Miért engedi némelyik szülő, hogy a gyerek a boltban egyen?
Én mindig kivagyok azoktól, akik nem képesek elmagyarázni a gyereknek, hogy előbb ki kell fizetni, azután szabad csak megenni. Szinte naponta találkozom ilyenekkel, eszi a gyerek a túrórudit, kiflit, csokit, miközben anyuka vásárol. Hiába mondják, hogy kifizetik, sokan "elfelejtik", mire a pénztárhoz érnek.
Nem most kéne megtanítani a gyereknek, hogy előbb fizetni kell az ételért? Ha nagyobb lesz, akkor is majd a boltban vásárlás közben fog jóllakni vagy nassolgatni?
Nem gondoltam volna, hogy ennyi hozzászólás érkezik, de azért jó látni, hogy más is proli szokásnak és pofátlanságnak tartja a boltban evést.
Szerintem aki a minimális önkontrollra sem tudja a gyerekét megtanítani, később vissza fog ütni.
Aki pedig a játszótéri példát hozta fel, hogy ezzel az erővel ott is illetlenség enni, jó nagy hülyeséget írt és semmi párhuzam nincs a boltban evéssel, ahol fizetni kell, mielőtt bármit is kibontunk.
proletár,rövidítése proli:
a társadalom alsó szintjén lévő nincstelen munkás
Ha annak gondoltok hát büszkén vállalom.Mert inkább leszek proletár,mint másokat megszóló unatkozó asszonyság.
" proli
szleng szótár 10 oké, 0 gáz szleng szótár
szleng szótár
(főnévként) Eredetileg munkásembert jelentett, a "proletár"-ból rövidült.
Mostanra jelentése negatív irányba csúszott el, jelzőként használva: közönséges, igénytelen, bárdolatlan, gázos dolgokra szokás mondani.
Hasonló még: paraszt"
Egyetértek a kérdezővel, annyi kiegészítéssel, hogy máshol vásárolt kaját sem eszünk a boltban.
5 éves lányommal, aki egyébként nem könnyű eset, gyakran járunk vásárolni, néha több helyre is, előfordul, hogy amit az első helyen kapott (a pénztárnál, és nem előbb), még nem fogyott el, mire a következőhöz érünk.
Ilyenkor szépen kint megeszi, és csak ezután megyünk be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!