Miért engedi némelyik szülő, hogy a gyerek a boltban egyen?
Én mindig kivagyok azoktól, akik nem képesek elmagyarázni a gyereknek, hogy előbb ki kell fizetni, azután szabad csak megenni. Szinte naponta találkozom ilyenekkel, eszi a gyerek a túrórudit, kiflit, csokit, miközben anyuka vásárol. Hiába mondják, hogy kifizetik, sokan "elfelejtik", mire a pénztárhoz érnek.
Nem most kéne megtanítani a gyereknek, hogy előbb fizetni kell az ételért? Ha nagyobb lesz, akkor is majd a boltban vásárlás közben fog jóllakni vagy nassolgatni?
Lehet itt szidni akárkit, lehet játszani a nagy liberálist, hogy nem kell a gyerekre semmiért rászólni, meg kell neki mindent engedni, mert nem szabad korlátozni és blabla...
Én azért örülök és megnyugtató, hogy vannak még tudatos szülők, akik a legjobbat akarják a gyereküknek hosszútávon!
A többi szülő meg etesse csak a gyerekét a boltba, ha szerinte ez így jó neki és a gyerekének... :P
na ezért van az, hogy szinte minden magyar tud mondani legalább 1 baromságot amivel kiskorában ijesztgették. Majd ha nagyobb lesz és rájön hogy olyannal ijesztgették ami nem valós legfeljebb hülyének nézi az anyját, az sem ritka itthon. Meg ezért van hogy a magyarok ilyen görcsösek, félnek minden magasabb rangú embertől (főnök, rendőr stb) mert ez van megszokva hogy gyerekkoruktól mindenhol lehordták őket. az anyjuk, az óvónéni, a tanár, a pénztáros, a jegyellenőr stb stb. Mi a fene történne ha végre már ebben a r.hadt életben nem egymást cs.sztetnénk meg reguláznánk kedves magyarok hanem kedvesek lennénk egymással es mosolyognánk??? fájna az?
ez főleg azoknak szólt akik képesek voltak felhergelni magukat azon hogy más a boltban megeszik egy csokit de az hogy az anyákat szidják az tök normális. hát gondolkozzunk már emberek. kérdező te meg legközelebb ha ilyen borzalmas kihágást látsz vágd nyakon azt a gyereket meg az anyját is, azt jó'van. biztos jobban fogod magad érezni utána.
Bocs nem olvastam végig.
Én nem szoktattam rá, egyszer vagy kétszer volt ilyen, igen úgy jött ki, hogy megéheztek. (egyébként a gyerekek evése nem függ össze az éhséggel)
Amikor előfordult, én bizony kifizettem, mégpedig rögtön, és utána ette, igaz a boltban, de nálam volt már a blokkja.
Szóval nem biztos, hogy nincs az kifizetve attól, hogy eszi.
Amúgy én sem helyeslem, és nem szoktak rá, megértették, hogy a bolton kívül, egy egy ilyen eset volt.
A sógorom biztonságiőr és pl. a Lidl-ben van egy határ amit megehetsz, anélkül, hogy kifizeted. Soha senki nem fog rád szólni. Gondolom azért hozták ezt mert sok a beteg ember(cukorbeteg vagy egyéb) a gyerek, és hát ha jobban érzed magad egy csokit akkor jobban is fogsz vásárolni.
Egy hipermarketben biztos, hogy nem "éheztetnék" végig egy kicsi gyereket, mert pl. az én fiam ha hirtelen éhes lesz egyszerűen bekattan.
A fiamnak 22 hónapos korára sikerült megtanítanom, hogy nem eszünk a boltban (itt kisebb boltokat értek). Volt 2 végigüvöltött vásárlás.
A kisebb bolti lopásokat nem a gyerekek, hanem zömmel a felnőttek követik el, sokszor az izgalom és valami gyerekes bosszú hajtja őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!