Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért engedi némelyik szülő,...

Miért engedi némelyik szülő, hogy a gyerek a boltban egyen?

Figyelt kérdés

Én mindig kivagyok azoktól, akik nem képesek elmagyarázni a gyereknek, hogy előbb ki kell fizetni, azután szabad csak megenni. Szinte naponta találkozom ilyenekkel, eszi a gyerek a túrórudit, kiflit, csokit, miközben anyuka vásárol. Hiába mondják, hogy kifizetik, sokan "elfelejtik", mire a pénztárhoz érnek.

Nem most kéne megtanítani a gyereknek, hogy előbb fizetni kell az ételért? Ha nagyobb lesz, akkor is majd a boltban vásárlás közben fog jóllakni vagy nassolgatni?

2012. ápr. 28. 14:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
34%
Felénk van néhány ilyen szörnyeteg!Hogy lehet a gyereknek enni adni a boltba!Azt a csuda mindenit!!!!Mekkora bunkóság.Azt a bunkó egyévesit neki! Hehe nemrég elfogyott a zsebkendőm.Bementem a boltba venni.Na de jött a dilemma: kibontsam vagy töröljem az pulóverujjamba?Egyiket sem tettem fogtam az előttem álló illedelmesen várakozó hölgy kendőjét és majdnem beletürültem a nózikámat de nem inkább rákentem a kocsira.Édeskéim ez legalább becsületes volt.Mert ugye a zsebkendő sem az enyém amég ki nem fizetem.Ha meg illedelmességről van szó egyáltalán nem illik az uccán sem enni.Mostantól jó ha tudjátok ezt és nem adtok sem az uccán sem a jáccótéren enni inni a gyerekeiteknek,mert teccik vagy sem ez sem illedelmes viselkedés!
2012. ápr. 28. 16:22
 32/73 anonim ***** válasza:
60%

Én ezért hordok magamnál MINDIG zsebkendőt...

Elég béna példa volt.

2012. ápr. 28. 16:23
 33/73 anonim ***** válasza:
48%

De komolyan, ha érzed, hogy mindjárt el kell menned wc-re, akkor megkeresed azt a részleget, ahol a WC papírok vannak és nyomsz egy barnát utána meg felbontasz egy WC papírt??

Komolyan a legelszomorítóbb az egészbe, hogy sok embernek ez természetes. :(

2012. ápr. 28. 16:24
 34/73 anonim ***** válasza:
24%
Az életben vannak olyan helyzetek amikor nincs nálam zsebkendő esetleg egy váratlan nátha miatt elfogyott.Gyakran járok idegen városokban szokott érni néha meglepetés.Én WC papírt nem hordok magamnál.Ettől még boltban veszem a zsebkendőt és a nyilvános wc-be carok,nem a wc papírba,hogy a boltba botsam azt ki hozzá.Lehet jobb lenne a turhát olyankor csak kicsapni a földre.Na mert ugye nem bontok zsbkendőt a kassza előtt.Jajj majd el felejtettem,szőlőcukrot is ettem már annak kifizetése előtt.Nem kellett volna egyszerűbb megvárni a mentőt.Komolyan vannak ilyen nők, akik azért képesek leszólni a másikat,hogy az kibontja a túrórudit a gyerekének vagy nem? Te jó ég!Én is unatkozom és azt hittem nálam jobban senki sem unatkozhat.Tévedtem.
2012. ápr. 28. 16:38
 35/73 anonim ***** válasza:
21%
Ne fokozd már a butaságod könyörgöm!!!!
2012. ápr. 28. 16:40
 36/73 anonim ***** válasza:
19%
Miért fáj a görbe tükör?Gondolkodj el rajta.
2012. ápr. 28. 16:55
 37/73 anonim ***** válasza:
34%

23-as Válaszoló! Abban egyáltalán nincs igazad, hogy bűncselekmény, amennyiben kifizeted a pénztárnál, ugyanis a lopás CÉLZATOS cselekmény, tehát neked, amikor odaadod a gyerekednek a kiflit, az kell hogy legyen a szándékod, hogy azt a kiflit konkrétan eltulajdonítsd....Na, de most komolyan?

Én felnőttként többször ittam már bele polcról levett üdítőbe, hozzáteszem minden egyes alkalommal kifizettem, olyan is volt, hogy az árufeltöltő szeme előtt és egyszer sem szólt még ezért senki, pénztáros sem.

