Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két évesem nem hajlandó...

Két évesem nem hajlandó megfogni a kezemet az utcán, járdán vagy áthaladva az úttesten, elszalad előlem, milyen nevelési módszer jó a fenékre verésen kívűl?

Figyelt kérdés
Milliószor elmondtuk neki, hogy az utcán fogni kell anya kezét, nem szaladunk el stb...ezt már ő is kívűlről és nagy egyetértésben fújja. Mégis előfordul, hogy kitépi a kezét, elszalad, hisztizik. Idáig próbáltam a hidegvéremet megtartani, inkább felvettem a 15 kg- jával és cipeltem, bár ilyenkor az is egy mutatvány, mert feszíti magát, ki akar törni, üvölt, ordít. Ma mindenen túl ment. Egy parkban játszottunk, szaladgált, amikor elkezdett azbút felé futni és akárhogy ordítottam, hogy álljon meg, nem állt meg. Kifutott az útra. Szerencsére ott csak biciklik járnak, bár azok is elüthetik. Végül felbukott egy kőben és úgy sikerült megfognom. Sosem bántottuk, most sem, de a férjem szerint most kellett volna igazán elfenekelni. Ezt követően haza indultunk, de még haza felé is eljátszotta legalább 3x ,hogy nem állt meg, elszaladt stb...ekkor már apa elkapta a grabancát és az arcocskáját meglegyintette, mint egy kis pofont kapott volna. De semmit nem használt. Nem vagyok híve az erőszaknak , így nem is értünk célt. Mit találjak ki?
2016. márc. 19. 20:58
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
70%
Igen 30#,látszik tényleg ,hogy a kérdező megtudja oldani. Teljesen látható,komolyan.. Szerinted egy arcra pofon jobb mint egy büntetés?.oké.. Te így látod..
2016. márc. 19. 22:26
 32/69 anonim ***** válasza:
68%
Egy pszichológus szavai: a gyereknevelésben elengedhetetlen a jutalmazás és a büntetés is!
2016. márc. 19. 22:35
 33/69 anonim ***** válasza:
95%

Fiatal vagyok és nincs gyerekem, de én is azt mondom, hogy lehet baja egy gyereknek, akinek nem tudnak a szülei parancsolni. Ezt a saját szememmel láttam. Egyik osztálytársam is ezért van kórházban. Többször is tiltottak valamit a szülei, mégis megtette. Én kikaptam érte apától és nem tettem. És most nem vagyok kórházban. Nagyon szeretem az apukámat. Aki ismeri személyesen is, az tudja miért.

13/F

2016. márc. 19. 22:45
 34/69 anonim ***** válasza:
2%

Ut elotti

Tnem artol irtam h kerdezo megtudja oldani hanem pl màs anya mrgtudja oldani bunti nelkul is.

Utolso màs pszichologusok meg mast mondanak...talan a tied le van maradva.

Akk pontozzunk.

2016. márc. 19. 22:46
 35/69 anonim ***** válasza:
72%

Attól egy gyerek nem lesz "megfélelmített", hogy kap, ha az útra szaladgálna. Csak leszokik az útraszaladgálásról. Még mindig jobb ez, mint a kérdező sikertelen módszerei, mert előbbi legalább működött, a kérdezőé viszont nem és vidáman kiszaladgál az útra a gyereke.

Nyilvánvaló, hogy a "megfélelmítős" sem így nevel, átlagos, egyszerű dolgokban. Viszont közvetlen életveszélyt okozó dolgoknál, amit a mellékelt ábra mutatja, van, akinél nem működik más. Esetleg működHET más, de túl hosszadalmas és mikor életveszélyes helyzetekről van szó, akkor vannak szülők akik számára nem járható a finom, de hosszadalmas módszer, mert az a gyereket újra és újra kiteheti az életveszélynek.

Most komolyan ilyen hülyeségeket, hogy hát ez se működik az se működik, vedd el a játékát pár alkalom után megtanulja? De jó! Akkor már csak pár alkalommal szalad ki az útra, és akkor mindig elveszem a játékot és lehet később nem fog? Reméljük ez alatt a pár alkalom alatt nem ütik el akkor.

2016. márc. 19. 22:51
 36/69 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok abban , hogy én is meg tudom oldani , de kíváncsi voltam mások megoldására. Talán nem én vagyok az egyedüli , akinek 2 éves hasonlóan viselkedett.
2016. márc. 19. 22:51
 37/69 A kérdező kommentje:
A játék elvételéről az a véleményem , hogy ebben a korban az ok-okoza1i összefüggést hosszabb idő intervallumban nem értik még.Azonnal kellene reagálni , de a verés nekem nem szimpatikus megoldás.
2016. márc. 19. 22:58
 38/69 anonim ***** válasza:
18%

Tekintve hogy a helyzetet csak az anya ìteli meg veszélyesnek ergo a gyereknek pont ugyanaz mint egyéb màs tiltott dolog, valószínűsìtem, hogy azok a módszerek amelyek az egyéb dolgaira bevàltak, beválnának most is.

De ilyen vérmes, lepontozó, büntetésért hajrázó anyák között elvész a halk jó szó.

2016. márc. 19. 23:00
 39/69 A kérdező kommentje:
Vagy minden dacos , hisztis elfutó két évest megverték vagy elvették a játékát?
2016. márc. 19. 23:01
 40/69 anonim ***** válasza:
42%

34# bevagy rúgva?

Konkrétan itt magyarázol h ilyen meg olyan szar a bünti,meglehet oldani másképp is bla bla... utána meg ellentmondasz magadnak. Akkor most fejtsd már ki,hogy megtudja oldani a kérdező bünti nélkül v sem?

Mert aztírod,más anya megtudja,te nem a kérdezőről írsz:D

Akkor mit kapálózól itt?

2016. márc. 19. 23:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!