Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Testvérrel vagy egykeként?

Testvérrel vagy egykeként?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves kisfiunk. Úgy terveztük, hogy lesz testvére is. De most, hogy közeleg a második baba vállalásának időpontja, egyre jobban elbizonytalanodom. Nem is vagyok biztos abban, hogy kell testvér a kisfiunknak, és abban még kevésbé, hogy kell nekem második gyermek.

A párom egyke volt, ő mindig testvérről álmodott. Nekem 4 öcsém volt, és utáltam őket (ma se nagyon vagyunk kapcsolatban). Annyira kevésnek érzem az időt, amit a kisfiunkra szánhatok, hogy attól félek, hogy csak haragudnék a kisebbre, mert elveszi tőle az időmet. Vagy ami még rosszabb, hogy félek, hogy én haragszom meg a nagyobbikra, ha a kicsire féltékeny.

Egyiket sem akarom.

Lehetek én élet-halál ura? Annyira nehéz ez a döntés, és már nem vagyok fiatal, hogy odázhassam a kérdést (36 vagyok).

Mit gondolsz?

2014. febr. 17. 22:36
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:

Nekem nincs még saját gyerekem sajnos, de a párom előző házasságából van két lánya. Nekik azért lett 2 gyerekük, hogy majd eljátszanak egymással. Nem jött be az ötlet, képtelenek egymással ellenni, állandóan marakodnak, mindketten minket nyúznak a figyelemért, és féltékenyek, irigyek egymásra. Nagyon rossz érzést ezt látni.

Én egyke vagyok, sosem vágytam tesóra, közömbös volt nekem a téma, mindig nagyon jól elvoltam egyedül, és nem érzem semmilyen formában, hogy nekem a tesó hiányzott volna, hiszen akinek nincs nem tudja milyen érzés. Persze az igazán jó testvér felbecsülhetetlen biztosan, de nincs garancia, hogy tuti az lenne. Szerintem hallgass a szívedre, ne ésszel gondolkodj. Vágysz-e újabb kicsire, vagy nem? A többi, meg úgyis lesz valahogyan. Egykeként is fel lehet nőni normálisan, meg tesóval is.

2014. febr. 18. 13:47
 22/57 anonim ***** válasza:
100%
én egyedül nőttem fel, ezért a testvérre szavazok. Mindent megadtam volna gyerekkoromban (és később is) egy tesóért
2014. febr. 18. 13:56
 23/57 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a döntés két emberre tartozik...ti tudjátok mit éreztek,mit bírtok testileg,lelkileg... Nagyon ugrok erre,hogy mások jobban tudják,hogy testvér az kell a gyereknek!!!!! Most csak magamról beszélek: imádom a kisfiam,de képtelen lennék még egyszer két évig próbálkozni,a terhességet végigfeküdni, aggódni a koraszülött babáért...két évig 1-2 órákat aludni egyhúzóba. Lehet,hogy mindez nem lenne...de ha mégis,,akkor a kedves "én jobban tudom ismerős közül" ki nevelné addig a 3 évesemet? Ülj le nyugodtan,és nézz őszintén magadba...TE mit szeretnél? Neked kell ott lenni nap mint nap,nem a jó tanácsokat osztogatóknak...és valaki valóban jól írta... ne testvérre,hanem gyerekre vágyj.!
2014. febr. 18. 20:19
 24/57 anonim ***** válasza:
49%
én meg arra ugrok, ha valakinek annyira sok egy gyerek, hogy ezért nem vállal még egyet... egyébként tényleg ti tudjátok, csak ne bánjátok meg a döntést és soha ne kelljen magyarázkodni a fiadnak, hogy miért úgy döntöttetek
2014. febr. 18. 22:29
 25/57 anonim ***** válasza:
Már miért kellene ezért magyarázkodni? Ekkora ostobaságot régen olvastam, pedig itt előfordulnak cifra dolgok.
2014. febr. 19. 07:18
 26/57 anonim ***** válasza:
49%
a gyerek meg fogja kérdezni, hogy neki miért nincs testvére. És nem hiszem, hogy az "anyunak nem lett volna már türelme/energiája stb. egy újabb gyerekhez" mondatot megértené...
2014. febr. 19. 09:24
 27/57 anonim ***** válasza:
Tudod, erre én csak annyit fogok válaszolni, hogy "mert nem szerettünk volna több gyereket". Nem fogok magyarázkodni senkinek, a gyerekemnek sem a döntésünk miatt. Ez a szülők dolga, nem másé.
2014. febr. 19. 09:36
 28/57 anonim ***** válasza:
49%
mindenki ott rontja el a gyereke életét, ahol akarja :) szomorú, ha erre nem gondoltok
2014. febr. 19. 09:37
 29/57 anonim ***** válasza:
Egyke vagyok és a legkevésbé sem érzem elrontva az életem, köszi. Te viszont nevetséges vagy ezzel az elvakult testvér mániáddal. Ha egy gyerek élete attól jó, hogy van testvére, ott komoly problémák vannak.
2014. febr. 19. 09:39
 30/57 anonim ***** válasza:
49%
komoly problémák a te értékrendszereddel vannak :)
2014. febr. 19. 10:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!