Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két évesem nem hajlandó...

Két évesem nem hajlandó megfogni a kezemet az utcán, járdán vagy áthaladva az úttesten, elszalad előlem, milyen nevelési módszer jó a fenékre verésen kívűl?

Figyelt kérdés
Milliószor elmondtuk neki, hogy az utcán fogni kell anya kezét, nem szaladunk el stb...ezt már ő is kívűlről és nagy egyetértésben fújja. Mégis előfordul, hogy kitépi a kezét, elszalad, hisztizik. Idáig próbáltam a hidegvéremet megtartani, inkább felvettem a 15 kg- jával és cipeltem, bár ilyenkor az is egy mutatvány, mert feszíti magát, ki akar törni, üvölt, ordít. Ma mindenen túl ment. Egy parkban játszottunk, szaladgált, amikor elkezdett azbút felé futni és akárhogy ordítottam, hogy álljon meg, nem állt meg. Kifutott az útra. Szerencsére ott csak biciklik járnak, bár azok is elüthetik. Végül felbukott egy kőben és úgy sikerült megfognom. Sosem bántottuk, most sem, de a férjem szerint most kellett volna igazán elfenekelni. Ezt követően haza indultunk, de még haza felé is eljátszotta legalább 3x ,hogy nem állt meg, elszaladt stb...ekkor már apa elkapta a grabancát és az arcocskáját meglegyintette, mint egy kis pofont kapott volna. De semmit nem használt. Nem vagyok híve az erőszaknak , így nem is értünk célt. Mit találjak ki?
2016. márc. 19. 20:58
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
21%
Persze, mert fél. De ha nagyobb lesz, nem is avat majd be az életébe, pusztán félelemből. Hogy ne legyen következménye.
2016. márc. 19. 21:59
 22/69 anonim ***** válasza:
51%
Mert te aztán látatlanban jobban tudod. Nem fél a gyerek tőlem. Milliók nőttek fel úgy, hogy kaptak egy pofont vagy seggest, mégis kiváló a kapcsolatuk a szüleikkel. Nem agyonverve van, bár tudom nehéz felfogni egyeseknek. Az ilyen szülők többet ártanak a gyereknek. Elég példát láttam már. Temetőben is.
2016. márc. 19. 22:06
 23/69 anonim ***** válasza:
55%

17# te tényleg egy kutyához hasonlítasz egy gyereket? Beteg vagy?

Én sem vertem még rá a gyerekem seggére,de amit te írsz utolsó az tulzás! Én is kaptam a szüleimtől nem egyszer,mégsem féltem tőlük soha! Nagyon jó szülők. Egyébként pont egy hasonló miatt,mikor a nyílt utcán megfordultam szétnézés nélkül a biciklimmel és majdnem elcsapott az autó! Igen,ott kaptam tőlük,mégsem vagyok lelki nyomorék.

2016. márc. 19. 22:08
 24/69 anonim ***** válasza:
42%

23-as, hol szerepelt benne a hasonlítás szó? Vagy bármi utalás a hasonlításra? Én két fogalmat írtam le példának, és odaírtam, hogy fordítsa le a gyerek nyelvére.

Az, hogy ez egyes embereknek nem sikerül, nem az én szegénységi bizonyítványom.

2016. márc. 19. 22:15
 25/69 anonim ***** válasza:
50%
22-es, rendben! Ki így nevel, ki úgy. Én máshogy, ha nem gond. Mindenféle emberre szükség van. Az én nevelési módszeremmel sem ütötte még el autó a gyereket. Akkor mi mindketten sikeresek vagyunk. Ki így, ki úgy.
2016. márc. 19. 22:17
 26/69 anonim ***** válasza:
16%
Utolsó ez tényleg dúrva amit írtál
2016. márc. 19. 22:18
 27/69 anonim ***** válasza:
16%
Utolsó előtti
2016. márc. 19. 22:19
 28/69 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem akkor durva, ha nem értitek, hogy mit akarok mondani vele. Akkor valóban. De ezzel nem tudok mit kezdeni.
2016. márc. 19. 22:20
 29/69 A kérdező kommentje:
22-es, a temetős szövegeddel húzz el a kérdésből
2016. márc. 19. 22:21
 30/69 anonim ***** válasza:
15%

Egy gyerek értelmesebb, mint gondolnànk, csak érteni kellene a nyelvén.

Hiaba h törölték a válaszom a büntetésben nem làtok màst csak azt hogy az a szülőnek feszültsèglevezetést szolgál a gyermeken, tekintve elsősorban azt hogy mashogy is megildhato lenne mindrn ha akarnák.

Fenyítésre nincs magyarázat akármilyen szépen is fogalmazzák az indokot

2016. márc. 19. 22:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!