Szóvá tennétek anyósotoknak, ha ott van nálla a gyereketek, és nyers sóska levéllel eteti? Vagy csak nekem furcsa?
Ja hogy ez időleges, betegség alatt vannak ott. :)
Szerintem beszéljetek erről, lehet, hogy egyszerűen nincs rá pénze, hogy két kisgyereknek főzzön (megeshet, hogy ő kockacukrot meg kenyéhéjat szokott "ebédelni", ezért adja azt a gyerekeknek is).
Ha csak pár napról van szó, akkor csomagolj nekik ebédet.
Nem feltétlenül "lustaságból" nem ad nekik. Anyukám 60 éves, ő azt mondta hogy nem tud egyszerre 2 gyerekre figyelni és mellette főzni is. Vagyis lehet tudna, de nem meri megkockáztatni. Sajnos öregszünk :-(
értem! Hát igazábol a kérdésemre visszatérve, az hogy ebéd helyett nyers sóskát ad nekik, mire haza érünk, meg éhesek, meg fáradtak.Már olyankor jobb lenne nekik/nekem is, ha tudnám öket lefektetni!Nem még az idöt huzni ebéd, alvással, mert mire felkelnek, majdnem este van!
Tehát, az zavar, hogy nem ebédet ad nekik, hanem nyers sóskát ad helyette. de lehet igazad van utolsó, hogy a két gyerek mellett nincs ideje fözni. Hát igazábol a férjem anyukája, jobban neki kellene ezt megemliteni, mert nekem csak anyós, de ö meg nem meri mondani az anyjának.
Ekkor gyerekeknél nem tragédia, ha kimarad az alvás. Betegség esetén általában amúgy is borul a napirend (nálunk legalábbis).
Nem kell több órás megbeszélés. Reggel viszed a gyerekeket meg az ebédet, és mondod neki hogy "anyuka, itt az ebéd, kérem 12-13 között adja oda nekik".
Tényleg a legjobb megoldás lenne akkor ha te vinnél a gyerekeknek olyan ételt, amit megfelelőnek tartasz, de hazafelé úton is megehetnek egy szendvicset vagy péksütit és akkor este adsz nekik főttet, megfőzöl amíg alszanak.
Én amúgy nagyon örülnék ha a gyerekem bármilyen zöldséget megenne nyersen és lenne nagyi aki vigyáz rá :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!