Az mennyire káros, ha egyáltalán káros, h a fiammal eggyütt alszunk?
Nekem nincs párom és lányom van, szintén 2 éves, minden éjjel 1-2 felé bemászik az ágyba hozzám.
Most mégis mit csináljak, vágjam ki és zárjam vissza a szobájába?
Szerintem az nagyobb kárt okozna, ha kikergetném.
Majd elhagyja ezt a szokást is, ahogy a pelust és a többit.
Mi nagyjából az egész házban alszunk. Ez van. Kezdjük az estét úgy, hogy mindenki a saját ágyában alszik, a lányom külön szobában, az ágyában, ő 3 éves. Az ikerfiaim(1,5 évesek) egy szobában, egy nagy ágyban ketten, párnával elválasztva, én apával a harmadik szobában.
Aztán mikor valamelyik fiú felsír, akkor én átmegyek, és általában ott is maradok, mert elalszom közöttük. A lányom általában végigalussza az éjszakát, de ha nem, és sír, akkor átmegyek hozzá. Ha elfogadja azt az ultumátumot, hogy befekszem mellé, akkor az történik és úgy alszunk, míg nekem esetleg nem lesz "jelenésem " a fiúknál, ha nem akar az ágyában maradni, akkor viszem apa és közém. De mostanában ha megébred, saját maga megy a szobánkba és fekszik közénk vagy apa mellé ha én már nem vagyok ott. Úgyhogy én sosem tudom,hol ébredek, de már nincs erőm hogy ezzel szórakozzam. Így is keveset alszom, legalább a gyerekek aludjanak jól. És igen, gyorsan elmúlik ez az időszak, most a fiúk elég dilisek, mert 3 foguk jön egyszerre, ha semmi bajuk ezzel, akkor csak 1-2szer kelnek éjjel, így többször. Lányom is sokáig kelt éjjel, sokat aludt köztünk, sőt kb 2 héttel ezelőttig mindig köztünk aludt el és én vittem minden este az ágyába. Már elalszik az ágyában, és nekem már ez is nagy haladás. Csak szépen sorjában.Szerintem.
Nekem nagyon jó alvó volt a kisfiam,de kb 1 hónapja nem fekszik a kiságyba.1 hete szét is szedtük,mert csak ott állt.
Lett külön ágya,de köztünk alszik el s úgy visszük át aludni.
4 gyerkőc anyukája
Szia!
A mi kislányunk 5 hónapos és általában a cicin alszik el. Van, hogy miután mély álomba merült átrakom a kiságyba de van úgy, hogy a férjem vagy éppen én (vagy mindketten:)) azt szeretnénk, hogy velünk aludjon és olyankor nem rakom át a kiságyba. Ezzel csak az a gond, hogy én teljesen kivagyok olyankor szorítva az ágy szélére már ilyen hajnal tájékában és nem tudom rendesen kipihenni magam. :) Szóval mostanában már majdnem mindig átrakom a kiságyba. De mi szeretjük ha velünk alszik egyébként mert megnyugtató arra kelni, hogy ott szuszog köztünk. :) Nekem mondogatták egy páran, hogy ne szoktassam erre rá mert utána nem akar majd külön aludni tőlünk. De ez valahogy engem nem érdekel. Majd ha már ott lesz az ideje akkor elmagyarázom neki, hogy a saját ágyában miért is kényelmesebb aludni. :) Egyelőre amúgy sem tudunk külön szobát biztosítani Neki, tehát majdnem, hogy mindegy, hogy kiságy vagy a mi ágyunk. :) Szóval szerintem csöppet sem káros! Nyugodtan aludjatok együtt! :) Még picike a fiad és lehet, hogy az már "káros" lenne ha folyton elzárkóznál az összebújás elől! Ha egy gyermek igényli a szeretetet, ölelést, nem szabad megvonni tőle!
Kisfiam kezdettől fogva velem alszik,a szoptatás miatt kezdődött,éjjel már nem volt erőm visszatenni az ágyába,meg mindig felébredt olyankor. Most 2,5 éves,még mindig mellettem alszik de az ő ágyában,a nagyágy mellé van húzva. Úgy alszik el,hogy fogja a kezemet :)
Majd ha azt mondja,hogy ő külön szobába akar menni,akkor mehet,addig nekünk igy jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!