Miért engedik meg maguknak ezt az anyukák? Engem nagyon zavar!
Nem vitát akarok generálni, csak néhány vélemény érdekel.
Mégis milyen jogon hiszik azt bizonyos emberek, ha kisgyerekkel mennek vásárolni, akkor ingyen, és minden gond nélkül szemük fénye kezébe nyomnak a pékség környékén egy kiflit, zsömlét stb. Nem ezért, vagy azért, de amíg nem fizet érte az ember, addig a bolt/üzlet tulajdona. Már volt direkt figyeltem a kasszánál az ilyen családokat, és nem említették a pénztárosnak, hogy ebből-abból többet üssön, mert a gyerek megette.
Hallottam már olyan "teljesen nyilvánvaló" magyarázatot, hogy de jaaj, hát hogy vásároljak vele csendben így? Hisztizik, ha nem kapja meg, stb. NEM! Tanulja meg a gyerek, hogy amíg nincs kifizetve, addig nem eheti meg.
Azért tart ott a vásárlás"kultúrája", mert az alapoktól nincsenek nevelve az emberek.
Tudom, ez legyen életem legnagyobb problémája...
Bammeg, ha a sajàtjàt eszi-issza, az nem morzsàz? Egyébként nem, mert nem annyit és nem úgy eszik, és nem vacsiztatom meg a gyereket a bevàsàrlókocsiban, hanem kap egy csokit, vagy egy pogácsàt, vagy megbontunk egy fél literes üccsit. És nem, nem dobàljuk el a szemetet (szelektìven gyűjtünk, neki is jól megy màr) És lehet, hogy nem tudom (akarom?) úgy megnevelni a gyerekem, mint néhàny szerencsés bezzeganya, de hidd el, normàlis ember lesz belöle is. Tiszteletem azoknak, akik a véleményüket normàlis stįlusban közlik, esetleg elnézik nekünk, hogy gyarlók vagyunk, nem tudunk és nem akarunk (értsd az iróniàt) gyerket nevelni, el tudom fogadni hogy valaki màshogy csinàljaa, és neki úgy bevàlik, de hogy ezért lebunkózzanak, mert megbontunk egy túrórudit, azt kikérem magamnak. Ha visìt a gyerekem, akkor meg az lenne a baj...
Viszont én is àjulós vagyok, volt màr, hogy fizetés előtt kibontottam egy üdìtöt, ha nem teszem, ott mosnak fel valahol a sorok között. Pokolra fogok kerülni.
Amúgy jogilag mit jelent ha valaki fizetés előtt megeszik valamit? Lopás, rongálás vagy mi?
Csak mert én már olvastam hírben, hogy biztonsági őr ráhívta a rendőröket valakire,aki evett, de arról ugye nem írtak h később milyen ítélet lett belőle.
Bocsánat, de én nem értem, miért szempont ebben a kérdésben, hogy "ügyeljünk a bevásárlóközpont tisztaságára".
Ha megnézzük közelebbről: tele van kosszal, lépten-nyomon szétnyomott csomagokkal, a rizsnél széthasadt zacskók, a tejes pultnál szétnyomódott tejföl, kifolyt tej, stb. stb.
Gondolom nem kell magyarázni, hogy ezt nem a gyerekek csinálják.
Egy része meg "baleset", vagy akár hibás csomagolás okozza.
De erre fel vannak készülve a boltok, ezért takarít a személyzet. Ez persze nyilván nem nagy élvezet, de egy szétmorzsolt zsemle biztosan nem a világ vége nekik sem.
A bevásárló kocsinak meg elég, ha valaki véletlenül a krumplit rápakolja a szőlőre... :)
Kedves 33! Ez egy érdekes felvetés!
Szerintem a lopás és a rongálás is titokban történik. Ha a gyerekemnek adok valamit, az meg nyíltan, mindenki látja, nem?
35: nem vagyok jogász, de felmerült bennem, mert olvastam hírek közt.
Lopást meg rongálást is láthatja más, akik látják azok a tanúk, nem hiszem hogy meghatározó lenne hányan látják. Bankrablást is látják ha napközben történik minimum a dolgozók meg néhány ügyfél, elég nehéz titokban csinálni.
Amúgy nem akarok kriminalizálni kiflicsücsökrágcsáló 2 éveseket, csak teoretikusan jutott eszembe. Nyilván akire ráhívják a rendőrt, az felnőtt és lazacot eszik téliszalámival épp.
Én is nézegettem, a lopás nem kell hogy "titokban" történjen. :)
De ez továbbra is érdekes kérdés, mert ha kifizetem, akkor egy kicsit olyan, mintha "kölcsön kérnék" az áruháztól amíg a kasszához nem érek.
És hát ez bizalom alapú dolog, hogy tényleg van nálam annyi pénz.
Az étteremben sem kell bemutatnom a pénztárcámat, mielőtt fogyasztok, mert megbíznak bennem, hogy ki fogom fizetni, ha végeztem.
Én pl. kismamaként ásványvizet voltam kénytelen kinyitni a sorban állás közben, mert ott vágódtam volna hanyatt, ha csak fizetés után bonthatom ki...
" Én nem adok,
szuper vagyok, te meg rossz, mert
adsz."
Én szuper vagyok, adok kiflit, mert megadom amire vagyik. Te pedig rossz vagy mert még a sajat gyereked se kenyezteted! :D
Amugy még éppen nincs gyerekem de mókásak ezek a vérre meno viták. ;)
Olyan jo lenne tudni mi lesz mondjuk 50 év mulva a kiflizabalo gyerkocbol... vajon elindul a lejton es a bolti kifli csucsok ragastol eljut a bankrablasig?
Amugy aki eliteli a kiflizest az ugye minden jovedelmet tisztessegesen leadozva kap, semmi feketézés? Mindig ad és kap számlát? A 30-as tablanal max 30-cal vezet? Mert ha ilyen full rendesen éltek akkor megértem, hogy zavar a kifli. De ha egy szabalyt is megszegtetek barmilyen téren akkor milyen alapon iteltek el mást egy 12forintos kifli miatt? Amit amugy a tobbseg kifizet utolag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!