Akkor is kell szemészeti vizsgálat, ha nincs baja a gyereknek? Nem káros a szemcsepp, amit be kell adni? 4 éves gyereket viszem fénytörés vizsgálatra.
Kb. 1 hónapja elvittem a szemészetre a kisfiamat, ránézésre mintha kancsalított volna, de ezt csak mi vettük észre, ill. azt gondoltuk. (szept. végén lesz 3 éves)
A szemész azt mondta, ez csak optikailag tűnik úgy, mert széles az orrnyerge. Viszont ha szeretnénk, csinál egy fénytörés vizsgálatot, ehhez 1 hétig napi 3-szor kéne cseppenteni a szemébe. (pupillatágító)
Mikor kislány voltam, rossz volt a szemem, szemüveges voltam, sokat jártunk szemészetre stb. Anyu pár napig cseppentett ilyent a szemembe. Arra emlékszem, hogy nem tudtam kimenni a szobából az udvarra sem, sőt, a sötétítőket is be kellett húzni, mert szinte megvakított. Ugye így sokkal több fény bejut a szembe és iszonyúan fájt is. Ez már vagy 3 évtizede történt, de még mindig feltör ez a szörnyű élmény.
Hát nem váltottam ki a szemcseppet, minden rendben van a fiam látásával. Az én véleményem szerint ha nincs semmi gond, én nem tenném ki ennek a vizsgálatnak, de döntsd el. Nem is tudom, ez miért kötelező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!