Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért engedik meg maguknak...

Miért engedik meg maguknak ezt az anyukák? Engem nagyon zavar!

Figyelt kérdés

Nem vitát akarok generálni, csak néhány vélemény érdekel.

Mégis milyen jogon hiszik azt bizonyos emberek, ha kisgyerekkel mennek vásárolni, akkor ingyen, és minden gond nélkül szemük fénye kezébe nyomnak a pékség környékén egy kiflit, zsömlét stb. Nem ezért, vagy azért, de amíg nem fizet érte az ember, addig a bolt/üzlet tulajdona. Már volt direkt figyeltem a kasszánál az ilyen családokat, és nem említették a pénztárosnak, hogy ebből-abból többet üssön, mert a gyerek megette.

Hallottam már olyan "teljesen nyilvánvaló" magyarázatot, hogy de jaaj, hát hogy vásároljak vele csendben így? Hisztizik, ha nem kapja meg, stb. NEM! Tanulja meg a gyerek, hogy amíg nincs kifizetve, addig nem eheti meg.

Azért tart ott a vásárlás"kultúrája", mert az alapoktól nincsenek nevelve az emberek.

Tudom, ez legyen életem legnagyobb problémája...

2015. okt. 25. 12:55
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
Miert lenne lopas? Kifizeti! Lopas akkor lesz ha nem szol a penztarnal! Szoval nehez lesz 12Ftos kifli miatt feljelenteni. ;)
2015. okt. 27. 22:37
 62/70 anonim ***** válasza:
0%

" Ha mindenki csak egy kiflicsücsköt

enne, amikor bemegy, csődbe menne

a bolt."

Jajj de buta vagy. Ha mindenki ingyen enne egy kiflit aki ott vasarol azt se erezne meg penzugyileg az aruhaz. De nem ingyen eszik, kifizetik a penztarnal!

2015. okt. 27. 22:40
 63/70 anonim ***** válasza:
Jah, egy multi esetében lehet. De 2x2 m-es éjjel-nappaliban, tudod, ahol 300 ft egy kis doboz tejföl???
2015. okt. 30. 16:57
 64/70 anonim ***** válasza:
49%

Mondom nem ingyen eszik. Egy 2x2 meteres boltban amugy is nehez lesz eszrevetlenul lenyomni egy kiflit amikor a vasarlas se tobb 5-10 percnel.

A kerdesben irt dolog inkabb a hypermarketekre jellemzo ahol akár egy ora is hamar elszalad.

A kerdezo pedig azon is fel lenne haborodva ha ordit a gyerek.

2015. okt. 31. 10:17
 65/70 anonim ***** válasza:
77%

Akkor sem illik, értsd már meg, ha utána kifizeti. A bevásárlás menete az, h leveszem az árut, berakom a kosárba, a pénztárhoz viszem és ott kifizetem, majd megeszem. Kérdezz meg bármilyen alkalmazottat vagy magát a tulajt, egyik sem fogja támogatni, h ott felbontogass bármit. Max. rendkívüli helyzetben szívességből megengedi, de ha engedélyt kértél, az már nem is ez a téma.

Összevissza morzsáztok, kentek, csepegtettek mindent, erre az sem megoldás, ha kifizeted a terméket.

2015. okt. 31. 16:00
 66/70 anonim ***** válasza:
20%
Én biztos nem szemetelek semmit mert gyerekem sincs. Viszont biztosra fogadom, hogy az ordito gyerek ugyanugy irritalja a kerdezot. Vannak emberek akiknek semmi se jo.
2015. okt. 31. 16:26
 67/70 A kérdező kommentje:

Most volt csak időm felnézni. Mikor kiírtam a kérdést a feleségemmel előre sejtettük, hogy majd jönnek a vagdalózások, hogy biztos nincs gyerekem, meg hogy a síró gyerekkel is ugyan úgy bajom lenne... Jellemző.

Két lányom van. Soha semmit nem adtunk a kezébe, ami ehető. Rengeteg hiszti volt belőle, de a nem, az nem. Nagyon sokszor, legszívesebben elsüllyedtem volna a föld alá, olyan kínosak voltak a hisztik, de hamar megtanulták. Nemegyszer megléptük azt, hogy fogtuk magunkat, és minden vásárlás nélkül kisétáltunk az áruházből. Megtette a hatását. Kicsit sem volt egyszerű, de hatásos.

2015. okt. 31. 21:12
 68/70 A kérdező kommentje:
* kezükbe
2015. okt. 31. 21:13
 69/70 anonim ***** válasza:
100%

2x2 m-es boltban meg végképp nem értem miért nem lehet várni? Oda az ember 1-2 termékért célirányosan ugrik be, nézelődni sincs mit órákig...

Azért ott sejthető h 5 perc lesz és max. 1 ember áll előtted a sorban, szóval nem fenyegeti a veszély a gyereket hogy unalmában éhenhal.

2015. okt. 31. 21:35
 70/70 anonim ***** válasza:
Utolsó, hát nyilván aki a kisboltban is (meg más boltban) eteti a gyerekét, az azt gondolja, hogy ő attól lesz jó szülő, hogy a gyémántos gyermekének minden szent óhaját azonnal teljesíti, mert képtelen elviselni, hogy ő legyen a rosszfej, így inkább nincsenek szabályok, csak ne kelljen felnőttként viselkednie a saját gyerekével szemben. Szó nincs itt éhes gyerekről, aki akarja, meg tudja oldani, hogy ne éhesen vigye vásárolni a gyerekét.
2015. nov. 1. 00:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!