Minden mozdulata durva, odacsap a testvérének, fellöki. Kezdetektől ilyen, amikor egyedül volt akkor is nehéz eset volt. Megelégeltem!?
4,5 éves nehezen kezelhető, szófogadatlan, hiába a szép szó, büntetősarok, játék-mesenézés megvonás.... semmi nem használ. Percenként durva a testvérével. Talán nem is direkt, mert ahogy elmegy mellette, akkor is odacsap.
Megelégeltem a folyamatos kérlelést, hogy ne bántsa!!!! 2 évesem már hunyorog, ha a közelébe megy a nagy.
A mai naptól pofon veri? Odamegyek és pofon verem, visszaadom neki. Fellöki? Fellököm én is. És közben elmondom, hogy a hugod épp ezt érzi, jó ez neked?
Mit gondoltok erről? Már teljesen kész vagyok, nem akarom, hogy a kistestvérét megnyomorítsa testileg-lelkileg.
Van valami más ötletetek esetleg?
Oviban hogy viselkedik a többi gyerekkel?
Kicsit drasztikus megoldást választottál, de ha 2 éve ez megy, nem csodálom. Bár én sokáig nem csinálnám, de el tudom képzelni, hogy hatásos lesz.
Védőnő nem tud tanácsot adni, szakértőhöz küldeni?
Szerintem ettől rosszabb lesz.
Múltkor olvastam itt egy hasznosnak tűnő ötletet: ilyenkor a nagyra nem reagálni, csak a kicsit vigasztalni, hogy ne legyen a negatív viselkedés megerősítve, a figyelmedet ezzel ne érdemelje ki.
Pont ettől fogja még jobban bántani a hugit szerintem,mert úgy érzi a hugi fontosabb neked.
Nem bántani akarlak ezzel félre ne értsd,elhiszem,hogy ki vagy már ezen borulva.2év után csodálom,hogy még csak most.
Próbálj inkább vele foglalkozni csak úgy,hogy ketten vagytok.Menjetek 2 játszóra vagy boltba vagy csak sétálni.Szerintem azt hiszi nem szereted a hugi miatt.És így,hogy fellököd meg megpofozod mégjobban úgy érzi.
Tuti elhanyagolva érzi magát.Próbálj néha csak vele foglalkozni,hugira addig meg vigyázzon valaki.
"ilyenkor a nagyra nem reagálni, csak a kicsit vigasztalni, hogy ne legyen a negatív viselkedés megerősítve, a figyelmedet ezzel ne érdemelje ki"
Ez a legrosszabb ötlet szerintem.Annál jobban fogja csinálni,mert akkor is csak a kicsi van figyelembe véve és jól felidegesíti magát rajta.
Az én fiam is ilyen durva 4 éves. Voltunk már dokinál, viselkedés zavaros. Persze ezt senkit nem érdekel, valahol meg is értem. Nem lehet hogy veletek is valami hasonló van?
Ha nem is akkor se bántsd. Nem hinném, hogy segít, csak a türelem használ, ha használ. Amikor én is ingerlékenyebb vagyok vele, akkor ő is egyre inkább vadul. Szóval én csak azt tudom mondani hogy türelem és türelem és szép szó. Tudom hogy nehéz. Nekünk szerencsére nincs mellette másik, 4 év korkülönbséget akartunk, de láttuk, hogy ez nem fog menni két gyerekkel. SZóval így azért könnyebb, hogy csak ő van. Ja és járok futni. Sokat segít. Egyik nap én megyek egy órára , másik nap az apja:D
Folyamatosan csak vele van foglalkozva. Folyamatosan kér, követel, visít, beszél-nem is tudok nem rá figyelni.
De amikor a ceruzával szemen szúrta, hogy a vér folyt a szeme alól és bekékült - hát tudjátok....
Oviba van egy cigus haverja, vele agresszív, egyébként nem panaszkodnak, csak megkértek, hogy szóljak a fiamnak, hogy azzal a gyerekkel ne játsszon.
Oviból én hozom-félóra, úszni viszem 3 óra.
Apa éjjel-nappal dolgozik.
Szerintem figyelemzavaros, magatartászavaros.
De a lényeg, hogy megelégeltem, tegnap úgy mellkason rúgta, hogy piros volt a mellkasa a kicsinek. Ágytámláról ráugrott lábbal rúgva.
Dirigál neki, utasítgatja, ha nem azt csinálja, már odacsap. Félnapig van oviban.
2 hónapja ovis, nem mondhatjátok, hogy leráztam. Szófogadatlan, nem ért a kérésből, visszapofázik, beszól, folyton pörög, körbe-körbe rohangál, kicsit bajba sodorja.
Rászólok, hogy üljön le, nem érti, csak rohan, megfogom-leültetem, fél perc múlva folytatódik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!