Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyszerűen nem értem, hogy az...

Egyszerűen nem értem, hogy az Anyukák többsége miért a vegyszeres, színezékes, agyon illatozott baba"ápolási" szereket használja, ami köztudottan káros?

Figyelt kérdés

A környezetemben minden Anyuka az ilyen szemetet veszi drága pénzért, amikor lenne más megoldás is! Kozmetikus barátnőm készít házi szappant, csak természetes olajokból, természetes illóolajakat ad hozzájuk, és kecsketejet.. Az Én kislányom ekcémás, de a barátnőm szappanjával kordában lehet tartani, és nem viszket Neki. De akinek a babája nem küzd ezzel, annak is sokkal egészségesebb egy ilyen szappan, mint a vegyszer!! Hiába próbálom mesélni a tapasztalataimat, javasolni, hogy próbálják ki, egyszerűen nem!! Meghallgatják, de utána semmi. Pedig ismerősök vagyunk, nem vagyok csaló, Én is ezt használom, tényleg 100% természetes, kézzel készül, tiszta..stb.

Meg tudjátok Nekem magyarázni, hogy mi lehet ennek az oka?

2012. okt. 31. 14:33
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 A kérdező kommentje:

Nem, nem! Nem vagyok álszent! Természetesen van laptopom, hűtőm, mobilom..stb. Sőt, sajnos kénytelen vagyok adalékanyagokkal telepakolt élelmiszert is megvenni, de amit tudok megteszek, hogy a minimálisra csökkentsem ezeknek a dolgoknak a használatát, evését!

Beletrafáltál, mert vannak tyúkjaink, van konyhakertem, csomó zöldséget raktam el konyhakészen fagyaztva, nem eszem Mekiben, és a lányom sem fog, nem használok vegyszert takarításhoz, mosáshoz mosódiót használok, öblítő helyett illóolajat, amiből elég 1 csepp, és illatoznak a ruhák, saját bodzaszörpöt készítek nyáron, a bodzabokor a kertemben van, magam sütöm a kenyeret, mert olcsó, és isteni finom! Soroljam még? Ráadásul sokat spórolok ezeken! Egy kiló kenyeret kihozok 150Ft-ból, és az nincs tele minden sz@rral, graham kenyeret is sütök, ami ráadásul még drágább a boltokban, mint a sima félbarna.

Margarint sem eszem, nem a kőolajszármazék miatt, ugyanis azt nem tudtam.. hanem, mert ha 1 molekulát megváltoztatunk benne, akkor már a műanyagok közé sorolják.. ja, a hangyák sem mennek rá, ha kiteszed a fűbe , mert egészen egyszerűen nem találják élelemnek.. és Nekem ennyi elég! Ki is lehet próbálni!

A képet meg csak azért tettem fel, hogy azok is lássák, akik esetleg nem láttak még ilyet!

Annyit azért érdemes tudni, hogy a természetes szappannak hirdetett színes, illatos cucc, NEM az!! Ami nagyon színes, és illatos azt sosem szabad megvenni!

Remélem ezt a tanácsot azért megfogadják azok akik már vettek olyat!

Részemről lezártam ezt a dolgot! Mindenki úgy él, ahogy akar!

2012. okt. 31. 16:25
 42/69 anonim ***** válasza:
86%
Egy újabb teljesen felesleges és provokatív kérdés.
2012. okt. 31. 16:34
 43/69 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azért, mert sokak számára nem elérhetőek az ilyen természetes alapanyagú termékek, esetleg nem megfizethetőek. Mondjuk ezt nem tudom 100%-ra, de általában a természetes dolgok, az újdonságok drágák szoktak lenni. Az én környezetemben pl. nincsenek ilyen termékek. Egyébként ha elfogadsz egy tanácsot, ne "stresszeld" magad ilyenen, te megveszed, más meg majd eldönti magának, hogy kell-e neki vagy sem.
2012. okt. 31. 18:13
 44/69 anonim ***** válasza:
85%

A kérdésed kb. azt sugallja: mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

Te tulajdonképpen kire, mire vagy ilyen végtelenül dühös? Gondolom, hosszasan beszélgetsz ezekkel az anyukákkal, pontosan ismered a gyermek bőrbetegségét, amire lehet, hogy éppen a bőrgyógyász írta fel a szteroidos krémet.

