Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Testvérrel vagy egykeként?

Testvérrel vagy egykeként?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves kisfiunk. Úgy terveztük, hogy lesz testvére is. De most, hogy közeleg a második baba vállalásának időpontja, egyre jobban elbizonytalanodom. Nem is vagyok biztos abban, hogy kell testvér a kisfiunknak, és abban még kevésbé, hogy kell nekem második gyermek.

A párom egyke volt, ő mindig testvérről álmodott. Nekem 4 öcsém volt, és utáltam őket (ma se nagyon vagyunk kapcsolatban). Annyira kevésnek érzem az időt, amit a kisfiunkra szánhatok, hogy attól félek, hogy csak haragudnék a kisebbre, mert elveszi tőle az időmet. Vagy ami még rosszabb, hogy félek, hogy én haragszom meg a nagyobbikra, ha a kicsire féltékeny.

Egyiket sem akarom.

Lehetek én élet-halál ura? Annyira nehéz ez a döntés, és már nem vagyok fiatal, hogy odázhassam a kérdést (36 vagyok).

Mit gondolsz?

2014. febr. 17. 22:36
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
73%
Testvér: )
2014. febr. 17. 22:38
 2/57 Jégtánc ***** válasza:
92%
Nem vagy élet és halál ura,hisz még terhes sem vagy.Ha nem vagy 100% -an abban ,akkor ne legyen testvér.
2014. febr. 17. 22:45
 3/57 anonim ***** válasza:
94%
Ezt nektek kell eldönteni, de én is a testvérre szavazok. Nekünk 3 gyerkőcünk van, a 3. véletlenke. De imádom, hogy így alakult. Amúgy mikor még csak 1 volt, akkor ugyanilyen dilemmáim voltak.
2014. febr. 17. 22:47
 4/57 anonim ***** válasza:
78%
Gondolj bele, ha ti nem lesztek ki marad a gyereknek? A párod tudja, milyen egykének lenni, ezt nem akarja a gyereketeknek. Neked rossz a kapcsolatod, de ez javitható. Nem fogsz egyikre sem haragudni mert él. Sőt, az lesz a természetes, hogy vannak egymásnak, együtt játszanak, cseperednek. Én sem akartam, holott van testvérem, jó a viszony, más okokból. A természet közbeszólt, nem bántam meg épp ellenkezőleg.
2014. febr. 17. 23:00
 5/57 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem nem kell mindenképpen testvér. Ha nem akarsz, ne szülj többet. Nekem van testvérem, de gyerekből mindig csak egyet tudtam elképzelni. Nem is lesz több, bármit mondanak mások.
2014. febr. 17. 23:05
 6/57 anonim ***** válasza:
100%
testvérrel
2014. febr. 17. 23:11
 7/57 anonim ***** válasza:
100%

Ha te magad úgy érzed, hogy bármiféle haragot, felelősséget kivetítenél a gyerekre (a kisebbre vagy a nagyobbra), akkor inkább az egykeség.

Amúgy, szerintem a gyerek szempontjából sokkal jobb ha van tesója, még jobb ha nem egy, hanem több - de a testvérek közti viszony megint csak a szülők hozzáállása, a családi környezet függvénye is (mint azt a te saját példád is mutatja), azaz visszakanyarodtunk az első mondatomhoz.

2014. febr. 17. 23:39
 8/57 Baranka ***** válasza:
100%
Tesó :-)! Nekem is van egy nővérem, páromék is hárman vannak tesók. Nekünk is két gyerek van. Így mindenféle képen a tesó opcióra szavazok :-)!
2014. febr. 18. 06:38
 9/57 anonim ***** válasza:
100%
Ha a tesó mellett döntesz, biztos, hogy nem fogsz haragudni se a kicsire, se a nagyra.
2014. febr. 18. 06:54
 10/57 anonim ***** válasza:
53%

"Gondolj bele, ha ti nem lesztek ki marad a gyereknek?"

Mondjuk szociálisan érett személyiségnél kialakítja a saját kapcsolati hálóját felnőttként?

Jómagam is egyke vagyok és soha nem éreztem hátrányát. Volt gyerektársaságom, később én magam is alakítottam ki kapcsolatokat, amik a mai napig jól funkcionálnak.

2014. febr. 18. 07:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!