Miért engedik meg maguknak ezt az anyukák? Engem nagyon zavar!
Nem vitát akarok generálni, csak néhány vélemény érdekel.
Mégis milyen jogon hiszik azt bizonyos emberek, ha kisgyerekkel mennek vásárolni, akkor ingyen, és minden gond nélkül szemük fénye kezébe nyomnak a pékség környékén egy kiflit, zsömlét stb. Nem ezért, vagy azért, de amíg nem fizet érte az ember, addig a bolt/üzlet tulajdona. Már volt direkt figyeltem a kasszánál az ilyen családokat, és nem említették a pénztárosnak, hogy ebből-abból többet üssön, mert a gyerek megette.
Hallottam már olyan "teljesen nyilvánvaló" magyarázatot, hogy de jaaj, hát hogy vásároljak vele csendben így? Hisztizik, ha nem kapja meg, stb. NEM! Tanulja meg a gyerek, hogy amíg nincs kifizetve, addig nem eheti meg.
Azért tart ott a vásárlás"kultúrája", mert az alapoktól nincsenek nevelve az emberek.
Tudom, ez legyen életem legnagyobb problémája...
En sosem adtam ennivalot a gyerek kezebe, de nekem nagyon turelmes, alacsony temperamentumszintu gyerekem van.
Sokszor latom viszont, h a szulok szolnak, h a gyerek megevett egy csokit, mutatjak a papirjat, max a nagyon sotetboru reteg nem szol.
Oh ezt nem csak gyerekesek csinálják. Habár már 8 éve külföldön élek, de annak idején Magyarországon ott reggeliztek a sorok között az emberek. A kibontott tasakok meg mindenhol ott hevertek. Ès nem nem csak a gyerekesek voltak.
De ami meglepett, hogy kiköltöztem Németországba és mikor megszülettek a gyerekeim nagyon meglepödtem, mert a gyerekeknek itt mindenhol adnak valamit. Bemegy az ember a henteshez vagy a pékségbe, vagy a multi felvágottas pultjánál áll rögötön adnak a gyereknek, egy fél kiflit, egy darab parízert stb... A gyerekeim már úgy állnak a pultok elött mintha otthon éheztetnénk öket.
Èn is utálom a boltban evö embereket, de Mo-n mindig is lesz ilyen, és nem csak gyerekesek, hanem mindenki más.
Van akinek muszáj gyerekkel vásárolnia. És nyilván ha üvölt a gyerek akkor az az egyszerűbb, ha nyomnak a kezükbe egy kiflit. Ha nem nyomnának akkor a gyerek üvöltözne, vagdalózna, akkor meg azért papolnál itt :) Tpikusan mindenbe beleszólogató. Gondolom gyereked az pont nincsen.
Én nem szoktam nekik adni semmit a boltban egyébként, mert szerencsére nyugodt gyerekeim vannak. De megértem azt, aki ad.
Szerintem ez életkor függő. Nekem három gyerekem van, most már a legkisebb is 3 éves, és már nincs erre szükség, mert "kibírja" a gyerek fizetésig, ha éhes, bár igyekszem úgy intézni, hogy egyáltalán ne kerüljön sor erre.
Amíg kicsik voltak, én is adtam, és mindig ki is fizettem.
Túrórudit, vagy bármi csomagolt dolgot sosem kaphattak meg, csak fizetés után. A vizes zsemle szerintem nem probléma, hogy már bent enni kezdi.
És a nagyobb gyerekeim már nem követelik. :)
Szóval nem igaz, hogy ezt tanulja meg...
A tanulàs-nevelés egy folyamat, eltart egy darabig, mire a gyerek megtanulja, hogy mikor illik megenni, amit elvettünk a polcról (évek, hónapok...) Addig meg megette út közben.Volt, hogy ütes csokipapìrt lebegtettünk, hogy ebből +1-et kérnénk beütni. Csak akkor nem fizettünk ki valamit, amikor külön a kölök kezébe nyomtàk, hogy ezkérem ajàndék. Amúgy mindig. Egy àlmos, hisztis, dackorszakos gyerekre sajnos sokszor nem lehet észérvekkel hatni (könnyű mondani, hogy neveld meg), van amúgy gyereked?
Az viszont, hogy nem fizeti ki valaki, amit elvett, nettó s.g.fejség... Nem a gyerek hibàja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!