Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért engedi némelyik szülő,...

Miért engedi némelyik szülő, hogy a gyerek a boltban egyen?

Figyelt kérdés

Én mindig kivagyok azoktól, akik nem képesek elmagyarázni a gyereknek, hogy előbb ki kell fizetni, azután szabad csak megenni. Szinte naponta találkozom ilyenekkel, eszi a gyerek a túrórudit, kiflit, csokit, miközben anyuka vásárol. Hiába mondják, hogy kifizetik, sokan "elfelejtik", mire a pénztárhoz érnek.

Nem most kéne megtanítani a gyereknek, hogy előbb fizetni kell az ételért? Ha nagyobb lesz, akkor is majd a boltban vásárlás közben fog jóllakni vagy nassolgatni?

2012. ápr. 28. 14:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
30%
jó mondjuk ha a gyerekem enni kérne a boltban biztos nem az érdekelne hogy más szerint az bunkóság-e :D mondom ezt úgy hogy abszolút nem azon a véleményen vagyok hogy mindent hagyni kell a gyereknek, sőt szerintem elég szigoru vagyok :D de nekem a bunkóság nem itt kezdődik.
2012. ápr. 28. 14:37
 12/73 anonim ***** válasza:
36%

Én soha nem ettem boltban.

De olyan volt már, hogy az Auchanban 3 órát voltunk, de közben anyával vettünk 2 kiflit meg üdítőt és azzal kijöttünk, megettük, visszamentünk vásárolni:d(Azért voltunk ennyit boltban, mert apa ment valahova és addig mi ott voltunk, csak kicsit sok volt az a 3 óra:D)

13/L

2012. ápr. 28. 14:37
 13/73 A kérdező kommentje:
Szerintem amíg nem fizetünk ki valamit, addig az nem a miénk. A bolt nem étterem. És mint már írtam, ennyi "gyötrelmet" igazán kibírhat gyerek is és felnőtt is, biztos nem fog szomjan halni. Ennyire tényleg nem lehetnek papírból az emberek.
2012. ápr. 28. 14:41
 14/73 anonim ***** válasza:
48%

Azért, hogy azok, akik saját maguk helyett a többi emberrel és szokásaikkal vannak elfoglalva, utána neten pletyózhassanak egy jót egy maréknyi idegennek róluk.

Kipanaszkodtad magad, remélem jól esett, de okosabb nem lettél, mert nem valódi kérdést tettél fel, csak a jó öreg " jaj ma megint oooolyat, de oooolyat láttam, emberek, beszéljük mán ki!"

Több boldogságot kívánok az életedhez, akkor tán nem másokéval foglalkozol majd!

Egy anyuka, aki MINDIG kifizeti a túró rudit, és SOSEM pletykál interneten más emberek életéről, a gyk-t pedig olyan kérdések feltevésére használja, ha nem tud valamit megoldani. KIbeszélésre keress hús-vér barátokat! Sok sikert!

2012. ápr. 28. 14:50
 15/73 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező, van gyereked?

Kérdező, savanyú embertípus vagy?

Kérdező, unatkozol?

Válaszok, szerintem, és a többi válaszoló véleményéből kiindulva szerintük is:

nem

igen

igen

:)

2012. ápr. 28. 14:53
 16/73 anonim ***** válasza:
36%
Tudod kik vannak leginkább papírból? A más embereket függöny mögött vizslató nénikék. Meg a közértben másokat vizslató nőcik. Persze a gyerek nélküliek.
2012. ápr. 28. 14:54
 17/73 anonim ***** válasza:
53%

Én is szoktam adni a gyerekemnek egy fél kiflit a boltban.

Ha valaki erre ilyen határozottan azt meri mondani, hogy BUNKÓSÁG, az szerintem maga a bunkó.

És mellesleg sosem felejtem el kifizetni. Egy nyalókával, vagy rudival már más a helyzet, azt sosem kapja meg, csak fizetés után. Ha erre valaki megkérdezi, hogy ebben mi a logika? A válaszom: semmi. Nekünk ez így jó és kész. Mindezek mellett a kislányom egy korához képest kos, értelmes, szófogadó kislány, tehát nem csak a rosszat tanítom neki.

2012. ápr. 28. 14:59
 18/73 anonim ***** válasza:
62%

Engem nem zavar, ha a gyerek elkezdi enni a boltban amit választott, sőt, ha bemegyünk a boltos néni hozza és bontja a túrótrudit a gyereknek, vagy ha nyúl a nyalókáért leveszi neki kibontja, oda adja neki.

Ha téged zavar, ne add oda neki, akit meg nem, az meg had egye!

2012. ápr. 28. 15:04
 19/73 anonim ***** válasza:
64%

kis boltban nem, de 2 hetente megyünk nagy bevásárlásra, ott kap egy fél kiflit, másik fele a zacsiban marad, hogy be tudjam mutatni fizetéskor. van, hogy innivalót is kap ha szomjas, hisz 1,5-2 órát eltöltünk ott, nem mondhatom neki, hogy papírkutya, így is szép ha kis nyügivel megússzuk az egészet.

és tudod miért adom oda neki azt ami még nincs kifizetve? mert olyat nem vihetek be amit már kifizettem :D

de tőlem aztán lehetek ettől szar anya, igazából nem érdekel mit gondolsz :)

2012. ápr. 28. 15:07
 20/73 anonim ***** válasza:
47%
2 eves mult a lanyom. Tipikusan olyan, mint az anyja, reggel alig eszik valamit. Ma reggel igy indultunk az Auchan-be bevasarolni, ami tudtam, nem 2 perc. Termeszetesen bent jott ra az ehseg, latva a sok kajat. En nem csinaltam ugyet belole, kapott fel zsemlet, meg beleivott a szivoszalas italba. MINDIG kifizetem, amit megeszik. Olyan is volt, hogy az ures bananhejat lobogtattam a penztarnal, es MINDIG elmondom a lanyomnak, hogy a papirt, vagy dobozt, vagy hejat azert nem dobom ki, mert ki kell fizetni a penztarnal. Ezerszer probaltam megetetni reggel, hogy ne a boltban egyen, tok mindegy, hogy evett-e itthon vagy sem, a boltban akkor is kert es tudod, inkabb adok neki, mint a nagybevasarlast vegigcsinaljam egy torkaszakadtabol uvolto, hisztizo gyerekkel.
2012. ápr. 28. 15:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!