Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tanítsam meg rá hogy ne...

Hogy tanítsam meg rá hogy ne legyen durva?

Figyelt kérdés
Kisfiam korához képest nagy termet, és hatalmas ereje van, amivel nem tud bánni. Hogy tudnám neki megtanítani hogy ne legyen durva, hogy megtanulja kezelni az erejét? Sokszor akaratlanul okoz fájdalmat, vagy a szeleburdiságával. Félek hogy így nem lesznek barátai az oviba.
2013. aug. 10. 08:51
 1/4 anonim ***** válasza:
írnál konkrét példákat? hátha úgy könnyebb lenne tanácsot adni
2013. aug. 10. 12:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Pl: Szeretgetéskor van hogy fellöki a másik gyereket, ha játékkal a kezében rohan hozzánk néha félünk, hogy hogy fog vele megütni, cipővel rátapos a mezítlábas lábamra, ceruzával szurkál játékból, van neki is kismotorja, simán nekünk jön vele, vagy végig megy a lábunkon. Azt elfelejtettem említeni hogy még csak 3 éves és rettentő szeleburdi. Mindez a korából adódna?
2013. aug. 11. 14:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Eddig hogyan kezeltétek az ilyen szituációkat?

Mindig fel kell hívni rá a figyelmét, hogy óvatosan, lassabban, ha nagyon szorít pl. megfogod a kezét,és kicsit lazítasz a fogásán.

Nem kell persze durván rászólni, de határozottnak és következetesnek kell lenni, minden alkalommal felhívni a figyelmét, figyelmeztetni, hogy pl. vigyázz, ne lökd fel a másik gyereket, stb. Ezen máshogy nem fog tudni változtatni, csak ha megtanítod, ugyanúgy, mint bármi mást. 3 évesen már nyugodtan el is magyarázhatod neki a miérteket, meg fogja érteni!

Minden kisgyereknél előfordul, hogy vadulni kezd, de néhány figyelmeztetés, rászólás után megtanulják a határaikat.

2013. aug. 11. 14:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát én eddig is mindenegyes alkalommal rászóltam. Megfogtam a kezét, ha úgy volt megmutattam hogy mit okozott. Mindig elmondja hogy bocsánat, de ez már rutinná vált.
2013. aug. 12. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!