Van valamilyen káros lelki hatása a fiamra nézve, ha néha felemelem a hangom, mikor rosszalkodik?
Nyugi semmi baja nem lesz. Meg kell tanulnia, hogy a tetteknek következményei vannak, és ennek most jött el az ideje. Két választásod van:
-megengedsz mindent, nem szólsz rá, és rövid időn belül úgy elszalad vele a csikó, hogy aztán sírhatsz egy életen át
- szigorú, következetes és szeretetteljes leszel, és egy normális értékrenddel bíró embert nevelsz
Utóbbi nem könnyű, de hosszútávon kifizetődő.
lehet, hogy meg fogsz érte vetni, de az én fiam és kétéves, és tombol a hisztikorszak. Igen én is kiabálok, ha a szép szó már huszadjára sem segít, sőt, ha olyat csinál amit tudja, hogy nem szabad, mert százszor elmondtam, hogy miért veszélyes, én rá is paskolok néha a fenekére pl: nem kapcsolgatjuk ki be a kávéfőzőt, mert felrobban, nem nyúlkálunk fel a tűzhelyre, mert megéget, stb. Ennek ellenére imádom, és ő is imád engem, sőt, mióta ez az állapot tart megint nagyon anyás lett. Nincs baja a lelkivilágának.
Sajnos velem is előfordul, de én is egyből megbánom.
Pedig nekem van segítségem (elvileg), de néha akkor is sok.
Esténként azon gondolkodom, hogy milyen barom vagyok, hogy üvöltök a gyerekkel, ahelyett, hogy örülnék neki, hogy van nekem/nekünk. Csak gyerek, próbálgatja a határait, meg az enyémet is, hogy meddig mehet el...
Én is megfogadom, hogy nem teszem többet, de eddig nem sikerült betartani. :(
Hidd el, hogy van olyan gyerkőc, aki jobban megérti a ,,határozott ordítást" és itt nem az egész napos üvöltözésről beszélek!
Sokszor előfordul, hogy valahogyan fel kell kelteni a gyerek figyelmét, mert még a szemkontaktus felvétel (lehajolni a gyerek szintjére) sem segít, ugyanis annyira bele vannak mélyedve a ,,rosszalkodásba":) Sokszor az érzelmeket is ,,hevesebben" kell kifejezni, mert ezt is most tanulják. Ismétlem, nem az egész napos üvöltözésre gondoltam!
Én sokszor olvastam, hogy ismert anyukák idilli életében is előfordul, hogy veszekszenek a gyerekükkel és ezt be is vallják. Nem lehetünk türelemben mindig toppon, hiszen az anya is ember. Mi hárman voltunk tesók és néha szükség volt anyu hangerejére:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!