Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyszerűen nem értem, hogy az...

Egyszerűen nem értem, hogy az Anyukák többsége miért a vegyszeres, színezékes, agyon illatozott baba"ápolási" szereket használja, ami köztudottan káros?

Figyelt kérdés

A környezetemben minden Anyuka az ilyen szemetet veszi drága pénzért, amikor lenne más megoldás is! Kozmetikus barátnőm készít házi szappant, csak természetes olajokból, természetes illóolajakat ad hozzájuk, és kecsketejet.. Az Én kislányom ekcémás, de a barátnőm szappanjával kordában lehet tartani, és nem viszket Neki. De akinek a babája nem küzd ezzel, annak is sokkal egészségesebb egy ilyen szappan, mint a vegyszer!! Hiába próbálom mesélni a tapasztalataimat, javasolni, hogy próbálják ki, egyszerűen nem!! Meghallgatják, de utána semmi. Pedig ismerősök vagyunk, nem vagyok csaló, Én is ezt használom, tényleg 100% természetes, kézzel készül, tiszta..stb.

Meg tudjátok Nekem magyarázni, hogy mi lehet ennek az oka?

2012. okt. 31. 14:33
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
78%

Jaj, szegény... Kapsz itt hideget-meleget.

Egyszerűen van két embertípus: van, aki hisz a természetes gyógymódban, van, aki nem. Van, aki megissza a gyógyteát, homeós bogyót választ először, de van, aki rögtön a gyógyszerhez nyúl. Van, aki megpróbálja a családját a természetes dolgok felé terelni, van, aki az egyszerűbb megoldást választja: leemeli a boltban a polcról a megszokott, reklámozott dolgokat.

Egyszerűen mások vagyunk, és nagyon sokan bizalmatlanok a természetes dolgokkal szemben, pedig csak tényleg bátorság és elhatározás kellene a dologhoz, hogy egyszer kipróbálja.

Hogy a kérdésedre visszatérjek: próbálom én is a természes(ebb) dolgokat választani, de nem minden felel meg nekem, és bár tudom, hogy a másik jobb lenne, de a kényelem erősebb.

Szóval az emberi természet különbözőségében rejlik az ok, szerintem.

2012. okt. 31. 20:54
 52/69 anonim ***** válasza:
48%
Kedves Kérdező! Szerintem ne próbáld meggyőzni őket, mert képtelenség. Most már akármit írsz támadni fognak és kiforgatják a szavaid - pl panelban lakók nem emberek (még csak nem is céloztál rá, honnan szedték vajon?). Ne foglalkozz vele. Lényeg hogy ti jól érzitek magatokat és megpróbálsz a lehető legtöbbet megtenni azért hogy egészségesen éljetek. Azért ne izgulj, mert vannak még olyanok mint ti: én sem használok bolti vackokat :), mosódióval mosok, ecettel öblítek, és igyekszem minimálisra csökkenteni a takarítószerek számát itthon, nekünk pl nincs mikrónk, se tv-nk - volt már hogy hülyének néztek, hát no comment. Lényeg hogy járjunk nyitott szemmel és füllel. Szép estét mindenkinek.
2012. okt. 31. 20:54
 53/69 anonim ***** válasza:
100%

Te csináld így, más meg, ahogy akarja.

Nem tudom, minek akarsz beleszólni más életébe. Ráadásul még fel is háborodsz, ha nem rohan mindenki, hogy azt vegye/tegye, amit te mondasz!

Elég érdekes személyiség lehetsz...

2012. okt. 31. 21:05
 54/69 anonim ***** válasza:
51%

Azért azt megkérdezném azoktól akik azt mondják hogy miért akar beleszólni a kérdező mások életébe, hogy ők, még sosem mondták meg semmiről másnak a véleményüket, próbálták meg meggyőzni a másikat a saját igazukról??? Lehet más volt a téma, de a lényeg ugyanaz.

Egyébként pedig erről az egészről annyit hogy pl egy dohányost még arról sem lehet meggyőzni hogy a cigit tegye le, pedig szinte 100% hogy tüdőrák és halál lesz a vége. Sőt sajnos még terhesen is van hogy dohányoznak, akkor miért adná fel a finoman illatozó, szépen habzó fürdetőket, mosóporokat és öblítőket?? Majd talán akkor ha neki is baja lesz tőle, de addig nem.

