Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit csináltok olyankor,...

Ti mit csináltok olyankor, mikor gyermeketek rosszalkodik, és többszöri kérésre sem hagyja abba?

Figyelt kérdés
Illetve ha ilyen lenne a gyermeketek hogyan bírnátok rá, hogy szót fogadjon?
2012. júl. 13. 10:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Szankciókkal, játék elvétel, esti programnak lőttek, nem kaphat meg valamit, ilyeneket pl.
2012. júl. 13. 10:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Következetes büntetéssel.

Legyen az elkülönítés, ételmegtagadás, vagy fenékre csapás.

Több ilyen eset után már tanul belőle.

2012. júl. 13. 10:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Jutalmazással. Pl ha elpakol, kaphat egy "új" játékot
2012. júl. 13. 10:47
 4/7 anonim ***** válasza:
ez teljesen a szintúl függ.mivel gyerekek az a dolguk hogy rosszalkodjanak,a súlyosságát pedig mi magunk határozzuk meg,kinek mi a na ennyi elég volt.ha pl ökölel püföli az ablakot és 2 rászolásra se hagyja abba,odamegyek kiemelem onnan és le kell ülnie.ha dobálja a játékai,teveszem azt a játékot amit dobál,és látványosan beteszem a dobozba.a többszöri kérés mindig meg van,ha ez se hat büntetés játékból való kiemelés,vagy épp a rosszalkodásának a következményeinek a megszüntetése a bünti.pl össze kell pakolni,helyre kell rakni,fel kell törölni.
2012. júl. 13. 11:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem mindent lehet jutalmazással megoldani.

Pl. nálunk a fiúk imádják elcsavargatni a villanytűzhely gombjait, a sütőt kapcsolgatni, a mosogatógépet átprogramozni. Ezek pedig tényleg veszélyes dolgok, ráadásul ha valamit elzárnak vagy kikapcsolnak, kezdhetem újra a műveletet, mikor így is folyton időszűkében vagyok.

Na szóval, én azt csinálom, hogy ha pl. a gombokat kapcsolgatják, párszor megfogom a kezüket, és elmondom újra meg újra, hogy nem szabad, veszélyes, stb. Aztán elmondom mérgesebben is, a kezüket erőteljesebben húzom vissza. Ekkor újra a gombok után nyúlnak, beindul részükről a nyafnyaf, részemről a pulykaméreg, s ha nem hagyják abba a kapcsolgatást, mehetnek a szobájukba, be is csukom az ajtót. Ott persze ordítanak, mérgelődnek, amiért megfosztottam őket a szórakozástól, de nem tudok mást tenni.

Meg van olyan is, hogy egyikük megharapja a másikat. Ilyenkor is jön a "nem szabad", és egyéb falra hányt borsó, aztán kicsit a szájára is csapok, de ez is fölösleges: sosem csinálnám úgy, hogy fájjon, így meg semmi foganatja.

2012. júl. 13. 11:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Szekrény mellett van a büntisarok, volt már rá példa hogy magától bevonult. 3éves.

Egyébként sokszor olyan mintha "süket" lenne, nem hallja amit mondok neki, élvezi a rosszalkodást, annyira, hogy még nevet is rajta. Rájöttem hogy játszmázik. Kis haramia a fiam, és elképesztő dolgokra képes. Fenyítem, és elmondom háromig számolok.........de ezen is nevet. Volt hogy elszámoltam háromig, aztán kapott a hátsójára...Hát nemhogy pityergett volna és befejezte volna, nevetett tovább, és elkezdett ő is számolni... nekem meg kihullik a hajam.

Szerintem minden a gyerek habitusától függ.

2012. júl. 13. 12:45
 7/7 anonim ***** válasza:
nezetek rosz anyanak de en egyetlen egyszer csaptam ra palcaval a fenekere es azota csak ha latja mar szot fogad,pedig ep hogy erte.2 eves es 2 honapos kislany
2012. júl. 13. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!