Hogyan lehet egy 3 hetes babának cseppenteni a szemébe?
Ne mond már, hogy nem megy! Minél kisebb, annál könnyebb. Egyszerűen felhúzod a szemhéját az egyik kezeddel, a másikkal pedig csöpögtetsz. Ő még alig mozog, mindegy, hogy ébren, vagy álmában csinálod, alig fogja észrevenni. Könnyek még nem jönnek sírásnál, dörzsölni még nem tudja a szemét.
Pofon egyszerű, bátorság! Semmi baja nem lesz! Ha mellé megy, újabbat cseppentesz!:)
2. vagyok!
Ahogy az utánam lévő írta, az is tökéletes, én is csináltam így, de ha alszik épp és nem pislog, akkor egy picit meghúzod a szemhéját és be is csurgott a csepp a szemébe.
Mi mindíg etetés előtt cseppentettünk, a csipa kitörlése után (ha sírt akkor is). Én úgy csináltam, hogy a belső szemzugba cseppentettünk és utána kifelé picikét megdöntöttük a fejét, hogy a szeme másik sarkán follyon ki a csepp (így tehát átfolyt a szemében).
Mivel szoptatod, akár többször is cseppenthetnéd... a szemcseppel ahányszor előírták és a maradék etetésnél anyatejjel! Nekünk könnycsatorna gyulladása volt a kislányomnak, és végül nem kellett átmosni. Minden etetésnél kitöröltem a csipát langyos vízzel vagy kamillateával, napi háromszor cseppentettünk a szemész által felírt szemcseppel (ahogy előírta), a többi etetésnél pedig anyatejet cseppentettem a szemébe. És ami a legfontosabb, hogy naponta legalább háromszor masszíroztam a könnycsatornáját úgy ahogy a szemész és a védőnő is mutatta. Ha nektek nem ez a gondotok ne haragudj, hogy ilyen hosszan írtam róla (csak a legtöbb babának ez szokott a szemével a gond lenni).
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, neked is kedves utolsó, hogy ilyen hosszan írtál. :) Nekünk is az a probléma, mint nektek.
Megy a zöld kéz nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!