Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két évesem nem hajlandó...

Két évesem nem hajlandó megfogni a kezemet az utcán, járdán vagy áthaladva az úttesten, elszalad előlem, milyen nevelési módszer jó a fenékre verésen kívűl?

Figyelt kérdés
Milliószor elmondtuk neki, hogy az utcán fogni kell anya kezét, nem szaladunk el stb...ezt már ő is kívűlről és nagy egyetértésben fújja. Mégis előfordul, hogy kitépi a kezét, elszalad, hisztizik. Idáig próbáltam a hidegvéremet megtartani, inkább felvettem a 15 kg- jával és cipeltem, bár ilyenkor az is egy mutatvány, mert feszíti magát, ki akar törni, üvölt, ordít. Ma mindenen túl ment. Egy parkban játszottunk, szaladgált, amikor elkezdett azbút felé futni és akárhogy ordítottam, hogy álljon meg, nem állt meg. Kifutott az útra. Szerencsére ott csak biciklik járnak, bár azok is elüthetik. Végül felbukott egy kőben és úgy sikerült megfognom. Sosem bántottuk, most sem, de a férjem szerint most kellett volna igazán elfenekelni. Ezt követően haza indultunk, de még haza felé is eljátszotta legalább 3x ,hogy nem állt meg, elszaladt stb...ekkor már apa elkapta a grabancát és az arcocskáját meglegyintette, mint egy kis pofont kapott volna. De semmit nem használt. Nem vagyok híve az erőszaknak , így nem is értünk célt. Mit találjak ki?
2016. márc. 19. 20:58
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 A kérdező kommentje:
Pontosan azt tesszük, amit a 4-es írt. Minden alkalommal elmondjuk,hogy fogni kell anya kezét, megállunk, körbenézünk, jön autó? Nem? Akkor mehetünk.... Néha betartja néha nem. De ez nem olyan, mint a játékok elpakolása. Ezt egyszer is elég nem betartani , ahhoz hogy baj legyen.
2016. márc. 19. 21:29
 12/69 anonim ***** válasza:
96%
Én is a csuklóját fogtam. Egyébként vannak pórázos hátizsákok. Azt hiszem, h ez az az eset, amikor elgondolkodnék rajta.
2016. márc. 19. 21:30
 13/69 anonim ***** válasza:
55%

10#!

Nem,de azért nehogy már a gyerek nevelje a szülőt. Ez nem egy olyan dolog,h nem pakol össsze lefekvés előtt. Ez konkrétan a testi épségét veszélyezteti.

2016. márc. 19. 21:31
 14/69 anonim ***** válasza:
87%
Na pont most írtam én is.
2016. márc. 19. 21:32
 15/69 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os a te gyereked meg már most egy megfélemlitett.
2016. márc. 19. 21:35
 16/69 anonim ***** válasza:
42%
Kedves 6-os. Te meg egy bunko paraszt vagy😉
2016. márc. 19. 21:42
 17/69 anonim ***** válasza:
61%

6-os, én ezt a két fogalmat ugyan kutyakiképzés kapcsán tanultam, de igaz.

Nevelés: amikor megtanítom, rávezetem, jutalommal megerősítem a kívánt viselkedést.

Idomítás: amikor veréssel, fenyítéssel elérem a kívánt viselkedést.

Alapvető különbség, hogy az egyik mód után a kutya vidáman teszi a dolgát, a másiknál fülét-farkát behúzva.

Ugyan nem gyerekről írtam, de fordítsd le a gyerek nyelvére.

2016. márc. 19. 21:47
 18/69 anonim ***** válasza:
88%
Mi is erősen fogtuk a kezét, ha kellett a csuklóját, magyaráztuk, hogy jön az autó. Ha meg ilyen megindulós szakadás volt, akkor nem tétováztunk, mentünk utána. Ilyenkor ugyanis se hall, se lát Dömötör, így mit sem ér a kiabálás. A játékmegvonás egyébként szerintem is felesleges ebben a korban. Nincs annyira nagy eszük, hogy összerakja magában, hogy azért nem kap meg valamit, mert mondjuk órákkal korábban rosszat csinált, amiről még nem is tudja, hogy rossz, hiszen most tanulja, hogy nem szabad és nem is érti igazán még, hogy miért, hiszen olyan érdekes az a kavics az út közepén, a bicikli az út túloldalán és így tovább. Előbb azt kell benne tudatosítani, hogy ezt nem szabad eszetlenül.
2016. márc. 19. 21:52
 19/69 anonim ***** válasza:
23%
Egyébként kérdező szerintem pont te ne írj a megfélemlítésről,mikor megpofozzátok a gyereket!
2016. márc. 19. 21:52
 20/69 anonim ***** válasza:
44%
Nem megfélelmített. Azért szánalmas összekeverni egy fenékrecsapást a rendszeres agyonveréssel. Bunkó vagyok vagy sem, az enyém nem szaladgál autó elé. Nem hisztizik a zebrán, úton. Nem én fogok menni temetésre, mert hagyok egy gyereket parancsolni. Ráadásul már 2 évesen.
2016. márc. 19. 21:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!