább felvettem a 15 kg- jával és cipeltem, bár ilyenkor az is egy mutatvány, mert feszíti magát, ki akar törni, üvölt, ordít. Ma mindenen túl ment. Egy parkban játszottunk, szaladgált, amikor elkezdett azbút felé futni és akárhogy ordítottam, hogy álljon meg, nem állt meg. Kifutott az útra. Szerencsére ott csak biciklik járnak, bár azok is elüthetik. Végül felbukott egy kőben és úgy sikerült megfognom. Sosem bántottuk, most sem, de a férjem szerint most kellett volna igazán elfenekelni. Ezt követően haza indultunk, de még haza felé is eljátszotta legalább 3x ,hogy nem állt meg, elszaladt stb...ekkor már apa elkapta a grabancát és az arcocskáját meglegyintette, mint egy kis pofont kapott volna. De semmit nem használt. Nem vagyok híve az erőszaknak , így nem is értünk célt. Mit találjak ki?
2016. márc. 19. 20:58
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
6%
2016. márc. 19. 23:45
 52/69 anonim ***** válasza:
35%
Mégegyszer elolvastam a kérdést. Az apukának egyértelműen több esze van, már bocs. A férjed nevelné a gyereket a gyerek érdekében, de te nem hagyod. Ha baja esne a kicsinek, én elválnék és a gyereket is elperelném.
2016. márc. 19. 23:50
 53/69 anonim ***** válasza:
38%

Én is a csuklóját fogtam mind a két gyerekemnek. Egyszer sem tudták kirántani a kezüket. Ha rángatták, annál erősebben fogtam. Ha szépen jöttem mellettem és nem rángatták a kezem, kicsit lazábban fogtam.

Egyetértek azzal, hogy egy 2 évesnek hiába magyarázol hosszasan, vagy bünteted meg utólag, nem sokat ér. Ami általában működik, az a közvetlen jutalmazás, a nyugodt határozottság, a figyelemelterelés. Nálunk semmilyen büntetés nem vált be, a testi fenyítés főleg nem, csak olaj volt a tűzre.

2016. márc. 20. 00:34
 54/69 anonim ***** válasza:
41%

Üttessétek el egy autóval minimum 50km/h sebességgel. Majd miután rájön, hogy nem móka gipszben lenni, neveltebb lesz.

Mi is így csináltuk, csak kocka ladával :)

2016. márc. 20. 01:35
 55/69 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk van egy hosszu park, ott gyakoroltuk a motorozast. Az apja beállt az utca végére, ugyhogy a gyerek nem látta, ha nem állt meg hiába kiabáltam akkor apa leszállította a motorról es mentünk szepen haza motor nelkul. Aznap nem mentunk játszira, másnap ujra es kozbe mindig mondtuk neki, hogy miert van igy. 2,5 eves korában mar nagyon jol ment, tartja a kezet szepen az ut vegen.

Eseteben en bevetnem a gyerek pórázt, lehet tanítgatni de csak egyszer szalad el sajnos...

2016. márc. 20. 06:48
 56/69 anonim ***** válasza:
55# bocs, azt elfelejtettem, hogy en a jutalmazás híve is vagyok ha nagyon ügyesen megállt akkor mindig megdicsértem stb..tovabb voltunk. Játszótéren vagy kapott vmi apróságot...
2016. márc. 20. 06:51
 57/69 anonim ***** válasza:
41%
Én idomító vadállat vagyok, amiért egyszer rácsaptam a gyerek seggére. De az meg oké, ha valaki kutya módjára pórázon viszi.
2016. márc. 20. 07:01
 58/69 anonim ***** válasza:
59%
Fel tudsz valamit hozni a póráz ellen azon kívül, hogy "úgy szoktam meg, hogy főleg kutyákon látom és erre asszociálok"? Tehát a szokatlanságán kívül?
2016. márc. 20. 07:28
 59/69 anonim ***** válasza:
66%
Nem olvastam a többi választ, csak leírom, nálunk hogy működik: a gyerekek jöhettek ebben a korban egyedül a járdán, rohangálhattak is, egy ideig úgy sétáltunk, hogy ha a gyerek futott, én futottam mellette/mögötte, hogy olyan távolságban legyek, szükség esetén el tudjam kapni. Úttestnél megfogtam a kezét, vagy nagyon forgalmas helyen, akkor is ha sírt és tépte magát, közben mondtam: "kézen fogva megyünk át az úttesten". Amikor közeledett az úttesthez, akkor azt mondtam: "állj", ha megállt, akkor megdicsértem, ha nem, akkor egy ideig kézen fogva kellett jönni, ha nem engedte, akkor a csuklóját fogtam, és közben elmondtam, hogy csak az a gyerek mehet egyedül az utcán, aki szót fogad, és megáll, ha kérem. A két nagyobb gyerekem úgy emlékszem, két-három hónap alatt tanulta meg a rendszert, bár lehet hogy az emlékek már utólag megszépültek, és tovább tartott. A legkisebb viszont nagyon nehezen tanulta meg, még két és fél évesen is képes lett volna teljesen váratlanul a járdáról hirtelen kiugrani az úttestre, már elmúlt 3 éves, és még mindig nem bízom meg 100 százalékban abban hogy megáll ha kérem.
2016. márc. 20. 08:11
 60/69 anonim ***** válasza:
81%

Úgy mentek sétàlni,hogy fogod a csuklójàt,ha akarja ha nem. Közben elmondod neki,hogy ez azért van,mert nem fogad szót és félsz,hogy baja lesz.

Meg fogja érteni. Kisfiammal ezt kb 3 napig kellett csinàlni,igaz ebből 2 szer szó szerint a földön húztam a kezénél fogva,mert azt hitte ha eldobja magàt elengedem,de nem engedtem. Aztàn amikor màr fàjt neki,hogy a súrolja a beton,szó nélkül felàllt és jött velem. Többet nem futott el,minden kereszteződésnél megàllt tartotta a kezét. Volt,hogy kismotorral fél utcahossznyival ment előttem,de a zebra előtt 10-15 m-el ugyanúgy megàllt és megvàrt.

Egy a lényeg,bàrmit is csinàl a gyerek ha tudja,hogy úgyis az lesz amit te akarsz,akkor nem ellenkezik. Ha érzi a következetlenséget,azt kihasznàlja. Plàne hogy itt nàlatok van különbség anya és apa "nevelése" között ebben a kérdésben. Ìgy meg ne vàrj csodàt.

2016. márc. 20. 09:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!