Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért engedik meg maguknak...

Miért engedik meg maguknak ezt az anyukák? Engem nagyon zavar!

Figyelt kérdés

Nem vitát akarok generálni, csak néhány vélemény érdekel.

Mégis milyen jogon hiszik azt bizonyos emberek, ha kisgyerekkel mennek vásárolni, akkor ingyen, és minden gond nélkül szemük fénye kezébe nyomnak a pékség környékén egy kiflit, zsömlét stb. Nem ezért, vagy azért, de amíg nem fizet érte az ember, addig a bolt/üzlet tulajdona. Már volt direkt figyeltem a kasszánál az ilyen családokat, és nem említették a pénztárosnak, hogy ebből-abból többet üssön, mert a gyerek megette.

Hallottam már olyan "teljesen nyilvánvaló" magyarázatot, hogy de jaaj, hát hogy vásároljak vele csendben így? Hisztizik, ha nem kapja meg, stb. NEM! Tanulja meg a gyerek, hogy amíg nincs kifizetve, addig nem eheti meg.

Azért tart ott a vásárlás"kultúrája", mert az alapoktól nincsenek nevelve az emberek.

Tudom, ez legyen életem legnagyobb problémája...

2015. okt. 25. 12:55
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
100%
Azt áruljátok el nekem, hogy miért nem lehet úgy élménnyel a gyerekkel vásárolni, hogy előtte megeteted, megitatod. Az újszülöttnek is elég max három óránként ennie, addig meg nem tart egy bevásárlás. Ha mégis, akkor eleve nem kell elvinni a gyereket. Bölcsibe, oviba en meg mindig úgy mentem érte, hogy vittem neki valamit, így megintcsak nem fordulhatott elő, hogy olyan éhes legyen, hogy az üzletben kelljen megetetni.
2015. okt. 27. 06:23
 52/70 anonim ***** válasza:
0%
Tényleg nem lehet megérteni, hogy a gyerek nem fog 10 évesen is a boltban kajàlni azért, mert néha 1 évesen kap egy pogàcsàt? Mert egyes egyévesek nem, nem értik meg, hogy azt ott nem lehet...
2015. okt. 27. 09:35
 53/70 anonim ***** válasza:
43%
Egyes szülők meg azt nem értik meg, hogy nem a gyerek a főnök. Nem megértetni kell vele, hanem hozzászoktatni, hogy enni nem a boltban kell.
2015. okt. 27. 09:36
 54/70 anonim ***** válasza:
18%

és azt sem értik meg sokan,hogy nem mindenkinek másfél órát egyhelyben ücsörgős 1-2éves gyereke van.az enyém például mindent megfogna,megnézne,leszedne.a bevásárlás nálunk két gyerekkel-2emberes elfoglaltság.(természetesen a nagybevásárlásról beszélünk)

nem néztem utána a jogszabályoknak,de nehogy már a biztonsági őr ráugorjon egy kiflit nyamnyogó egy éves gyerekre.szerintem egy nagy bevásárlásnál,ahol természetesen kifizetik a végén a péksütit,nem akkora bűn ez.aki kibontja a chips-et,félig megeszi és visszateszi a papirt-na az már pronyóság,de azért itt gyerekekről beszélünk.

és szerintem itt nem mindig az éhségről szól a dolog,hanem a nyugodt bevásárlásról.

2015. okt. 27. 14:38
 55/70 anonim ***** válasza:
79%

Utolsó!

Pedig pár éve már megteheti, ugyanis a lopasnak már nincs osszeghatara, egy kifliért is feljelenthetnek. Nem kell éhesen szomjas bevasarolni vinni a gyereket. Ez Nem Olyan nehez

2015. okt. 27. 14:41
 56/70 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 6 és 1,5 éves gyerekem van! Sose bontottam ki és nem is engedem,ami még nincs kifizetve, hiszem az még nem a miénk!!! De pl. a tescoban már bent is lehet enni, inni!!! Akinek éhes a gyereke adjon olyat amit ott vesz és kifizeti majd vásárolhat vagy vigyen neki, mert be is lehet vinni enni és innivalót is, csak a biztonsági őrnek mutassa meg!!!! Ennyire egyszerű! De csinálja mindenki belátása szerint!

