Mi a véleményetek arról, hogy a "gyerek szülő tükörképe"?
Egy szakmabeli ismerősöm mondogatja mindig ezt, meg hogy azért nyugodt a fiam, mert mi is azok vagyunk a párommal, és azok a gyerekek, akik rosszak, elevenebbek, hisztisebbek, valami miatt ilyenek, valami külső hatás, vagy a szülő temperamentuma miatt.
Én ezt nem így gondolom, szerintem minden gyerek egy személyiséggel születik, bár az tény, hogy nagyban formálja őt a környezet, de törvényszerű, hogy "nagyszájú, temperamentumos" szülőknek (nem rosszindulatból írom, hanem csak a megértés miatt, hogy ilyenek) eleven gyerekük legyen, és a csendesebbeknek (mint én vagyok pl) pedig nyugodt gyerek adatik meg? Én úgy gondolom, hogy még nekem is lehet bűnrossz második gyerkőcöm, nem? Szerintem ez nem csak nevelés kérdése. Viszont a tapasztalataim szülő-gyerek temperamentumra ezt igazolják. És más szakmabelitől is hallottam már hasonlót. Ti mit gondoltok erről?
Véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi, és nem rosszindulatból tettem fel a kérdést. (mielőtt még bárki is magára venné....)
Szerintem öröklődik a temperamentum.
A baba kap egy kis újat, egy picit apából, anyából, esetleg nagyszülőkből.
Fiam pl ugyan olyan "macsósan" rándítja az egyik szemöldökét mint apucija, pedig még csak 8 hónapos, nem szándékos...még:)
Egyik ismerősöm kisfiam kb este 6tól reggel 6ig alszik,plusz még nap közben alszik vagy 4 órát, 6 hónapos.Anyukája már-már aggódott, amikor felvilágosítottam, hogy ő is, meg férje is ilyen.Ha lehet pihennek, alszanak:)
Szóval ebben az öröklés dologban van valami:)
Mi elég izgágák vagyunk, főleg én, ráadásul a férjem rámszól néha, hogy beszéd közben ne kiabáljak, vagy ne röhögjek ordítva. A kisfiam nem tud normálisan közlekedni, csak rohan, közben társítja hozzá az elmaradhatatlan indiánüvöltést. Olyan hangosan kacag, hogy zeng az egész ház. A múltkor néhányszor nagymamánál volt napközben, megkérdezték tőlem a szomszédok, hogy elment bölcsibe?, ugyanis nem hallják a lábai dobogását.
Én olyan rossz voltam kislányként, hogy anyukám mindig azzal ijesztgetett, hogy majd visszaad nekem mindent a Jóisten egy rosszcsont gyerek képében. És tényleg, pont olyan lett, amilyen én voltam gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!