Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor jött a kistesó, mit...

Mikor jött a kistesó, mit kapott a 2 év körüli nagytesó tőle? Egyáltalán bejön ez a módszer?

Figyelt kérdés
2 éves fiamnak kellene ötlet. Hiába mondogatom hónapok óta, n nagyon fogja fel hogy kistesója lesz. Szeretném ha hamar megszeretné. Àllítólag bejön ez hogy a nagytesó ajàndèkot kap a kistesótól. Nálatok hogy volt?
2014. okt. 3. 10:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a nagy 2év 3 hónapos volt mikor született a kicsi, mi nem ajándékoztunk,de sokat beszéltünk a tesóról, nem volt semmi gond, imádta a kicsit,féltékenység egy nagyon pici volt pár hétig.
2014. okt. 3. 10:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem az ajándékon múlik, de kedves gesztus lehet, mi is úgy jöttünk haza, hogy hoztunk a nagynak a kórházból egy kirakót amit a kistesótól kapott, azóta is emlegeti.

De nem ez a lényeg, egy 2 éves még persze hogy nem tudja felfogni, de ha sokat beszélgetsz vele róla, együtt készültök rá, mondjuk bevonod az előkészületekbe, együtt választotok a kistesónak ruhát, ágyneműt, plüssállatot, stb. Ha megszületik, ne várd hogy rögtön megszeresse, ez majd idővel kialakul. Először még azt sem fogja érteni, hogy miért nem lehet neki a picivel játszani, miért nem szabad zavarni, ilyenkor vond be a pici körüli teendőkbe, hogy fontosnak érezze magát. Az én nagylányom mindig olyan büszkén hozta a pelenkát, mikor a picit tisztába kellett tenni, kereste a cumiját, segédkezett fürdetéskor stb. Most 3 és 1 évesek, olyan édesen játszanak együtt, de ez egy folyamat, hónapokon keresztül alakul ki ez a viszony, majd meglátod.

2014. okt. 3. 11:01
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ige egyetértek hogy nem az ajàndékon fog múlni, ezért is tettem fel a kérdèst, hogy valami apró jelkèpes dologra gondoltam ami viszont nagyon tetszene neki ès egyértelmü összegüggèst èrezne hogy őt a kistesó nagyon szereti és íg mégkobban megerősíti benne azt amit mi szeretnénk kelteni hónapok óta hogy oő is fogadja el, és szeresse a kistesót. Tudom hogy ez hosszú idő lesz, nem is akarom sürgetni csak miden lehetőséget kihasznàlni. :)
2014. okt. 3. 11:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem mindegy, hogy mi az ajándék, valami apróság, amit szeretne. Viszont nálunk nagyon bejött az ajándékozás. A legidősebb lányom 18 hónapos volt, mikor megszületett a húga. Soha nem felejtem el az arcát, amikor meglátta a kicsit. Csalódottság, düh, félelem, minden rajta volt, pedig előtte sokat beszéltünk a kistesóról. Az ajándék kicsit oldotta a feszültséget, elterelte a figyelmét.

Amikor a legkisebb megszületett már jobban reagáltak, de az ajándéknak így is nagy sikere volt.

2014. okt. 3. 11:19
 5/8 anonim ***** válasza:

2 év 9 hónap van a fiaim között!Mikor a kicsi még csak pocakba volt emlékszem az én elsőszülöttem sem értette mikor mindenki kérdezgette,hogy "Na és várod-e már a kistesót??"

Láttam rajta a nagy értetlenséget főleg úgy hogy se családban se közvetlen közelünkbe nem látott ilyen példát!

Nekem akkor ami nagyon bejött AnnaPetiGergő könyvből a kistesó érkezik címűt kivettem a könytárból és ezt olvasgattam neki és akkor már láttam,hogy kezdte kapizsgálni a dolgokat!De az igazi áttörés az volt mikor 8 hónapos terhesen mikulás bulin voltunk a bölcsijébe és ott az egyik csoporttársának is ott volt az 1 hónapos kistesója akit anyuka természetesen hozott magával.Odamentünk,megnézte,simogatta a picit én meg mondogtam hogy neked is ilyen kistesód lesz,na ott esett le neki gazán a tantusz bár ekkor már több mint 2,5 éves volt!

