Egyszerűen nem értem, hogy az Anyukák többsége miért a vegyszeres, színezékes, agyon illatozott baba"ápolási" szereket használja, ami köztudottan káros?
A környezetemben minden Anyuka az ilyen szemetet veszi drága pénzért, amikor lenne más megoldás is! Kozmetikus barátnőm készít házi szappant, csak természetes olajokból, természetes illóolajakat ad hozzájuk, és kecsketejet.. Az Én kislányom ekcémás, de a barátnőm szappanjával kordában lehet tartani, és nem viszket Neki. De akinek a babája nem küzd ezzel, annak is sokkal egészségesebb egy ilyen szappan, mint a vegyszer!! Hiába próbálom mesélni a tapasztalataimat, javasolni, hogy próbálják ki, egyszerűen nem!! Meghallgatják, de utána semmi. Pedig ismerősök vagyunk, nem vagyok csaló, Én is ezt használom, tényleg 100% természetes, kézzel készül, tiszta..stb.
Meg tudjátok Nekem magyarázni, hogy mi lehet ennek az oka?
Kedves 24 és 30as, 28as vagyok
illetve ezt olvasd el:)
nagy vonalakban, amit jó szívvel ajánlok:
finomítatlan shea vaj, kakaóvaj, kecsketejes szappanok(ha van akkora a babád, hogy koszos is és nem elég a tuszta víz), hajmosáshoz szintén szappan, nagyon- nagyon híg ecetes vízzel öblítve, körömvirág- olaj, fertőtlenítésre taefa- olaj, nyujtató fürdőhöz a babának és Neked is levendula olaj, amit ne közvetlenül a vízbe cseppents, mert akkor csak úszni fog a tetején, hanem a tisztálkodószerrel keverj el kicsit, úgy mehet a fürdővízbe.
Kedves első és 32es:).
Valóban, ha egyszerre kellene mindent megvenni, többe kerülhet. VIszont, hogy csak egy példát írja, a popsikenőcsből egészen bőven kell kenni, egy tégely viszonylag hamar elfogy. Mj ha veszel egy kocka shea vajat, azzal elég nagyon vékonyan kenni, és sokkal több ideig elég.
Általában igaz a kézműves/ természetes kozmetikumokra, hogy ár/használati alkalom viszonyban sokkal jobbak, mint a bolti társaik, úgy is mondhatnám, koncentrátumok.
Én vettem párszor ilyen szép színes szappant vásárokon, mindenféle allergia stb. mentes tulajdonsággal voltak jellemezve. Általában dísznek használom, mert egy alkalommal egy érzékeny bőrű ismerősöm elutasította a tusfürdőt, hogy baja van tőle. Így egy ilyen szappant adtam oda neki, amit előtte pár héttel vettem. Miután kijött a fürdőből, milliószor kértem az elnézést tőle, mert olyan szinten volt büdös a szappan, hogy folyamatosan öklendeztem a közelében. A szappanokat díszként azóta is néha-néha megveszem, bár ahogy egyre drágább, egyre kevésbé, de soha nem lennék képes használni. Hát én ezért nem használom.
Amúgy köztudott az is, hogy a fogkrémekben minimum 30 vegyianyag van, nem tiltják, sőt, orvosok ajánlják. Az autók károsak, ugyanazt a COPD tüdőbetegséget okozzák, mint a dohányzás, mégis csak a dohányzás a probléma, pedig az utcáról felszálló, autó által kibocsátott káros cuccot az eső belemossa a földekbe, a kertekbe, a zöldségekbe, az állatok által legelt fűbe, tehát mindenbe, amit megeszel, de mégse tiltják.
A bolti cuccok illatosak, hiszen telerakják adalékokkal, hogy a vegyszerszagot elnyomják. Sokszor éppen ezek a mesterséges illatanyagok okozzák az érzékenységet, nem csak a kozmetikumokban, hanem a mosószerekben, öblítőkben is.
Természetesen nem kell büdös háziszappant választani, sok finom illatú is létezik:).
Ugye nem használsz mikrót, hűtőt, mobiltelefont, laptopot, nem élsz trafo közelében, a víz nem kemény, a csirkét magad neveled, és sorolhatnám.
Kicsit álszentnek tűnsz.
Nem olvastam végig a válaszokat, bár sejtem a "balhét". :)
Én lassan ott tartok, hogy cikinek érzem, hogy a 1,5 évesemnél még mindig a gyógyszertári fürdetőt használom. Sem babaolaj, sem habos-babos, illatos fürdetőt, sem babaillatú testápolót, sem öblítőt a ruháihoz...
Én ezeket már nem reklámozom - meghallgatom a többi anyukát, mosolygok és továbbállok. Ő dolguk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!