Nekem ugyan nincs még gyerekem, arról nyilván lehet vitatkozni, hogy ez milyen példa, de azt gondolom, hogy egy 1-másfél éves nyűgös gyereknek aztán magyarázhatod, hogy miért nem szabad enni/inni az áruházban, kap egy kicsit inni-enni, megnyugszik, nem fog hisztizni, a pénztárnál meg kifizeted, ennyi. Ha a gyereknek olyan a természete, tapasztalatom szerint, vajmi keveset számít ez...

2012. ápr. 28. 17:57
 38/73 anonim ***** válasza:
69%

Bizony nem lopás:

FELLÉPÉS TETTENÉRÉSKOR

1. Amennyiben a bolti dolgozó észleli egy személy eltulajdonítási szándékát, az önmagában még nem elég a lopás elleni intézkedésre.(!!!!)

2. A gyanúsított személlyel szemben csak akkor lehet fellépni, ha már a pénztárvonalat elhagyta és nem vagy csak részben fizette ki az áru ellenértékét.(Tehát csak ekkortól beszélünk lopásról!)

Tudom,nehéz elhinni, de a bolti lopások legnagyobb százalékát nem a kiflievő gyerekek teszik ki. Nem is azok, akiknek pici korukban adott a mamájuk a boltban egy kis rágcsát. Aki fölvállalja, hogy fölbontja (ezzel magára vonja a figyelmet) nem fog lopni. Az igazi lopások stikában történnek. Kár megbélyegezni és rossz anyának beállítani a boltban gyereket etető anyukákat. Mert nem attól lesz egy gyerek illedelmes, hogy kétévesen nem kapott kiflit a boltban. Én meg, valószínű ugyanúgy adok majd kiflit a legkissebbemnek is ha vásárolunk. Igaz én törzshelyre járok és nekem elnézik. Ha cserélik a biztonsági őrt, akkor őt is megkérdezem, hogy szabad-e. A legnagyobb gyermekem 12 éves. Kitűnő a magatartása, szorgalmas, illedelmes és soha nem bontja ki a csokit, mielőtt kifizetné. Viszont ő már most tudja, hogyha egy tipegő rágcsál a boltban, nem kell bűnözőpalántának gondolni. Mert neveltünk bele empátiát is mások felé. Nagyon jól el tudja különíteni már most a jót a rossztól. Annak ellenére, hogy ő is kapott kiflit totyogósan. Öt éves öccse pedig megkérdezi mielőtt hozzányúl az áruhoz, hogy kérhet-e. Ha igen, akkor elhozza a pénztárhoz. Amikor beblokkolják még van, hogy megkérdezi, hogy most már kibonthatja-e. Legtöbbször a pénztáros megelőz a válasszal, hogy igen, megeheti. Hát ennyit az akaratos, hisztis kiflit rágcsáló volt totyisaimról. Olyan meg éppen egy barátnőmmel esett meg, hogy a kislánya kinyúlt a kocsiból és észrevétlenül lenyúlt egy rágót. Ők a pénztáraz is elhagyták, mire észre vették. Visszamentek, kifizették. Hozzáteszem, hogy a barátnőm, soha nem adott rágcsát a kislányának a boltban. Viszont én nem gondolom, hogy bármi köze lenne ennek a rágókivitelhez. Gyanítom, ebben a témában itt nem születik közös nevező. Mert vannak,akik ítélkezni járnak ide és nem értelmes válaszokat várnak. Azt meg pláne sajnálom, hogy azokat, akik a kérdező nézetével szemben válaszoltak, lepontozták.

2012. ápr. 28. 18:36
 39/73 anonim ***** válasza:
70%
Tényleg megáll az eszem pl. utolsó kommentben idézőjeles mondat írójára gondolva, hogy micsoda "emberek" vannak......ezt nem arra értem hogy ő mindig mindent kifizet, mert az természetes és jó, de ahogy megnyilvánul abból kiderül, hogy hiába fizetett ki minden egyes kiflit, akkor is aljaember maradt. Ahogy beszélni mer édesanyákról, az bizonyítja, hogy mekkora tuskó bunyevác. Ha van gyereke, gratula....
2012. ápr. 28. 18:48
 40/73 anonim ***** válasza:
58%

" Én meg azt gondolom, az anyukák ezt azért hagyják, mert azt hiszik, azért, mert kipottyantottak egy gyereket, nekik már mindent lehet.

Nekem sem hagyták gyerekként, h boltban elkezdjem enni a kiflit, nagyon helyesen. Én sem hagyom, volt gyerekszobám."

Akkor te abban a gyerekszobában biztos csak legóztál, mert udvarias, és illő kommunikálást nem tanított anyád, az fix. Ahogy beszélsz más anyukákról, az arra vall, hogy vérbeli bunkó vagy. Bocs.

2012. ápr. 28. 18:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!