Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két évesem nem hajlandó...

Két évesem nem hajlandó megfogni a kezemet az utcán, járdán vagy áthaladva az úttesten, elszalad előlem, milyen nevelési módszer jó a fenékre verésen kívűl?

Figyelt kérdés
Milliószor elmondtuk neki, hogy az utcán fogni kell anya kezét, nem szaladunk el stb...ezt már ő is kívűlről és nagy egyetértésben fújja. Mégis előfordul, hogy kitépi a kezét, elszalad, hisztizik. Idáig próbáltam a hidegvéremet megtartani, inkább felvettem a 15 kg- jával és cipeltem, bár ilyenkor az is egy mutatvány, mert feszíti magát, ki akar törni, üvölt, ordít. Ma mindenen túl ment. Egy parkban játszottunk, szaladgált, amikor elkezdett azbút felé futni és akárhogy ordítottam, hogy álljon meg, nem állt meg. Kifutott az útra. Szerencsére ott csak biciklik járnak, bár azok is elüthetik. Végül felbukott egy kőben és úgy sikerült megfognom. Sosem bántottuk, most sem, de a férjem szerint most kellett volna igazán elfenekelni. Ezt követően haza indultunk, de még haza felé is eljátszotta legalább 3x ,hogy nem állt meg, elszaladt stb...ekkor már apa elkapta a grabancát és az arcocskáját meglegyintette, mint egy kis pofont kapott volna. De semmit nem használt. Nem vagyok híve az erőszaknak , így nem is értünk célt. Mit találjak ki?
2016. márc. 19. 20:58
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
65%

Konkrét példánk volt! Egyszer! Mentünk a játszótérre és átszaladt a zebrán,kirántotta a kezét. Megijedtem. 2 éves múlt akkor 2 hónappal. Ott helyben elmagyaráztam,h ez milyen csúnya dolig volt és azt is,hogy mi történhetett volna még és h ezért most hazamegyünk. Hiszti volt..

Soha többé nem rántotta ki a kezét. Most 3 éves de megáll a kereszteződéseknél és szétnéz...

Kérdező,bármit írsz,neked nem vált be h majd elmagyarázod neki. Ilyenkor más módszer kell,mert nagyon nem működik nálad az,amit most csinálsz. Az pedig h arcon ütitek,iszonyat megalázó. Az,h leggyinted a popsiját még nem is annyira. De arcon ütni egy gyereket iszonyat dúrva. Nekem... Gyerek fejét/arcát soha semmilyen körülmények között nem bántjuk.

[link]

2016. márc. 19. 23:12
 42/69 A kérdező kommentje:
3-as , nem nagyon vannak egyéb dolgai.Nem panaszkodhat , mert könnyen kezelhető más területeken. Nagyon eleven , de nincs rossz szokása , mint általában az ilyen korának. Nem agresszív , nincsenek nagy harcok. Ha mondok vmit általában megcsinálta. Néha előfordul , hogy nem akarja el pakolni a játékát . Akkor nem vehet elő másikat.Egy időben nem akart ülve étkezni.Akkor mehetett szaladgálni és akkor kapott enni , ha lehült.
2016. márc. 19. 23:14
 43/69 anonim ***** válasza:
3%

Hu de ertetlen vagy.nem mondtam sehol ellent magamnak.

Nem ìrtam olyat h màs anyák büntetve oldanák meg a helyzetet.

Köszi a kérdést, asszem nem ez a szint az, ahol jelen kell lennem.

Ne bántsátok a gyermekeket.

Üdv

2016. márc. 19. 23:14
 44/69 A kérdező kommentje:
Nem ütötték meg az arcát , csak az ujj végével megegyeztek az apja.Soha még a fenekére sem kapott a mai napig.
2016. márc. 19. 23:17
 45/69 anonim ***** válasza:
44%

2 évesen még százötvenmilliószor kell elmondani mindent,hogy legyen foganatja.

Én nem vagy extrém liberális ,természetesen kell a büntetés,ha játék közben kirohan az utcára szerintem épp elég,hogy megfogod és hazaviszed,vége a játszóterezésnek .

