Miért engedik meg maguknak ezt az anyukák? Engem nagyon zavar!
Nem vitát akarok generálni, csak néhány vélemény érdekel.
Mégis milyen jogon hiszik azt bizonyos emberek, ha kisgyerekkel mennek vásárolni, akkor ingyen, és minden gond nélkül szemük fénye kezébe nyomnak a pékség környékén egy kiflit, zsömlét stb. Nem ezért, vagy azért, de amíg nem fizet érte az ember, addig a bolt/üzlet tulajdona. Már volt direkt figyeltem a kasszánál az ilyen családokat, és nem említették a pénztárosnak, hogy ebből-abból többet üssön, mert a gyerek megette.
Hallottam már olyan "teljesen nyilvánvaló" magyarázatot, hogy de jaaj, hát hogy vásároljak vele csendben így? Hisztizik, ha nem kapja meg, stb. NEM! Tanulja meg a gyerek, hogy amíg nincs kifizetve, addig nem eheti meg.
Azért tart ott a vásárlás"kultúrája", mert az alapoktól nincsenek nevelve az emberek.
Tudom, ez legyen életem legnagyobb problémája...
Szólok a pénztàrosnak, kifizetem-mindig!!!! a gyerek kussol, nem ordìt, tehàt elvileg mindenkinek örülni kellene, mert nem zavarok vele senkit, ha a gyerek földön fetrengve visìt, akkor is az van, hogy neveld meg. Ja, hogy? Ütni ugye nem lehet, kiabàlni sem, a szép szó nem hasznàl...Tehàt hol a probléma akkor, ha odaadom, ha kell, és utàna kifizetem? Ja persze, kérem a gyerekneveléshez mindenki ért, főleg akinek nincs is gyereke :) Gondolkodjatok màr, sokszor az ember kìnjàban nem a tökéletes megoldàst vàlasztja, hanem a helyzethez képest a legkisebb rosszat.
Örök hogy sokaknak van csodagyereke, aki csendben tűr egy nagybevàsàrlàst akkor is, ha épp az alvàsidejét kellene tölteni, vagy korog a gyomra. Az enyém nem ilyen volt, emellett elég öntudatos, és akaratos. Ilyen. Volt, hogy ordìtott ha valamivel nem fizettük le. Azóta 4 éves, megtanulta hogy bevàsàrlàs elején vàlaszt valamit, azt őrizgeti a pénztàrig, utàna megeheti. Mondom: megtanulta, de sokàig nem ment ez ìgy.
Vegyétek màr észre, hogy nem megy ez egyik pillanatról a màsikra, hanem rohadtsok meló, és mégtöbb kudarc van abban, mire egy kis bőgőmasinàból értelmes, "viselkedni tudó" nagyobb gyerek lesz. De persze bezzegelni könnyebb, meg okoskodni, hogy hogy kellene ezt csinàlni.
Én soha nem engedtem meg a gyerekeimnek, hogy fizetés nélkül falatozzanak a boltban, szóval nem hazabeszélek, de áruljátok már el, miért akkora probléma ez? Egy olyan társadalomban, ahol össznépi játék a BKV-n nem fizetni, számlát nem adni, komolyan az a legnagyobb probléma, hogy elmajszol a kisgyerek egy szelet Túró Rudit, majd az esetek döntő többségében a pénztárnál ez be is jelenti az anyuka, szóval nem károsítanak meg még 100 Ft-tal sem senkit? Akik ezen olyan rettenetesen felháborodnak, azok soha nem csinálnak semmi ilyesmit? Soha nem bliccelnek, soha nem csalnak adót? Vagy az más, azt szabad? Síró gyereknek kiflicsücsköt adni nem szabad?
A megoldás egyébként teljesen kézenfekvő, ha mindenképp el kell vinni a pici gyereket nagybevásárlásra, akkor érdemes vinni egy kis kekszet vagy szendvicset, lehetőleg külön dobozban, hogy még a gyanú árnyéka se vetüljön ránk, hogy fizetés előtt eszik a gyerek, mi mindig ezt csináltuk. De nem hiszem, hogy a fizetés előtt elrágcsált, majd a pénztárnál bejelentett 20 Ft-os kifli lenne a világ legnagyobb problémája.
Van kisgyerekem. Csak mert itt mindenki azzal jön, h van-e, mintha számítana.
Kedves kibontogatós, gyereket etetős anyukák, igen sudribunkó viselkedés ám mindent összemorzsáztatni a kiflicsücsköző gyerekkel...a csokit, rudit szétkenő gyerek után vajon kitakarítjátok a bevásárlókocsit? Szerintetek mennyire jó érzés a pénztárosnak egy hóttnyálas rudicsomagoláson a vonalkódot keresni?
Külföldön kóstolót kap a pultnál a gyerek...Na ehhez csak annyit, h itt ebben az országban pont miattatok nem lehet ezt megcsinálni, mert oda hordanátok etetni a gyerekeiteket. A magyarországi Ikeában is azért nincs már ingyen bébiétel, mert a fajtátok visszaélt vele és képes volt odajárni azért az 1 üveg bébiételér,t mint a jó kútra.
Szégyelljétek magatokat, nem tudtok viselkedni.
Aki a boltban eteti a gyerekét az össze is takarít utána? Vagy nem baj ha száll a morzsa, meg a következő vásárló ruhája túrórudis lesz a kosártól?
(Persze tudom,h erre az a válasz, hogy úgyis piszkos a bolt...)
"Egy 1- 1 1/2 éves gyereket nem lehet arra nevelni, hogy egy szó nélkül ülje végig a nagybevásárlást."
Meg a nagy fenét nem :D Az már a te hülyeséged, hogy tömted vásárlás közben a gyereket, de ne mondd, hogy nem lehet kibírni etetés nélkül. Arra meg ne verd már magad, hogy te PLUSZ A FÉRJED képtelenek voltatok együtt megoldani a vásárlást enélkül. Neked nem volt segítséged? Na ne hülyíts már, hát akkor a férjed az dísznek volt?
Mi,ha anyum ráér vigyáz a kicsire ha nem jön velünk, mivel másra nem tudjuk bízni. De soha egyik gyerekemnek se adtam pl. a tescoban enni,kibírja azt a kis időt,1,5 éves mielőtt bemegyünk iszik vagy viszünk be inni,de én míg ki nincs fizetve nem bontok ki semmit! Így ha nagyobb lesz sem lesz gond, nem azt fogja megszokni hogy a boltban eszünk!
De sokszor látom,hogy ott esznek,zacsija eldobva....pedig elvileg nem szabad beleenni míg ki van fizetve!
De én nem foglalkozom vele,mindenki úgy csinálja ahogy nekik jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!