A laktózérzékenységet csak hidrogén kilégzési vizsgálattal lehet kimutatni vagy van rá más módszer is?
Figyelt kérdés
Kislányom 3 éves és gyakran fáj a hasa. két hónapja meg akarták neki csinálni a laktózérzékenység vizsgálatot de nem volt hajlandó belefújni abba a csőbe. Vérvételből nem lehet ezt az érzékenységet megállapítani?2014. okt. 1. 10:45
2/4 anonim válasza:
nem tudom, sok vizsgálat van. amit te írsz, arról ég nem hallottam :D speciel nem tudom mi köze a fújásnak a laktózhoz :)
gyerekemnek karcolós allergia vizsgálattal zárták ki, nekem vérvételem volt és tapaszos vizsgálat, azzal nem állapítottak meg allergiát pedig 30 éve van... pár hét múlva megyek terheléses vizsgálatra, viszont azt nem tudom milyen lesz, csak azt, hogy inni kell :P
3/4 anonim válasza:
2-es, a terheléses az ugyanaz, mint amit Kérdező ír.
Létezik vérteszt és bőrteszt is, de egyik sem olyan megbízható, mint a kilégzéses teszt. Tehát előfordulhat, hogy fals negatív lesz az eredmény.
4/4 anonim válasza:
[link] itt végeznek laktózérzékenység vizsgálatot, csak a szájából vesznek mintát egy vattapálcika segítségével
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!