Vajon ez így jó módszer, vagy túl durva (cumi-elvétel ügy)?
Ha nappal elrejted,keresi?
Nekem ugyan még jóval kisebb a lányom (1 éves lesz) de mostanában napközben eldugom,és csak akkor kapja meg ha nagyon nyűgös illetve alváshoz.Szerencsére nem keresi,de ha észreveszi,rögtön a szájába dugja.
Gyerekként én is nagy cumis voltam,kb 2.5 évesen nekem kellett kidobnom az összes cumimat,arra már nem emlékszem,hogy utána meddig kerestem,de erre a mai napig élénken.Öcsém jóval könnyebben leszokott róla,napközben nem látta(szekrényre volt feltéve),így nem kereste,idővel éjszakára sem kapta meg és nem is kérte,ő 3 körül volt ekkor.
az én lányom majdnem 3 és fél éves volt mikor elvettem a cumiját.
elég hosszú ideje már csak alváshoz kérte.
aztán ovis lett és nem akartam sokkolni az elvétellel, de mondtam neki, hogy csak itthon lehet, az oviba nem viheti.
ez így rendben ment.
aztán 2 hónap után az oviban minden ok nélkül elkezdett hisztizni érte.
hazafelé mondtam neki, hogy a kutyánk bejött a házba és szétrágta a cumiját, ezért ki kellett dobni.
de felajánlottam neki, hogy választhat helyette egy játékot vagy amit szeretne.
elalváshoz többet meséltem, szerencsére hamar megszokta, hogy nincs cumi.
nem mondom, hogy könnyű volt, de ha kitartó vagy és következetes és a legfontosabb, hogy nem tulajdonítasz nagy jelentőséget (nem sajnálkozol rajta, hanem próbálod úgy előadni, hogy vannak olyan alkalmak, amikor valami elveszik) ők is sokkal hamarabb beletörődnek.
kb. olyan mint a cigiről leszokni.
nem gyújtasz rá és kész, persze nekik pótolni kell valamivel, nálunk a több mese olvasás, meg az hogy kicsivel többet ültem az ágya mellett bevált.
Én drasztikus voltam a cumisüveggel.A cumit magától eldobta de a cumisüveg az nagyon maradt annyira hogy 3,5 éves volt amikor még mindig csak cumisüvegből volt hajlandó inni, de üresen is a szájában lógott, úgy is aludt el.
Bármit mondtam nem használt.
Egyszer elhagytunk én megörültem hogy na akkor kész nem veszünk többet és akkor leszokik róla, hát nem jött össze mert egy óra sírás után apa elment és vett másikat. :/
Ő nem hagyja semmiért sírni, rá tényleg hat a sírás, hiszti sajnos.
3 és fél éves volt, apa külföldre utazott pár napja, na én azt kihasználtam. Reggel kidobtam az üveget, közöltem a fiammal hogy kész, nincs többé.Az a napunk az úgy telte hogy sírt-aludt-sírt-aludt. Este felkelt, kért inni úgy hogy hozzá tette hogy pohárból, és onnantól kezdve egyszer nem említette meg az üveget.
Nem lett semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!