Egyrészt a pofonoktól biztos vagyok benne,hogy nem fogja hamarabb megérteni,hogy ez veszélyes ,tehát itt meg is bukott (számomra) az inkább a pofon mint az elütött gyerek elve.

Egyébként ne haragudj,hogy ezt így leírom,de mint szülője a gyereknek,a te feladatot teljes egészsében 2 évesen a tetsi épségére vigyázni ,mert ő még nem tudja felfogni miért veszélyes az utcára kirohanni .

Fogd meg a csuklóját ,kösd babakocsiba,vagy pórázra ha nem bírsz vele. Ha szépen megáll melletted a járdaszegélynél,dícsérd meg .

Az meg,hogy nem hajlandó,ilyen nincsen egy 15 kilós gyereknél,megfogod és bekötöd a babakocsiba ,ha tudod,hogy kirohan az utcára ezredjére is . Had üvöltsöm ,attól nem kell szélnek ereszteni ..

Én mindegyikkel ezt csináltam ,ha szépen jött mellettem agyba főbe dícsértem ,elmondtam mindig a járdaszegélynél a mondókámat az autókról,de ismétlem ,idő kell amig érik és okosodik a gyerek . Amíg ő nem elég okos,neked kell annak lenni . Babakocsit javaslom,vagy tényleg póráz,én attól sem idegenkednék,jobb mint szorongatni a csuklóját egész úton .

2016. márc. 19. 23:21
 46/69 anonim ***** válasza:
12%
Egyébként neked a bünti szóról csak a játék elvevés jut eszedbe? Hidd el 1 millió dolog van még amivel nevelheted a gyereket,nem a verés meg a játék elvevés létezik. Helyben nem tudsz büntetni? Ne mond,h hogyha rögtön akkor aztmondod,h kész megyünk haza,akkor nem tudja miért van...
2016. márc. 19. 23:21
 47/69 anonim ***** válasza:
54%
Én írtam a temetőt és nem megyek a fenébe. Igazából megtörtént, hogy a gyerek meghalt. Egy kamion ütötte el. A szüleinek sem tetszik, de attól, hogy tagadva van, még igaz. Inkább a gyerek sírjon RITKÁN, mint én és az anyja.
2016. márc. 19. 23:25
 48/69 anonim ***** válasza:
Arcot ütni pedig veszélyesebb, mint feneket. Tudom, hogy csak ijesztgetés volt, de lehet belőle igazi pofon is. Előbb-utóbb betelik a pohár.
2016. márc. 19. 23:27
 49/69 anonim ***** válasza:
92%
Én is kiszálltam. De annyit még megjegyzek,hogy előbb utóbb a fejetekre fog nőni a gyerek és ő fog parancsolni. Legfőképp neked,mert picit esetlennek tűnsz,de ezt addíg húzod ,míg apuka gyógyszere elgurul és oltat tesz amit œ is megbán.
2016. márc. 19. 23:31
 50/69 anonim ***** válasza:
53%

nálunk az volt a "bünti", hogy egy ideig csak a mezőn engedtem el, minden máshol vagy fogtam erősen a kezét (csuklóját) vagy babakocsiba tettem. ne hónapokra gondolj azért, elég hamar rájött :) szóval kimentünk a mezőre, rohangált, majd szóltunk, hogy álljon meg vagy jöjjön ide. ha megtette, akkor nagyon megdicsértük, ha nem, akkor pedig ezredjére is elmagyaráztam, hogy ez miért fontos mikor nem zárt helyen vagyunk..

gondozónő vagyok, azért ismerem ezt a korosztályt és azt kel mondanom, hogy igazad van, 2 évesen még nem érti, hogy miért bünteted x idő múlva, akkor és ott kell megbüntetni vagy hagyni. de ez az a szitu aminél nem büntetni kell, hanem egyszerűen ebből nem engedni. fog meg a kezét és ne engedd el necces helyen míg nem megbízható

2016. márc. 19. 23:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!