Miért engedi némelyik szülő, hogy a gyerek a boltban egyen?
Én mindig kivagyok azoktól, akik nem képesek elmagyarázni a gyereknek, hogy előbb ki kell fizetni, azután szabad csak megenni. Szinte naponta találkozom ilyenekkel, eszi a gyerek a túrórudit, kiflit, csokit, miközben anyuka vásárol. Hiába mondják, hogy kifizetik, sokan "elfelejtik", mire a pénztárhoz érnek.
Nem most kéne megtanítani a gyereknek, hogy előbb fizetni kell az ételért? Ha nagyobb lesz, akkor is majd a boltban vásárlás közben fog jóllakni vagy nassolgatni?
Van gyerekem és pontosan ezért érdekelt az olyanok véleménye, hogy mi készteti őket arra, hogy a gyerekeket etessék, itassák a boltban. Ilyet nem tudok megkérdezni, mert a baráti körömhöz tartozó anyukák egyike se tesz ilyet, mert ez igenis illetlenség, de sajnos itthon ez nagyon gyakori jelenség.
Miért ne lehetne bevinni a boltba olyat, amit nem ott vettünk? Nálunk is van mindig tea, víz vagy keksz a pelenkázótáskában, szóval ezek annyira ócska kifogások.
Nem felháborodni kéne ezen, hanem kicsit elgondolkodni, hogy mire is tanítja ezzel sok szülő a gyerekét, aztán majd meg lesz sértődve, ha évek múlva ugyanezért a tanár fogja leszúrni mindenki előtt.
Ez gyakorlatilag lopásnak számít,néhány országban már büntetnek is érte,nagyon helyesen. Miért kéne jóindulatúnak lenni idegen emberekkel? Mikor pénztáros voltam műszak végén 1-1,5 órát mást se csináltam (ingyen) a hipermarketben mint mások szemetét meg félig megrágott megevett megivott háynadékát ganéztam a polcok közül.Biztos azért,mert mindenki olyan becsületes és kifizeti. De őszintén szólva ez nem becsület kérdése,amig nem fizetted ki nem a tiéd.Nem mintha a tescot sajnálnám a kár miatt,csak ez undoritó,proli szokás. Érdekes nekem kicsi gyerekeim vannak,nem is egy és viszem őket bevásárolni. Próbálkoznak a hisztivel 1-2 szer,aztán rájönnek,hogy nem fogom megengedni hogy kibontsák és szépen odaadják a pénztárosnak ,utána megkaphatják. Ha éhes vagy szomjas vagy,viszel magaddal kaját és lepecsételteted.
Arról nem is beszélek,mennyire guszta mások nyálas-csokis-szakadt csomagolását fogdosni és keresni a kódot rajta.
Egyetértek veled, én is bunkóságnak tartom. Nekem nincs gyerekem, de biztos vagyok benne, hogy nem fogom hagyni, hogy a boltban egyen, mert a bolt NEM ÉTTEREM. Az áru onnantól az enyém, miután kifizettem. Ennyi erővel mindenbe beleharaphatnék, beleihatnék a boltba.
Ezekből a gyerekekből lesz az elkényeztetett, kezelhetetlen gyerekek, akik nem értenek majd a szóból, de nem a gyerekek a hibásak, hanem a nevelni nem tudó és illemet nem ismerő szülők.
Nálunk soha fel sem merül, hogy a boltban egyék meg a még ki nem fizetett terméket. Borzasztóan udvariatlannak, neveletlennek tartom az ilyen viselkedést.
Viszont nem csak gyerekeknél látom, hanem rengeteg felnőttnél is. Ami külön elképesztő, mert nekik lehetne már annyi eszük, van önkontrolljuk, hogy kibírják, amíg kiérnek a boltból. De gondolom őket is úgy nevelték, hogy szabad volt.
Az ember nem órákat tölt a közértben. Azt a 10-15 percet meg kibírhatnák...
Lehet gyerekkorukba nekik is meg volt engedve! :D
Ennyi erővel a bolt közepére is sz*rhatnának! :D
Én meg azt gondolom, az anyukák ezt azért hagyják, mert azt hiszik, azért, mert kipottyantottak egy gyereket, nekik már mindent lehet.
Nekem sem hagyták gyerekként, h boltban elkezdjem enni a kiflit, nagyon helyesen. Én sem hagyom, volt gyerekszobám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!