Miért engedik meg maguknak ezt az anyukák? Engem nagyon zavar!
Nem vitát akarok generálni, csak néhány vélemény érdekel.
Mégis milyen jogon hiszik azt bizonyos emberek, ha kisgyerekkel mennek vásárolni, akkor ingyen, és minden gond nélkül szemük fénye kezébe nyomnak a pékség környékén egy kiflit, zsömlét stb. Nem ezért, vagy azért, de amíg nem fizet érte az ember, addig a bolt/üzlet tulajdona. Már volt direkt figyeltem a kasszánál az ilyen családokat, és nem említették a pénztárosnak, hogy ebből-abból többet üssön, mert a gyerek megette.
Hallottam már olyan "teljesen nyilvánvaló" magyarázatot, hogy de jaaj, hát hogy vásároljak vele csendben így? Hisztizik, ha nem kapja meg, stb. NEM! Tanulja meg a gyerek, hogy amíg nincs kifizetve, addig nem eheti meg.
Azért tart ott a vásárlás"kultúrája", mert az alapoktól nincsenek nevelve az emberek.
Tudom, ez legyen életem legnagyobb problémája...
Na tudtam, h lesz olyan, aki azt fogja mondnai, h a bolt úgyis koszos, az a kis morzsázás már nem számít...jah, de ha te vagy aznap az 50. kifliztető b u n k ó, akkor gondolj bele, h annak a szerencsétlen alkalmazottnak lehet aznap már 5-ödjére kellett miattatok feltakarítania soron kívül.
Vagy nálatok otthon is az van, h kosz, kupi tetejére még raktok egy kupacot, úgyis mindegy alapon? Jézusom..
Kisbolt így meg úgy, csokika a gyereknek, aham, mégis multiban csinálod a nagybevásárlást....szóval hiába tolja rád a mufurc pénztáros a köv. vásárló cuccát meg vágja a pofákat, azért mégiscsak jó, hogy nem 300 ft-ért kell megvenned egy kis doboz tejfölt.
bort iszol, vizet prédikálsz, s egget csináltál a szádból :D
Én meg adok ha kell, aztàn akinek ez nem tetszik, az vagy szóljon ott helyben, vagy ìrjon ki ide kérdést...
Komolyan vicc hogy zéró megértés és tolerancia nincs főleg az anyàkban -meg a nőkben, akik amúgy is mindig azon nyìgnak, hogy mennyi szerepben kell megfelelni. Minek nekünk ellenség, mikor ott vagyunk egymàsnak...
Biztiőr egyszer sem jött. Ha ez a legnagyobb baja- màrmint a túrórudizó màsfélévesek, felőlem jöhet, biztosan közös nevezőre jutunk. Alapból normàlisan szólok mindenkihez, ritka hogy valaki bunkóskodjon velem, velünk.
Szólt màr valakinek ilyesmiért biztonsàgiőr? Vagy csak azért emlegeted ennyire, mert jólesne, ha a szerinted nevelni nem tudó szülőket szankcionàlnàk valamilyen módon?
én mindig megengedem a kisfiamnak, hogy egyen igyon a közértekben. de mindig szólok a pénztárnál, kifizetem amit elfogyasztott. (turórudi papír, bediktálom a pogácsát, a banánt előbb lemérem, utána bontom, vagy ha nem lehet lemérni, a banánhéjat méretem le, és mondom, nyomjon rá a mérlegre, ha gondolja) :)
én nem fogok ilyen téren nevelési szándékkal végignézni egy sírást.nem fogom figyelmen kívül hagyni, hogy a bölcsödei kevés kaja után éhes, de nekem meg muszáj vásárolni menni. nem fogom tanítani az önmérsékletre, mert lesz ideje még alázatot és egyediség nélküliséget tanulni a hazai drága jó kis, agymosós iskolarendszerben....
de mindig meg fogom mutatni a gyereknek, hogy becsületesnek kell lenni. ezért sose fogom letagadni, hogy megevett valamit, hisz más is kifizeti.
nem az a baj szerintem, ha a gyerek eszik, bár ezt szerintem mindenki maga döntse el, megengedi-e a gyereknek. de az sajnos nagyon gáz,ha nem fizet, ezzel egyet értek. mert ilyen példát mutat a gyereknek, és ha egyre többen ilyenné válnak, mi lesz a világgal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!