Mit csináljak? Hogyan tanítsam meg a 2,5 éves fiamnak, hogy ne legyen irigy és ne sajnálja mástól a játékait?
Semmit nem tudsz csinálni azonkívül hogy elmagyarázod neki hogy csúnya dolog az irigység!:)
Egyébként ez egy ilyen korszak nem kell hogy valakitől lássa. Az én lányom mostanában kezdi "kinőni",ő is olyan volt mint egy kis fúria!
Ezen szerintem minden hasonló korú kisgyerek átesik, bár vannak félénkebb gyerekek is, akik nem merik megvédeni a saját tulajdonukat, inkább átengedik a rámenősebb gyerekeknek.
Természetes, hogy ragaszkodik a saját játékaihoz, mostanra már tudja, mit jelent az, hogy "enyém". Sok türelem kell hozzá, aztán majd ovis korában kinövi ezt. Ismerősi körben azt tapasztaltam, hogy 5-6 éves gyerekek már sokkal lazábbak ezen a téren.
Én azt szoktam csinálni, hogy ha jön hozzánk valaki kisgyerekkel, megkérem, hogy hozzanak magukkal pár játékot is. Amíg a kisfiam a vendég gyerek játékaival játszik, addig a vendég gyerek is nyugodtan játszhat az ő játékaival. Ha mi megyünk valahová, ahol kisgyerek van, mi is viszünk magunkkal játékot. Így lehet csereberélni és sokkal kevesebb a veszekedés, hiszti.
Ez nem irigység. Ebben a korban kezdik megtanulni a gyerekek, hogy mit jelent a birtoklás, hogy valami csak az övé. A legjobb, ha megkérdezed tőle, játszhat-e a szomszéd Pistike az autójával, és ha nem, akkor hagyod. Meg ha vki odaadja neki a játékát, akkor megemlíted, hogy látod, kölcsönkaptad ezt a játékot, kicsit játszol vele, aztán visszaadod.
Az ovi miatt se aggódj, a gyerekek rögtön megtanulják, hogy ott közös játékok vannak, amikkel csak ott játszhatnak, senki sem viheti haza őket, és meg kell osztozni rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!