Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért engedi némelyik szülő,...

Miért engedi némelyik szülő, hogy a gyerek a boltban egyen?

Figyelt kérdés

Én mindig kivagyok azoktól, akik nem képesek elmagyarázni a gyereknek, hogy előbb ki kell fizetni, azután szabad csak megenni. Szinte naponta találkozom ilyenekkel, eszi a gyerek a túrórudit, kiflit, csokit, miközben anyuka vásárol. Hiába mondják, hogy kifizetik, sokan "elfelejtik", mire a pénztárhoz érnek.

Nem most kéne megtanítani a gyereknek, hogy előbb fizetni kell az ételért? Ha nagyobb lesz, akkor is majd a boltban vásárlás közben fog jóllakni vagy nassolgatni?

2012. ápr. 28. 14:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
60%
A nővérem lányai 21-18-5évesek. Mindig ehettek a boltban és mindig ki is lett fizetve. De hidd el, hogy 3-5éves már nem akar ott enni csak addig amíg tényleg kicsi. Egy iskolásnak már eszébe sem jut, hogy megeheti tudja, hogy nem lehet. Egyik gyerek sem lett neveletlen vagy buta mert evett életébe párszor a közértben egy kiflicsücsköt. Nem attól következetes valaki ha lépten nyomon siratja a gyereket, és attól ha 1x megtörténik még nem vagy rosszabb ember mint az akivel sohasem. Az, hogy Te úgy gondolod különb vagy azért mert Te ezt nem engeded még nem biztos, hogy így is van.
2012. ápr. 29. 23:04
 62/73 alaszka ***** válasza:
87%
Én már írtam a témában. Itt szerintem nem az a ciki, ha valaki a síró gyereknek egyszer enged. Hanem az, ha valaki feltűnési viszketegségből rendszerint a gyerek kezébe nyom egy kiflit a boltban, hogy addig is csöndbe legyen - mert valljuk be vannak ilyen anyukák, akik rosszul vannak ha nem mindenki őket nézi - Én kisvárosban lakom, ahol a boltosok ismernek, és simán megtehetném, hogy megengedem a gyereknek hogy kibontsa a csokit, mert senki nem hinné, hogy lopni akarunk, de mégsem engedem, és olyan aranyos, amikor a pénztárnál várja hogy a pénztáros, hogy lehúzza a csokiját, és még akkor is megkérdezi tőlem, hogy anya kibonthatom? És szerintem így van rendjén. A másik dolog pedig, ha éhes a gyerekem, akkor nem indulok vele nagybevásárlásra, vagy ezt megelőzvén megetetem otthon vagy a kocsiban, vagy a bolt melletti büfében. Mikor még kicsi volt, akkor mindig fel voltunk szerelkezve cumisüveggel, tehát ha megszomjazott sem a bolti itókát nyitottam ki. Persze el tudok képzelni olyat, hogy egy-egy alkalommal elkerülhetetlen az ilyesmi, ha pl. melege van stb...de amúgy meg én amiatt sem szeretem a boltban való evést, mert a bevásárló kocsi fogdosása után, amin 6 millió baci csücsül, azzal a kezével jobb ha a gyerek nem eszik semmit...De én ettől nem ítélem el, aki így csinálja, csak akkor az tényleg vállalja fel, ha a pénztárosnak esetleg nem tetszik a dolog, és undorral fogja meg a nyálas rudispapírt. Én sem várom el, hogy az én gyerekem nyálas cuccát fogdossa valaki, mert az rajtam kívül valószínűleg mindenki másnak undorító.
2012. ápr. 29. 23:18
 63/73 anonim ***** válasza:
72%

A mieink nem ettek boltban sose, illetve kb. egyszer, mert nem otthonról indultunk éhesen bevásárolni, hanem máshonnan, és így jött ki. Először kifizettük amit megengedtünk, hogy megegyen és mentünk bevásárolni. Nekem nem is kellene az a kellemetlenség, hogy ránk szóljanak hogy lopunk.

Ettől nem szokott rá a kicsi, és én sem erre. Sose máskor nem volt erre példánk.

Viszont te is akkor nézheted le és csak azt, akit már rendszeresen látsz ilyet csinálni. Mellesleg az sem a te problémád.

Mert lehet sokat láttál, de mindig másokat, és lehet, hogy mindnél rendhagyó, első és utolsó helyzet volt ez.

2012. ápr. 29. 23:38
 64/73 anonim ***** válasza:
43%
66. válaszoló csak óvatosan,mert itt egyszer sem megengedett.Ha valaki megteszi az már nem áll meg a kérdező előtt.Különösen ha a válaszoló ellentmond a kérdezőnek.Hamarosan le fog pontozni.Ha mégsem akkor csak azért nem teszi,hogy ne legyen igazam.Ugyanis mindenkit lepontozott aki nem osztja a véleményét.Azokat is akik kultúráltan írtak neki.Én nem ezt tettem,de ebből a szempontból tök mindegy volt...
2012. máj. 1. 08:03
 65/73 anonim ***** válasza:
Most látom már meg is tette.Csak nem igazam lett?
2012. máj. 1. 08:04
 66/73 anonim ***** válasza:
De ti is lepontoztátok azokat, akik nem a ti véleményetekkel értett egyet... ;)
2012. máj. 1. 08:15
 67/73 anonim ***** válasza:
72%

#67.

Nem mintha érdekelne az ilyesmi, de kíváncsiságból megnéztem, és ez én korábbi válaszom 29%-on áll (a kérdezővel értetem egyet).

Na, most akkor mókából végigfutok a válaszokon, és én is pontozok belátásom szerint, ha már ez a szokás. :)))

2012. máj. 1. 09:07
 68/73 anonim ***** válasza:
30%
EZEK A VÁLASZOLÓK ANYATIGRISEK! :D :D :D
2012. máj. 1. 09:10
 69/73 anonim ***** válasza:
61%
#71: hasznos. :)))
2012. máj. 1. 09:16
 70/73 anonim ***** válasza:
;D
2012. máj. 1. 09:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!