Egyszerűen nem értem, hogy az Anyukák többsége miért a vegyszeres, színezékes, agyon illatozott baba"ápolási" szereket használja, ami köztudottan káros?
A környezetemben minden Anyuka az ilyen szemetet veszi drága pénzért, amikor lenne más megoldás is! Kozmetikus barátnőm készít házi szappant, csak természetes olajokból, természetes illóolajakat ad hozzájuk, és kecsketejet.. Az Én kislányom ekcémás, de a barátnőm szappanjával kordában lehet tartani, és nem viszket Neki. De akinek a babája nem küzd ezzel, annak is sokkal egészségesebb egy ilyen szappan, mint a vegyszer!! Hiába próbálom mesélni a tapasztalataimat, javasolni, hogy próbálják ki, egyszerűen nem!! Meghallgatják, de utána semmi. Pedig ismerősök vagyunk, nem vagyok csaló, Én is ezt használom, tényleg 100% természetes, kézzel készül, tiszta..stb.
Meg tudjátok Nekem magyarázni, hogy mi lehet ennek az oka?
Az Én gyerekem örökölte az ekcémát sajnos! De a vegyszeres vackokkal csak rontanék a helyzeten, pluszba kenhetném szteroiddal is.. Hejj de jó lenne! Így viszont nem kell szteroid, és nem viszket Neki, ami azért jó, mert ha vakarná tovább terjedne..
Azért mert gyönyörű a bőrük, attól még káros.. hallottál már a kőolajszármazékokról? Ezeknek ez az alapja!! Olvass utána..
De igazatok van.. mi a francot foglalkozom Én másokkal.. egy fecske nem csinál nyarat.. sajnos..
A kiindulási kérdésedre válaszolva: amikor valaki hisz valamiben (legyen az natúr tisztálkodószer, Johnson's vagy bármi), akkor a hitében elég nehéz megingatni.
Amikor valaki nem hisz valamiben (pl. bio cuccok), akkor szintén nehéz kizökkenteni és átformálni a gondolkodását.
Talán nem is célszerű beleszólni, hacsak nem kérnek segítséget vagy nem kérdeznek tapasztalatot, ajánlást.
A játszóteres anyuka-tapasztalatod kapcsán: nem lehet azon segíteni, aki nem hagyja, nem akarja. Te felvillantottál előtte valamit, ő nem harapott rá. Ennyi. Hogy miért nem lépett rá az általad javasolt útra, azt tőle kell megkérdezned.
Ahogy előttem sokan leírták, mindenkinek megvan a maga útja, maga elképzelései, berögződései. Ami neked "vegyszeres, színezékes stb" az neki lehet, hogy finom illatú, jó állagú. Ami neked "természetes, tiszta", az lehet, hogy neki valami miatt taszító (drága, nehezen megszerezhető, büdös).
Személyes: én is natúr dolgokat használok évek óta, de nem "reklámozom". Ha vki ismerős megkérdezi, én mit használok, mitől olyan szép pl. a gyerek bőre, elmondom, vagy adok neki egy kicsit kipróbálásra. Ha nem kérdeznek ilyesmit, eszem ágában sincs "megtéríteni" másokat.
Ha problémákról panaszkodnak, első körben elmondom, én mit javasolnék a saját tapasztalataim alapján. Ha nem próbálja ki és tovább "sír", legközelebb azt mondom, én ezeket tudtam ajánlani, máshogy nem tudok segíteni,pont.
Ezek a szappanok nem a hagyományos értelemben vett 60Ft-os, bolti szappanok.. azokat utálom, mert szárítanak.
Csak egy példa: Körömvirágos szappan:
Repceolaj, kókuszvaj, pálmaolaj, olívaolaj, körömvirágolaj, körömvirág tea, körömvirág szirmok, ezüst kolloid.
Ennyi! Semmi más! Mi lehet ebben a rossz? Egyáltalán nem szárítanak, és ez még gyulladáscsökkentő is a körömvirág tartalma miatt.
Arra már Én is gondoltam, hogy mintát kellene készíteni, vagy a nagyokat szétvágni, és ajándékba odaadni..
Egyébként kipróbálnátok, ha kapnátok?
És biokaját nyomatsz a gyerekeidnek és magadnak?
Egyébként a kérdésed stílusa elég arrogáns nekem és a kommentjeid is. Ha más stílusban tetted volna fel a kérdésedet, de nem......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!