Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért engedi némelyik szülő,...

Miért engedi némelyik szülő, hogy a gyerek a boltban egyen?

Figyelt kérdés

Én mindig kivagyok azoktól, akik nem képesek elmagyarázni a gyereknek, hogy előbb ki kell fizetni, azután szabad csak megenni. Szinte naponta találkozom ilyenekkel, eszi a gyerek a túrórudit, kiflit, csokit, miközben anyuka vásárol. Hiába mondják, hogy kifizetik, sokan "elfelejtik", mire a pénztárhoz érnek.

Nem most kéne megtanítani a gyereknek, hogy előbb fizetni kell az ételért? Ha nagyobb lesz, akkor is majd a boltban vásárlás közben fog jóllakni vagy nassolgatni?

2012. ápr. 28. 14:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
33%
Én írtam,hogy voltam pénztáros.majd ha van pofája valakinek a szalagra rakni eléd a csokispapirt ami csöpög a gyerek nyálától,akkor kiváncsi lennék jó pofát vágnátok e hozzá.. undorító.
2012. ápr. 29. 11:49
 52/73 anonim ***** válasza:
46%
Legalább kiírtad magadból eme megaláztatást.
2012. ápr. 29. 11:54
 53/73 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam volna, hogy ennyi hozzászólás érkezik, de azért jó látni, hogy más is proli szokásnak és pofátlanságnak tartja a boltban evést.

Szerintem aki a minimális önkontrollra sem tudja a gyerekét megtanítani, később vissza fog ütni.

Aki pedig a játszótéri példát hozta fel, hogy ezzel az erővel ott is illetlenség enni, jó nagy hülyeséget írt és semmi párhuzam nincs a boltban evéssel, ahol fizetni kell, mielőtt bármit is kibontunk.

2012. ápr. 29. 13:33
 54/73 anonim ***** válasza:
69%

proletár,rövidítése proli:

a társadalom alsó szintjén lévő nincstelen munkás

Ha annak gondoltok hát büszkén vállalom.Mert inkább leszek proletár,mint másokat megszóló unatkozó asszonyság.

[link]

2012. ápr. 29. 14:05
 55/73 A kérdező kommentje:
Nagyon bölcs vagy. Akkor én meg elárulom, hogy a köznyelvben prolinak hívják az alacsony műveltségű embereket is.
2012. ápr. 29. 14:12
 56/73 anonim ***** válasza:
74%
Köznyelvben és sok mindenben sok mindent másképp (nem rendeltetés szerűen) használnak az emberek.Akadnak olyanok akik beleisznak az üdítőbe mielőtt kifizetnék.Ha már a szavakat se kell helyesen használni.Én nem írok helyesen,te nem mondod helyesen ő nem használja helyesen.Akadjunk ki hurrá!
2012. ápr. 29. 14:19
 57/73 anonim ***** válasza:
37%

" proli

szleng szótár 10 oké, 0 gáz szleng szótár

szleng szótár

(főnévként) Eredetileg munkásembert jelentett, a "proletár"-ból rövidült.

Mostanra jelentése negatív irányba csúszott el, jelzőként használva: közönséges, igénytelen, bárdolatlan, gázos dolgokra szokás mondani.

Hasonló még: paraszt"

Egyetértek a kérdezővel, annyi kiegészítéssel, hogy máshol vásárolt kaját sem eszünk a boltban.

5 éves lányommal, aki egyébként nem könnyű eset, gyakran járunk vásárolni, néha több helyre is, előfordul, hogy amit az első helyen kapott (a pénztárnál, és nem előbb), még nem fogyott el, mire a következőhöz érünk.

Ilyenkor szépen kint megeszi, és csak ezután megyünk be.

2012. ápr. 29. 14:56
 58/73 A kérdező kommentje:
Csak kijött belőled a kultúra. Ezzel sikerült megcáfolnod, amiről eddig papoltál :)
2012. ápr. 29. 20:45
 59/73 anonim ***** válasza:
49%
Kedves kérdező! Az én fiam kettő éves, kicsi korától mondogatom neki, hogy előbb fizetünk a néninél utána eszünk. Már szépen megtanulta, tudja, hogy ki kell fizetni. Mégis a múltkor megkivánta a túró rudit és hagytam, hogy megegye. Ez egy eset azóta se ismétlődött, de szerinted mit kell ilyenkor tenni? Hagyni, hogy a gyerek végig sírjon egy rudi miatt, csak, hogy bebizonyíthasd neki te felsőbbrendű vagy Te vagy a felnőtt csak azért is megmutatod. Honnan tudod, hogy amit látsz nem-e egy ugyanilyen eset. Nem ítélhetsz el senkit, miből gondolod, hogy ezt mi látjuk jól és nem azok akik engedik a gyereket rendszeresen enni? Kár ezt így felfújnod és egymásnak ugrasztanod az embereket.
2012. ápr. 29. 22:13
 60/73 A kérdező kommentje:
Felsőbbrendű? Ilyen butaságot már régen olvastam :) Nem, tudod én inkább a következetesség híve vagyok, van amit szabad és van amit nem szabad, ennyire pofon egyszerű. Egyszer engeded, máskor nem? Azt sem engedem meg, hogy játékboltban dobozokat bontogasson ki, vagy plüss állatot nyálazzon össze, akárhogy is hisztizik. A hiszti tart pár percig, tanul belőle és mégsem dől össze a világ. A túrórudi meg pláne nem hinném, hogy olyan létfontosságú, ami nélkül ne bírna ki egy kis időt a gyerek. Nem szeretném magamat ismételni, de el tudsz képzelni például egy csapat kisiskolást, amint bemennek a tanárnénivel a boltba és minden második nekiáll falatozni, mert ezt tanulta az anyjától? Szerinted a tanárnő bólogatna, hogy egyél csak kisfiam, hát nem. Úgy leszúrná az egész osztály előtt, hogy nem állna meg a lábán és nagyon helyesen. Miért kell erre tanítani és szoktatni a gyerekeket?
2012. ápr. 29. 22:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!