Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért engedi némelyik szülő,...

Miért engedi némelyik szülő, hogy a gyerek a boltban egyen?

Figyelt kérdés

Én mindig kivagyok azoktól, akik nem képesek elmagyarázni a gyereknek, hogy előbb ki kell fizetni, azután szabad csak megenni. Szinte naponta találkozom ilyenekkel, eszi a gyerek a túrórudit, kiflit, csokit, miközben anyuka vásárol. Hiába mondják, hogy kifizetik, sokan "elfelejtik", mire a pénztárhoz érnek.

Nem most kéne megtanítani a gyereknek, hogy előbb fizetni kell az ételért? Ha nagyobb lesz, akkor is majd a boltban vásárlás közben fog jóllakni vagy nassolgatni?

2012. ápr. 28. 14:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
49%
Gusztustalan,sosem ettem boltban,én sem fogom megengedni.Nem azért,mert illetlen,bár az,hanem,mert semmi önkontrollt,önfegyelmet nem tanul a gyerek.A bolttól hazáig ki lehet bírni.Majd az iskolában is órán elkezd enni,mert azt szokta meg,hogy bármikor lehet.Nekünk ki kellett bírni óra végéig,hogy nem ettünk,nem ittunk,nem mentünk ki pisilni.Olyan,mint a bokorban pisilés.Nálunk sosem volt divat bokorba pisilni,egészen kis gyerekeknek sem.Szóltam,hogy kell,mondták,hogy majd,ha hazaérünk.Kibírtam,nem haltam bele.Nem vagyunk állatok,hogy ott és akkor elégítsük ki szükségleteinket,amikor,ahol jólesik.Az a baj,hogy itt el kéne kezdeni nevelést,csak sokan nem hajlandóak rá,aztán csodálkoznak,milyen viselkedést produkál a gyerek később.Ez teljese egészében az ő felelősségük és szégyenük.Gáz.
2012. ápr. 28. 21:28
 42/73 alaszka ***** válasza:
71%
Nekem aztán van akaratos gyerekem, most 4 éves és lány, DE! ezt már kicsi kora óta megtanulta, hogy a boltban semmit, de semmit nem lehet kibontani! Én a biztonságiőr "bácsival" ijesztgettem mindig, hogy hú mi lesz ha az meglátja, stb. Most már eszébe se jut, hogy ott bontson ki valamit. Nekem egyszerűen ciki lenne, ha vásárlás közben a gyerekem enné azt ami még nem is a miénk. Meg kell nekik tanítani, hogy nem úgy van hogy csak úgy leveszünk valamit a polcról és kibontjuk. Igenis tanulja meg hogy vannak szabályok.
2012. ápr. 28. 22:00
 43/73 anonim ***** válasza:
52%

Lehet itt szidni akárkit, lehet játszani a nagy liberálist, hogy nem kell a gyerekre semmiért rászólni, meg kell neki mindent engedni, mert nem szabad korlátozni és blabla...

Én azért örülök és megnyugtató, hogy vannak még tudatos szülők, akik a legjobbat akarják a gyereküknek hosszútávon!

A többi szülő meg etesse csak a gyerekét a boltba, ha szerinte ez így jó neki és a gyerekének... :P

2012. ápr. 28. 22:13
 44/73 anonim ***** válasza:
46%

na ezért van az, hogy szinte minden magyar tud mondani legalább 1 baromságot amivel kiskorában ijesztgették. Majd ha nagyobb lesz és rájön hogy olyannal ijesztgették ami nem valós legfeljebb hülyének nézi az anyját, az sem ritka itthon. Meg ezért van hogy a magyarok ilyen görcsösek, félnek minden magasabb rangú embertől (főnök, rendőr stb) mert ez van megszokva hogy gyerekkoruktól mindenhol lehordták őket. az anyjuk, az óvónéni, a tanár, a pénztáros, a jegyellenőr stb stb. Mi a fene történne ha végre már ebben a r.hadt életben nem egymást cs.sztetnénk meg reguláznánk kedves magyarok hanem kedvesek lennénk egymással es mosolyognánk??? fájna az?

ez főleg azoknak szólt akik képesek voltak felhergelni magukat azon hogy más a boltban megeszik egy csokit de az hogy az anyákat szidják az tök normális. hát gondolkozzunk már emberek. kérdező te meg legközelebb ha ilyen borzalmas kihágást látsz vágd nyakon azt a gyereket meg az anyját is, azt jó'van. biztos jobban fogod magad érezni utána.

