Két évesem nem hajlandó megfogni a kezemet az utcán, járdán vagy áthaladva az úttesten, elszalad előlem, milyen nevelési módszer jó a fenékre verésen kívűl?
Én is a csuklóját fogtam mind a két gyerekemnek. Egyszer sem tudták kirántani a kezüket. Ha rángatták, annál erősebben fogtam. Ha szépen jöttem mellettem és nem rángatták a kezem, kicsit lazábban fogtam.
Egyetértek azzal, hogy egy 2 évesnek hiába magyarázol hosszasan, vagy bünteted meg utólag, nem sokat ér. Ami általában működik, az a közvetlen jutalmazás, a nyugodt határozottság, a figyelemelterelés. Nálunk semmilyen büntetés nem vált be, a testi fenyítés főleg nem, csak olaj volt a tűzre.
Üttessétek el egy autóval minimum 50km/h sebességgel. Majd miután rájön, hogy nem móka gipszben lenni, neveltebb lesz.
Mi is így csináltuk, csak kocka ladával :)
Nálunk van egy hosszu park, ott gyakoroltuk a motorozast. Az apja beállt az utca végére, ugyhogy a gyerek nem látta, ha nem állt meg hiába kiabáltam akkor apa leszállította a motorról es mentünk szepen haza motor nelkul. Aznap nem mentunk játszira, másnap ujra es kozbe mindig mondtuk neki, hogy miert van igy. 2,5 eves korában mar nagyon jol ment, tartja a kezet szepen az ut vegen.
Eseteben en bevetnem a gyerek pórázt, lehet tanítgatni de csak egyszer szalad el sajnos...
Úgy mentek sétàlni,hogy fogod a csuklójàt,ha akarja ha nem. Közben elmondod neki,hogy ez azért van,mert nem fogad szót és félsz,hogy baja lesz.
Meg fogja érteni. Kisfiammal ezt kb 3 napig kellett csinàlni,igaz ebből 2 szer szó szerint a földön húztam a kezénél fogva,mert azt hitte ha eldobja magàt elengedem,de nem engedtem. Aztàn amikor màr fàjt neki,hogy a súrolja a beton,szó nélkül felàllt és jött velem. Többet nem futott el,minden kereszteződésnél megàllt tartotta a kezét. Volt,hogy kismotorral fél utcahossznyival ment előttem,de a zebra előtt 10-15 m-el ugyanúgy megàllt és megvàrt.
Egy a lényeg,bàrmit is csinàl a gyerek ha tudja,hogy úgyis az lesz amit te akarsz,akkor nem ellenkezik. Ha érzi a következetlenséget,azt kihasznàlja. Plàne hogy itt nàlatok van különbség anya és apa "nevelése" között ebben a kérdésben. Ìgy meg ne vàrj csodàt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!