Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Testvérrel vagy egykeként?

Testvérrel vagy egykeként?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves kisfiunk. Úgy terveztük, hogy lesz testvére is. De most, hogy közeleg a második baba vállalásának időpontja, egyre jobban elbizonytalanodom. Nem is vagyok biztos abban, hogy kell testvér a kisfiunknak, és abban még kevésbé, hogy kell nekem második gyermek.

A párom egyke volt, ő mindig testvérről álmodott. Nekem 4 öcsém volt, és utáltam őket (ma se nagyon vagyunk kapcsolatban). Annyira kevésnek érzem az időt, amit a kisfiunkra szánhatok, hogy attól félek, hogy csak haragudnék a kisebbre, mert elveszi tőle az időmet. Vagy ami még rosszabb, hogy félek, hogy én haragszom meg a nagyobbikra, ha a kicsire féltékeny.

Egyiket sem akarom.

Lehetek én élet-halál ura? Annyira nehéz ez a döntés, és már nem vagyok fiatal, hogy odázhassam a kérdést (36 vagyok).

Mit gondolsz?

2014. febr. 17. 22:36
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
ó, akkor több jó percet is kaptál :)
2014. febr. 19. 17:05
 52/57 anonim ***** válasza:
Azért biztosan rossz lehet ilyen megkeseredettnek lenni. Persze tudom, nincs testvére, ezért romlott el az egész élete :)
2014. febr. 19. 17:06
 53/57 anonim ***** válasza:
nem hiszem, hogy bármit is tudsz :)
2014. febr. 19. 17:07
 54/57 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, Kérdező, hogy ilyen komédia lett a kérdésed végéből, én befejezem. Dönts úgy, ahogy legbelül érzed, ne hallgass másokra. Szép estét.
2014. febr. 19. 17:08
 55/57 anonim ***** válasza:
0%
bár ha jobban belegondolok én is tudom, hogy elvetettél egy gyereket, emiatt otthagyott a párod. Nagy nehezen találtál magadnak valakit, aki csak vállalt veled gyereket. De hát azt is megbánta, most meg már nem találsz senkit, akinek szülhetnél :)
2014. febr. 19. 17:09
 56/57 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A trolloknak üzenem, hogy máshol tobzódjanak...
2014. jún. 5. 18:49
 57/57 A kérdező kommentje:
Lett kistesó, a kérdésem után 6 héttel fogant. Lett válasz is az aggodalmakra: kétszer jobban szeretem őket :)
2015. jan. 29. 22:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!