2012. ápr. 28. 22:53
 45/73 anonim ***** válasza:
79%

Bocs nem olvastam végig.

Én nem szoktattam rá, egyszer vagy kétszer volt ilyen, igen úgy jött ki, hogy megéheztek. (egyébként a gyerekek evése nem függ össze az éhséggel)

Amikor előfordult, én bizony kifizettem, mégpedig rögtön, és utána ette, igaz a boltban, de nálam volt már a blokkja.

Szóval nem biztos, hogy nincs az kifizetve attól, hogy eszi.

Amúgy én sem helyeslem, és nem szoktak rá, megértették, hogy a bolton kívül, egy egy ilyen eset volt.

2012. ápr. 29. 01:59
 46/73 anonim ***** válasza:
34%

A sógorom biztonságiőr és pl. a Lidl-ben van egy határ amit megehetsz, anélkül, hogy kifizeted. Soha senki nem fog rád szólni. Gondolom azért hozták ezt mert sok a beteg ember(cukorbeteg vagy egyéb) a gyerek, és hát ha jobban érzed magad egy csokit akkor jobban is fogsz vásárolni.

Egy hipermarketben biztos, hogy nem "éheztetnék" végig egy kicsi gyereket, mert pl. az én fiam ha hirtelen éhes lesz egyszerűen bekattan.

A fiamnak 22 hónapos korára sikerült megtanítanom, hogy nem eszünk a boltban (itt kisebb boltokat értek). Volt 2 végigüvöltött vásárlás.

A kisebb bolti lopásokat nem a gyerekek, hanem zömmel a felnőttek követik el, sokszor az izgalom és valami gyerekes bosszú hajtja őket.

2012. ápr. 29. 02:17
 47/73 anonim ***** válasza:
53%
Nem gondoltam, hogy ennyien gusztustalannak tartják, ha egy kisgyerek eszik. Egyik hozzászóló jól mondja, hogy az illem szerint az utcán egyáltalán nem és a játszin sem illendő enni. Viszont itt is (mint ahogyan a boltban is) a gyerekek kivételt képeznek. Egyébként még mindig megy az általánosítás és a nagy "ellenzők" meg sem hallják az érveket és a tényeket. Én itt részemről lezártam. Nem szívlelem a semmiségért ítélkező embereket, mert ők azok akik bárkit meglincselnek, ha a tömeg úgy kívánja.
2012. ápr. 29. 08:41
 48/73 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem meg az illem alól a gyerekek sem képeznek kivételt.A nevelést nem iskolaérettség táján kell elkezdeni.Ennyi.
2012. ápr. 29. 08:53
 49/73 anonim ***** válasza:
46%
Na, jól is néznénk ki, ha mindenki ilyen-olyan indokkal felbontogatna mindent a boltban, amit megkíván (mert beteg, mert gyerek, mert éhes, mert csak, stb.) Társadalomban élünk, az együtt élésnek szabályai vannak. A pénztárosnő, csak azért mert nem küldi el a bunkó anyukát a gyerekével a búsba, még elítéli a kiflirágcsáló, mindent kibontogató prolikat. Neki muszáj kedvesnek lennie. Ne jöjjetek a cukorbetegekkel, van a családomban nem egy, nem szoktak nekiesni a boltok polcainak, ugyanis aki tudja magáról, h beteg, annál mindig van cukor meg egyebek.
2012. ápr. 29. 10:13
 50/73 anonim ***** válasza:
67%
Hányan leírták már,hogy a gyerekük nem lett neveletlen attól,hogy kiflit evett a boltba.De itt csak fafejűek válaszolnak.Cukorbeteg vagyok és lettem már rosszul boltban a cukrot a kocsimban felejtettem.Soha nem nézem még ferdén arra az anyára aki kibontotta a túrórudit a boltban.A leltár hiány nem ezekből van.Illemtant tartotok, remélem a rendelőintézet várójában sem esztek mert ott sem illik.Vagy ha mégis mindenkit meg kell kínálni.Itt legalább szabadon bunkóskodhattok azokkal akik másképpen nevelnek.Mert szemtől szemben lefogadom,hogy nem vagytok ennyire nagyok.Szívesen megnézném a gyerekeiteket.Szerintem találnék ilyet is olyat is függetlenül attól,hogy a külvilág felé mit mutattok.
2012. ápr. 29. 11:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!