Ja és az én 1,5 évesem is mindenhez hozzányúlna, kibontana, de kordában lehet tartani! ;)

2015. okt. 27. 14:49
 57/70 anonim ***** válasza:
0%

Akkor jelentsen fel egy kiflicsücsökért...

A gyerekemet meg majd eladom, és szerzek helyette egy olyat, aki szófogadó.

Bammeg, van, hogy én is éhes-szomjas vagyok, mire bejutok egy boltba. Nem mindenkinek van a szomszédjàban egy hiperteszkó, mi vidékről utazunk 20-25 percet, és van, hogy màr többedik hely, ahol a bevàsàrlàst intézzük. Tehàt megéhezhet. Arról nem beszélve, hogy itthon vagy eszik, vagy nem. És akkor azt az esetet màr nem is emlìtem, hogy mondjuk a fővàrosba utazunk, végigül 2-2,5 óràt a kocsiban, aztàn bezony éhes lehet.

De tudjàtokmit, örüljetek, hogy ti mindent tökéletesen csinàltok, a többi nyomorultnak meg minek a gyerek ha nem tudja megnevelni.

2015. okt. 27. 14:57
 58/70 anonim ***** válasza:
82%
Utazna a fene GYEREKKEL két és fél órát bevásárolni, de te tudod. Csak ha nem tudod a kulturált viselkedés szabályait betartatni a gyerekeiddel, akkor át kellene gondolni, hogy alkalmasak vagytok-e arra, hogy ilyen messzire járjatok vásárolgatni. Egyébként nehezen hiszem el, hogy nem tudtok nekik adni valamit még a vásárlás előtt. Két és fél óra alatt nem esik útba egy pékség vagy egy kisbolt? Meg ti otthonról is akkor indultok el nagybevásárolni, ha már egy morzsa sincs otthon, ezért nem tudsz nekik enni adni vásárlás előtt? Ha meg érdekes módon csak a boltban kell nekik az étel, otthon nem, akkor tök egyszerű: nem is éhesek, csak sikeresen rászoktattad őket a nassolásra. Na meg persze igen, gyerekből vannak, amit meglátnak, azt megkívánják. Még jó, hogy a szülő ott van, és szabályozza, hogy mit lehet, és mit nem. Ja, nem is, bocs :D Egyébként minden szirszarra igent mondtok, amit megkívánnak? Majd ha legközelebb a sörök felé nyúlkálnak, mert megtetszik nekik, akkor azt is odaadjátok, nehogy már ne teljesüljön a vágya? Hm, érdekes nevelés lehet az ilyen.
2015. okt. 27. 16:35
 59/70 anonim ***** válasza:
71%

"nehogy már a biztonsági őr ráugorjon egy kiflit nyamnyogó egy éves gyerekre."

Nem, nem fog ráugrani. Szépen odamegy hozzád, kivezetnek a boltból, be az irodájuk, jegyzőkönyv készül, ellened pedig lopás miatt feljelentés.

"büntessen meg akkor egy kiflicsüccsökért"

Ha mindenki csak egy kiflicsücsköt enne, amikor bemegy, csődbe menne a bolt.

Ha neked megengednék, h kibontsd ott a boltban fizetés előtt a pékárut, chipset, akkor más is felbontogathatná a festéket, ragasztót, körömlakkot, sampont, felvehetné magára a bugyit, télikabátot.

Amíg ki nem fizeted, az a termék a bolt tulajé, csak multik esetén (mivel kicsit személytelenebb az egész) szerettek erről elfeledkezni. Nincs iylen, h jaj, úgyis sok mindent vásároltam, mi az az egy kiflicsücsök...akkor a tied, ha kifizetted, önkényesen nem ajándékozhatod meg magad a más tulajdonából. Amúgy meg a multik meg szokták jutalmazni a sokat vásárlókat pontokkal meg ajándékterméekkl, szóval okafogyott és bunkó szokás nekiállni enni a boltban, kibontogatni mindent.

2015. okt. 27. 17:02
 60/70 anonim ***** válasza:
Te nem vagy komplett, ne haragudj...
2015. okt. 27. 17:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!