Osztod az észt, ez szellemi f@szverés, már bocs... nem csoda, ha nem kérnek belőled az anyukák, ha élőben is ilyen vagy.

Ha mondjuk így tetted volna fel a kérdést "Ekcémás gyerekek anyukái, tudtátok, hogy van egy nagyon jó megoldás a betegségre?" teljesen másfajta válaszokat kaptál volna. Így csak provokálsz.

Egyébként meg pont nem érdekel, hogy a szomszéd Jucikának még mindig a gyógyszertárit, a másik gyereknek a Bizbaz márkát használja az anyja, nem az én dolgom. Ennyi. Nem háborgok, mint a tenger ilyeneken.

2012. okt. 31. 19:06
 45/69 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig az összes választ.

Nálunk például a kecsketejes szappan nem vált be, így nem költenék még egy kecsketejesre. Persze ha van termékminta akkor kipróbálnám.

2012. okt. 31. 19:08
 46/69 anonim ***** válasza:
76%

Akik társasházban, isten ne adj panelban laknak, számodra azok ezek szerint nem is emberek, legalábbis műszarokon élő emberek.

De érdekes az élet fintora, hogy a saját gyereked ekcémás. Nekem innenstől már nem hiteles, írhatsz bármit.

Fogat sóval mosol? Otthon szültél? Gyereked nem ismer FP játékokat, igaz? hátadon hordozod, vele alszol......?

Kiderül, hogy te vagy az ŐSANYA.

2012. okt. 31. 19:50
 47/69 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Kiprobaltam elso gyereknel a csodaszernek(anyos altal)nevezett kecsketejszappant. Hat hogy is irjam..

Egy kalap sz@r.Az istennek nem mosta le rola a popsikenocsot,mindig olyan maradt igy meguntam es vettem inkabb az egyik "szemetbol" .

En ezert veszem meg nem azert mert reklamozzak,vagy mert jol van csomagolva .

2012. okt. 31. 19:51
 48/69 anonim ***** válasza:
77%
Azon nem gondolkodtál, hogy apopsikenővsben van a hiba:)? Én erősen megfontolnám a használatát ha a szappan sem vakarja le a babám bőréről...
2012. okt. 31. 20:06
 49/69 A kérdező kommentje:

Nem vagyok ősanya, nem élek alternatív házban, vásárolok Auchanban, Tescoban, modern otthonunk van, nem posztóba öltöztetem a családom, sőt, kocsim is van, de amit lehet, azt helyettesítem valamilyen természetes, alternatív termékkel! Hiszen eleve rengeteg dologgal mérgezzük magunkat, amit lehet, cseréljünk le! Főleg, ha még spórolhatunk is.. Amit még nem írtam, itt elég rossz minőségű a csapvíz, ezért vettünk egy házi víztisztítót, ez is gáz?

Panelban nőttem fel Én is, természetesen embernek tartok mindenkit, ne legyetek rosszindulatúak!!

Mondom, ráébresztettetek, hogy nem érdemes másokkal foglalkozni, mert csak baj van belőle, és csak a rosszindulatot kapja az ember!

Sajnos, a rossz minőségű, ugyanezzel a névvel hirdetett termékek nagyon rontják a valóban prémium minőségű termékek megítélését, ezzel nagyon nehéz harcolni! Mert Te kifogtál egy "hamisítványt", ezért elutasítod az összes ilyen szappant..

A lányom pedig örökölte az ekcémát, amin a vegyszerek csak rontottak! Sajnos ez sem csodaszer, sosem fog elmúlni, de nagyon sokat segít, és mint mondtam, akkor is csak jó tesz a bőrnek, ha nincs bőrproblémánk!

Ennek ellenére, ha valakit érdekel, priviben szívesen elmondok mindent amit tudni kell a szappanjainkról.

2012. okt. 31. 20:35
 50/69 A kérdező kommentje:
Arra még nem gondoltatok, hogy azért szárítanak a tusfürdők, bolti szappanok, hogy utána meg vedd a testápolót is.. plusz bevétel..
2012. okt. 31. 20:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!