Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyszerűen nem értem, hogy az...

Egyszerűen nem értem, hogy az Anyukák többsége miért a vegyszeres, színezékes, agyon illatozott baba"ápolási" szereket használja, ami köztudottan káros?

Figyelt kérdés

A környezetemben minden Anyuka az ilyen szemetet veszi drága pénzért, amikor lenne más megoldás is! Kozmetikus barátnőm készít házi szappant, csak természetes olajokból, természetes illóolajakat ad hozzájuk, és kecsketejet.. Az Én kislányom ekcémás, de a barátnőm szappanjával kordában lehet tartani, és nem viszket Neki. De akinek a babája nem küzd ezzel, annak is sokkal egészségesebb egy ilyen szappan, mint a vegyszer!! Hiába próbálom mesélni a tapasztalataimat, javasolni, hogy próbálják ki, egyszerűen nem!! Meghallgatják, de utána semmi. Pedig ismerősök vagyunk, nem vagyok csaló, Én is ezt használom, tényleg 100% természetes, kézzel készül, tiszta..stb.

Meg tudjátok Nekem magyarázni, hogy mi lehet ennek az oka?

2012. okt. 31. 14:33
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 A kérdező kommentje:
Nem vagyok arrogáns, bár tény, hogy az ilyen dolgok felidegesítenek! Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki úgy utasít el valamit, hogy semmit sem tud róla.. ez engem nagyon dühít! Elnézést, ha ez arroganciának tűnt!
2012. okt. 31. 15:19
 22/69 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez inkább a vaterára vagy meskára illő kérdés és képfeltöltés lenne....
2012. okt. 31. 15:19
 23/69 gabszem ***** válasza:
100%
szerintem a legnagyobb baj ezekkel a természetes alapanyagú dolgokkal hogy nagyon nehéz beszerezni őket és általában nagyon drágák is.
2012. okt. 31. 15:20
 24/69 anonim ***** válasza:
100%
Tudsz webáruházat, ahol tudok rendelnii ilyen termékeket, amit babák bőrére nyugodtan használhatunk?Amikor született a lányom ezen én is elgondolkodtam, csak lusta voltam utánanézni.Ilyen a mosható pelenka is...:), már bánom, hogy nem azt használom.
2012. okt. 31. 15:20
 25/69 anonim ***** válasza:
91%

Én is szeretek segíteni másokon, még ismeretleneken is, úgyhogy: a magyar nyelvben a személyes névmásokat se alap (én, te, ő...), se ragozott (neki, őt...) formában nem kell nagybetűvel írni!

Na, ha erre azt fogod mondani, hogy mi közöm hozzá, hogyan írsz, akkor eléggé hipokrita vagy...

Egyébként meg tényleg nem értem, hogy mi közöd hozzá, ki mit használ, és ne mondd, hogy az, hogy segíteni akarsz, nagyon kedves, de te elmondtad, nem fogadták meg, ennyi. Ők nem kérnek ebből a segítségből. Ne akarj "téríteni".

2012. okt. 31. 15:21
 26/69 Dilettáns döggomba ***** válasza:
100%
Kérdező, remélem, margarint sem eszel, mert az is abban is van kőolajszármazék.
2012. okt. 31. 15:21
 27/69 anonim ***** válasza:
61%

"Tudja, melyik univerzális tisztítószer pusztítja el a baktériumok 99 százalékát? Tudja, hogy ez a tisztítószer olcsó, kiadós és környezetbarát? Tudja, hogy az opcionálisan választható illatanyagokkal tetszése szerint használat közben illatosíthatja lakását? Tudja, hogy ez a tisztítószer nem csak takarításhoz, hanem mosáshoz, öblítőként(szintén választható illatanyagal) is egyaránt használható? Tudja, hogy ez a szer bőrbarát, klinikailag és életben is tesztelt, bevált szer? Eláruljuk a titkot, ön most az ecetről olvas:)!" Ha ilyen reklám menne a tévében, talán többen használnák... Tetszőlegesen helyettesthető citromsavval, a mosós része mosószódával kiegészítve:). Mekkor "durranás" volt a T.mi a szóda erejével!... vagy már nem emlékszem melyik mosogatószer a citrom erejével, ecet erejével... Feltalálták a spanyol viaszt:DDD Ja, illatanyag=illóolaj.

Variáció babápolásra:

"Azt szeretné, hogy babája bőre selymes, puha maradjon a legszárazazabb környezetben is megfelelő zsír- és víz visszapótlást kapjon? Szeretné ha ez a termék bizonyítottam hipoallergén lenne? Szeretné ekcémás, érzékeny bőrű babájának a legmegfelelőbb bőrápolást nyújtani? Szeretné ha ezt a kényeztetést ön is megkapná testápolás közben? Szeretné ha ezek mellett pénztárcabarát, kiadós áruhoz jutna? A válasz: finomítatlan shea vaj! Szeretné tudni, mi a legkényeztetőbb, hipoallrgén mosakodószer? Amely az egész család számára használható, gazdaságos és kiadós? Megoldás: kecsketejes/csipkebogyós/... háziszappan.

és így tovább:D

2012. okt. 31. 15:22
 28/69 anonim ***** válasza:
100%

Ez a hittérítés jó metafora. Én sem akarok meggyőzni senkit a saját igazamról, hacsak nem kéri a véleményemet, mert uram bocsá' még az is elképzelhető, hogy én tévedek és neki van igaza. Magyarul mindenkinek a saját felelőssége a saját döntése. A felelősséget sem vállalhatom át, így a döntésemet se fogom ráerőltetni.

Az ezüstkolloid, bár tudom, biokörökben nagyon népszerű, tudtommal elég veszélyes anyag. Én egyébként sem hiszek az ilyen "varázslós" dolgokban, valódi problémákra valódi megoldások kellenek, amik nem csak akkor működnek, ha piszkosul próbálok hinni bennük.

2012. okt. 31. 15:23
 29/69 anonim ***** válasza:
40%
nos, aki itt válaszol és az a kifogása, hogy nehéz beszerezni, javaslom, üsse be a gugliba a keresett termék fajtáját, és válogasson kedvére a megrendelhető, tanúsítvánnyal rendelkező cikkekből... azt pedig ne feledjük, hogy a legtöbb ilyen termék sokkal kiadósabb mint bolti, mindenféle vivőanyagokkal "dúsított" változatai.
2012. okt. 31. 15:25
 30/69 anonim ***** válasza:
74%
Lányok, könyörgök egy jól bevált márkáért :).
2012. okt. 31. 15:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!