Két évesem nem hajlandó megfogni a kezemet az utcán, járdán vagy áthaladva az úttesten, elszalad előlem, milyen nevelési módszer jó a fenékre verésen kívűl?
Konkrét példánk volt! Egyszer! Mentünk a játszótérre és átszaladt a zebrán,kirántotta a kezét. Megijedtem. 2 éves múlt akkor 2 hónappal. Ott helyben elmagyaráztam,h ez milyen csúnya dolig volt és azt is,hogy mi történhetett volna még és h ezért most hazamegyünk. Hiszti volt..
Soha többé nem rántotta ki a kezét. Most 3 éves de megáll a kereszteződéseknél és szétnéz...
Kérdező,bármit írsz,neked nem vált be h majd elmagyarázod neki. Ilyenkor más módszer kell,mert nagyon nem működik nálad az,amit most csinálsz. Az pedig h arcon ütitek,iszonyat megalázó. Az,h leggyinted a popsiját még nem is annyira. De arcon ütni egy gyereket iszonyat dúrva. Nekem... Gyerek fejét/arcát soha semmilyen körülmények között nem bántjuk.
Hu de ertetlen vagy.nem mondtam sehol ellent magamnak.
Nem ìrtam olyat h màs anyák büntetve oldanák meg a helyzetet.
Köszi a kérdést, asszem nem ez a szint az, ahol jelen kell lennem.
Ne bántsátok a gyermekeket.
Üdv
2 évesen még százötvenmilliószor kell elmondani mindent,hogy legyen foganatja.
Én nem vagy extrém liberális ,természetesen kell a büntetés,ha játék közben kirohan az utcára szerintem épp elég,hogy megfogod és hazaviszed,vége a játszóterezésnek .
Egyrészt a pofonoktól biztos vagyok benne,hogy nem fogja hamarabb megérteni,hogy ez veszélyes ,tehát itt meg is bukott (számomra) az inkább a pofon mint az elütött gyerek elve.
Egyébként ne haragudj,hogy ezt így leírom,de mint szülője a gyereknek,a te feladatot teljes egészsében 2 évesen a tetsi épségére vigyázni ,mert ő még nem tudja felfogni miért veszélyes az utcára kirohanni .
Fogd meg a csuklóját ,kösd babakocsiba,vagy pórázra ha nem bírsz vele. Ha szépen megáll melletted a járdaszegélynél,dícsérd meg .
Az meg,hogy nem hajlandó,ilyen nincsen egy 15 kilós gyereknél,megfogod és bekötöd a babakocsiba ,ha tudod,hogy kirohan az utcára ezredjére is . Had üvöltsöm ,attól nem kell szélnek ereszteni ..
Én mindegyikkel ezt csináltam ,ha szépen jött mellettem agyba főbe dícsértem ,elmondtam mindig a járdaszegélynél a mondókámat az autókról,de ismétlem ,idő kell amig érik és okosodik a gyerek . Amíg ő nem elég okos,neked kell annak lenni . Babakocsit javaslom,vagy tényleg póráz,én attól sem idegenkednék,jobb mint szorongatni a csuklóját egész úton .
nálunk az volt a "bünti", hogy egy ideig csak a mezőn engedtem el, minden máshol vagy fogtam erősen a kezét (csuklóját) vagy babakocsiba tettem. ne hónapokra gondolj azért, elég hamar rájött :) szóval kimentünk a mezőre, rohangált, majd szóltunk, hogy álljon meg vagy jöjjön ide. ha megtette, akkor nagyon megdicsértük, ha nem, akkor pedig ezredjére is elmagyaráztam, hogy ez miért fontos mikor nem zárt helyen vagyunk..
gondozónő vagyok, azért ismerem ezt a korosztályt és azt kel mondanom, hogy igazad van, 2 évesen még nem érti, hogy miért bünteted x idő múlva, akkor és ott kell megbüntetni vagy hagyni. de ez az a szitu aminél nem büntetni kell, hanem egyszerűen ebből nem engedni. fog meg a kezét és ne engedd el necces helyen míg nem megbízható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!