2012. okt. 31. 21:34
 55/69 anonim ***** válasza:
100%

51. vagyok: még az is eszembe jutott közben, hogy nagyon sokan egyfajta "életérzést" párosítanak a reklámozott dolgokhoz. Pl. hogy a te példádnál maradjunk: ha megveszi az agyonrelámozott, levendulás J&J fürdetőt, attól majd jól alszik tényleg a gyerek, és tényleg megad mindent a gyerekének, amit csak lehet, mert ha a tv is nyomatja, akkor biztosan jó.

Hidd el, nagyon sokan attól érzik, hogy élnek, jól élnek, ha azokat a dolgokat veszik meg, amiket a reklámok a "mert megérdemled, ettől leszel jó anya, feleség, stb. " sugallatával adnak el.

2012. okt. 31. 22:00
 56/69 anonim ***** válasza:
100%

54-es!

A véleményemet természetesen mondtam már el, de egyetlen olyan eset volt eddig, amikor győzködtem valakit: édesanyámat, hogy szokjon le a cigiről. Soha, senki mást.

Nála se jött be... Pedig az azért szerintem kicsit más dolog, de kénytelen voltam elfogadni, hogy nem fogja abbahagyni, és kész.

Egy szappan meg hadd ne legyen már olyan vészes, hogy így ki kelljen akadni IDEGEN emberek szokásain!!

2012. okt. 31. 22:04
 57/69 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos itt már rég' nem arról szól az egész téma, hogy a kérdező szeretné MEGÉRTENI, miért használja bárki azt, amit használ! Szerintem inkább arról, hogy miért nem tudja elfogadni mások döntését, választását.

De ahogy elnézem, a válaszadók egy része is tolerancia-problémákkal küzd, függetlenül attól, mi van a fürdőszobája polcán.

Egyébként nem csodálkozom, hogy idáig fajult a téma, mert sajnos a kérdező bicskanyitogató módon, lekezelően és ÍTÉLKEZVE fogalmazta meg magát a kérdést és a magyarázatot is.

Ilyen hozzáállással tényleg csak provokálni lehet, és jöttek is a személyeskedő válaszok.... Nem is értem, miért kellett egy ilyen kérdést kiírni, ahelyett, hogy a környezetében azokkal rendezné a megbántottságát, akik "nem hallgatnak rá".

Így kiírva viszont számomra a kérdés = Szerintetek is ostobák, akik nem a barátnőm szappanját/egyéb natúr szereket használnak?

Ja, amúgy évek óta elkötelezett öko-bio-natúr mániás vagyok, de még nekem is kinyílt a bicska a zsebemben. Az embert nem az alapján mérik, mi van a fürdőszobája polcán....

2012. okt. 31. 22:36
 58/69 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg ezt a kérdést azért írtad ki, hogy eladd a "termékeiteket" /ahogy Te fogalmaztál/.

Ajánlasz valamit, nem szeretnék megvenni és felháborodsz, hogy nem kell?? Én nem segítő szándékot látok ebben, a segítség az lenne ha elmondanád, hogy Ti ezt használjátok és kész. De gondolom elkezdesz ömlengeni róla, monológokat regélsz ahogy itt is és nem biztos, hogy érdekli. Pénzt szeretnél belőle.. "priviben"

2012. okt. 31. 23:48
 59/69 anonim ***** válasza:
100%
Én is gondoltam erre, hogy ha nem unalmában provokál, akkor agresszív direkt marketinget folytat. Csak ez nem Amerika, itt az ilyesmi nem jön be...
2012. nov. 1. 07:50
 60/69 anonim ***** válasza:
Huhhúúú 57-es kiválóan leírta, miről van itt szó és ajánlom a kérdezőnek is, mert ebből teljesen megérthető, hogy miért kapott hideget-meleget. Én is kipróbálnám alapvetően a bio dolgokat, szóval nem azért írom, mert ellene vagyok.
2012. nov. 1. 07:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!