Két éves kisfiam talán 5x aludta eddig át az éjszakát. Aludj jól gyermekem módszer hogy működik?
Nem mondanám, hogy szadista módszer.
Illetve akkor az, ha szadista az az anyuka aki nem enged a boltban magát földhöz csapkodó gyereknek megvenni a 23 különböző csokit.
A gyerek azért hisztizik, mert irányítani akar.
Hidd el, pár nap alatt rájön, hogy ki a főnök a háznál (ha mersz főnök lenni! Ha hagyod, hogy ő uralkodjon, akkor viszont szemrebbenés nélkül ki is fogja használni a helyzetet, és semmi sem fog változni az életetekben)
Nem tudom de tényleg ha szerinted szadista aki neveli a gyerekét,és hagyja hisztizni nem teljesíti a hiszti tárgyát akkor érdekes szemléleted lehet a gyereknevelésről,illetve az már nem is nevelés aki szerint ez szadizmus hanem gyerektartás.
Fél éves volt a fiam amikor megtanítottam aludni 3 napba telt.
1.nap szokásos esti rutin után lefeküdt elmondtuk neki,hogy este van ilyenkor alszunk anya,apa is megy aludni,nincsen semmi baj itt vagyunk a másik szobában mi is elfáradtunk megyünk aludni.Jóéjt puszi,majd mondtuk,hogy Jó éjszakát,aludj jól,és kimentünk.
5 percenként kellett visszamenni,kisfiunk összesen 5 percet sírt 45 perc alatt aludt el,de csak az első 5 percben sírt,utána max magyarázott,gagyogott,forgolódott 5 percenként bementem megsimogattam,megpusziltam,megnyugtattam,majd elköszöntem kijöttem.A 2. nap már sírás sem volt 5 perc alatt elaludt, a 3. nap aludt amint az ágyba került,utána a délutáni alvásnál is megtanítottuk,de akkor könnyebb volt és szintén sírás nélkül sikerült megszoktatni.
Azóta remekül alszik fél éves kora óta,ennek 3 éve,nem hiszem,hogy ez szadista módszer volt inkább egy segítség a gyereknek is abban,hogy nyugodtan,jól aludjon.Ugyanis ha felriadt éjjel simán visszaaludt ellenben akinek a gyereke úgy alszik el,hogy a szülő mellette van nem altatja vissza magát éjjel,hanem megriad,hogy eltűntek a szülei.
a könyv szerint: az első éjszaka leteszed, megpuszilod és kimész a szobából. Ha elkezd sírni, vársz 1 percet.Bemész, megsimogatod de nem veszed ki. Kimész. Ha megint sír, akkor már 3 percet vársz. Bemész megsimogatod kimész. Ha megint sír akkor már 5 percet vársz. Innentől kezdve, ha továbbra is sír, akkor is 5 percet vársz és úgy mész be.
2. este: először 3 majd 5 és végül 7 percet vársz. HA továbbra is sír, akkor innentől 7 percenként mész be.
3. este: először 7, 11 majd 14 percet vársz. És ez így megy. Minden este 3 perccel hosszabbítod meg. Tehát összességében:
1. este: 1,3,5,5,5,5,
2. este: 3,5,7,7,7,7
3.este: 5,7,11,11,11
4.este: 7,11,14,14,14
Lassan hozzászokik és átlagban 1 hétig tart. Nem szadista módszer mert nem hagyod sírni a végtelenségig, és nem a sírástól fog elaludni, hiszen te addig mész be, amíg sír, és így rájön arra, hogy nincs egyedül.Ha sír, te bemész hozzá, nem hagyod el, de csak akkor mész be, ha valami "baj" van. Tehát ez a könyv szerinti utasítás, időbeosztás. Én anno ott rontottam el, hogy bementem éjszaka megetetni, és mikor letettem nem csukta be rögtön a szemét. Na én meg kivettem, ringattam, tologattam babakocsiba, míg el nem aludt. Ez így ment 3 hónapos koráig, míg rá nem jöttem, hogy addig oké, míg 4kg, de mi lesz ha 10 kg lesz.Ráadásul én is kimerülök így. Ekkor hallottam a könyvről, é mondom 1 hét és minden szuper volt. Most 13 hónapos és 3 hónapos korától az este úgy zajlik, a könyvnek köszönhetően, hogy fürdés, evés, leteszem a kiságyba, adok neki puszit, mondom, hogy jó éjszakát, szeretlek, lekapcsolom a lámpát és kimegyek a szobából.És percek alatt elalszik síri csendben. Csak ne vedd ki a kiságyból mikor bemész hozzá.Nem könnyű de légy erős és ha kitartó vagy, akkor 1 hét és minden szuper lesz! Sok szerencsét hozzá
Köszönöm, csak kétszer kellett bemennem és már el is aludt. 22 hónapos koráig nem volt gond, ekkor elhagytuk a csicsijét és semmilyen más csicsi nem felel meg - azóta nem enged el az ágya mellől. Úgy tűnik az esti elalvásra ez a megoldás jó.
Ettől még fel fog éjszaka kelni óránként. Amikor magától aludt el, akkor is felkelt -ezen nem tud változtatni az Aludj jól gyermekem? Olyankor csak vissza kell kísérni a szobájába, ágyába és alszik tovább. Ez a kimerítő hogy nem hagy aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!