Ajándékozás kistesó részéről nekünk is volt bár nekünk úgy,hogy mikor megszületett a pici még aznap Apa hozta haza a nagytesónak az elektromos vasutat(pici volt ne vagyonokra gondoljatok)és mondta neki Apa,hogy ezt a kistesó küldi neked és reméli jó barátok lesztek és nagy örömmel fogod fogadni!Apa azt mondta a gyereken látszott az öröm és a kíváncsiság,hogy milyen lehet az a kistesó aki ilyen szép ajándékot küldött neki!Ja és még egy apróság:mikor 3 nap múlva hazajöttünk a kórházból szóltunk Mamáéknak mielőtt beértünk az utcába.hogy hozzák ki a nagyot az udvarra és ott vártak minket,együtt mentünk be a lakásba(a nagytesó segített fogni a hordozót)

Ezt 1x valahol olvastam egy pszihológus tanácsolta mert így nem érzi a nagy betolakodónak a kistesót.

Hát nemtudom,hogy ezektől-e de nagyon kicsi testvérféltékenység volt!

Most 4,5 és majd 2 évessek de bátran kimerem jelenteni:nagyon jó tesók,egymást etetik néha,puszilkoznak néha,persze itt is van veszekedés,marakodás de szerencsére nem sűrű és még csírájába tudom kezelni!!!

Szóval a könyvet mindenképpen próbáld meg,az nagyon sokat segített nekünk hogy felfogja egyáltalán mi is az a kistesó és mivel jár!!!

Könnyű szülést,boldog babázást!!!

2014. okt. 3. 12:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Szia, köszönöm a tippeket! :) ezt a hordozósat meg is fogjuk csinálni én is jó ötletnek tartom. :) Az Anna és Peti könyvet már azóta olvassuk neki mikor még meg sem fogant a kistesó, de még mai napog sem "érdekli" illetve szerintem nem érti. :( Még életnagyságú baba babát is vettünk, néha napközben karomba veszem, együtt megetetjük, letesszük aludni... De az sem igazán érdekli. Remélem ha itt lesz velünk a kicsi már valamennyire értdni fogja hogy mi a helyzet mert ez igy eléggé elkeseritö . :/
2014. okt. 3. 14:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Nálunk szinte napra 2 év a korküli. A kicsi autót, könyvet és gyurmát hozott a nagytesónek.

Lányom 2 Évesen nagyon fejlett okos, értelmes kislány volt. Felfogta, hogy miért kapt az ajándékot és értékelte is. A fiam 2 évesen biztosan nem fogta volna fel, mivel ő igencsak babás a lányomhoz képest.

Alapvetően szerintem jó ötlet, de nagyban függ a gyermektől is.

2014. okt. 3. 22:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Két év és két hónap van a fiam és a lányom között. A kórházból egy tündéri plüsskutyust kapott a hugitól, de nem igazán hatotta meg. Egy ideig az összes állatát bepakolta az ágyba és úgy aludt, kutyussal is, de most már csak a tigrise van. Most a lányom alszik a kutyussal és még vagy 8 másik állatkával:-)

A fiam amúgy eléggé tisztában volt a baba szóval, mert amíg pocakos voltam, minden babát meg kellett néznünk a játszótéren a babakocsikban. Felállítottuk a kiságyat jó előre, hogy ebben majd a baba fog aludni. És a baba sírni fog sokat. Várta, kíváncsi volt, de neki leginkább anya kellett, hogy hazajöjjön végre a kórházból:-)

Néha szét kell őket szednem (most 4 és majdnem 2 évesek), de tudom, hogy szeretik egymást. Mégha ezt ők most még nem is tudják:-)

2014. okt. 3. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!