Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon megronthatja a szülő-...

Nagyon megronthatja a szülő- gyerek kapcsolatot a dackorszak?

Figyelt kérdés
A kislányom 2 éves lesz 2 hét múlva. Elég iszonyúak mostanában a napjaink, egyszerűen mondva. Mindenen megy a hiszti. Most már meggyőzni sem lehet semmivel, pl. ha nem pelenkázhatonm át vagy nem öltözik át, akkor nme megyünk sehova..egy ideje már ez semm űködik...ilyenkor sajnos jön a puszta erőszak. elkapom, és elkezdem a műveletet, ő visít, rúgkapál...egy idő után abbahagyja. Vagy most az alvásnál...nem akart lefeküdni. lefogtam, és mondtam neki, hgogy édesem, most tudod alszunk, mert ilyenkor azt szoktunk. Egy idő után abbahygta és elaludt. st stb naponta ebből van elég sok. amúgy nagyon anyás (volt eddig), de félek, hogy meg fog most "utálni". de hát muszáj hogy bizonyos dolgogat erővel is kényszerítsen, elvárjon az ember, nem? Amúgy nem verem, meg semmi ilyesmi, rákiabálni is csak végső esetben szoktam, ha már rongyokban lógnak az idegeim (mostanában gyakrabban).
2010. dec. 5. 12:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekel.

Kitartást Neked, remélem hamar elmúlik ez az időszak!

2010. dec. 5. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én teljesen el vagyok képedve ezen a dackorszakon a 2,5 évesemnél. Teljesen úgy gondolom hogy nemnormális, de látom másnál is ez megy. Annyira durva hogy sokszor a boltban a földön húzom ki,mert annyira üvölt, hogy felvenni sem tudom. Sokszor üvöltök én is mint egy félőrült, mert nem bírom tovább.Meg a szégyenkezés, mikor bámulnak.... Aztán elkeseredek, hogy miért pont az én gyerekem ilyen, és biztos kezeltetni kéne annyit üvölt. Szóval nem vagy egyedül, és nagyon remélem hogy előbb utóbb javul,mert számomra rémisztő.

2010. dec. 5. 13:16
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
Amit leírsz, pontosan jó reakció a kicsid viselkedésére! Ha nem akar öltözni, pont igy csináltam. Csak talán a fokozatokat tarzottam másképp, vagyis adagoltam az infót, hogy kezdje szokni a gondolatot, lassan indulunk. Egyszer elmondom, hogy mennünk kell pl a boltba, lassan öltözünk. Egy perc mulva ujra mondom, hogy anya felöltözik, utána pedig ő jön. Aztán hozom a ruháit szó nélkül. Ha viszont szóltam, hogy gyere, mert öltözünk....na azt a balhét...:) tehát adagolom az információt, felkészitem és semmi gond. Ha nagyon játszik, kompromisszumot kötök. Mondom, hogy utolsó autóguritás ès tessék jönni. Innen nincs apellàta. Tudja, hogy ez a guritás tényleg az utsó volt:) lehet hogy igy is visitani fog, de ne foglalkozz vele, kapd el, ne kiabàlj, szót se szólj, csak rázd bele a gatyájába meg a kabátba, mint a villám. Ha mindig ezt teszed és nem veszekedsz emiatt, elmarad. Szerintem élvezik azt is, mikor kiakadunk. Érdekes èrzelmi hatás, ahogy anya könyörög, majd ordibál...ezt az örömöt és műsort nem kell megadni és elmarad, ne aggódj. Ha nagyon nem akar aludni, tedd le fél óra mulva, de akkor már csináld pont ugy, ahogy eddig. Nincs kecmec, alvás van! A kibukásig meg kell próbálni nem eljutni, minek összeveszni egy rohadt cipőfelhúzáson? Mond magadban: visithatsz kicsim, ugyis az van egyenlőre, amit anya akar:) ha a boltban visit, fetreng, menj odébb egy sort, hagyd ott, hogy ne lásson. Ne foglalkozz azzal, kedves válaszoló, ki mit gondol. Aki csúnyán néz, az már baromira elfelejtette, milyen egy kétéves, vagy sosem volt neki. Ha anyaközönség átlép rajta, abba fogja hagyni a kiselőadást, mert nem lesz kinek. Aztán kint röviden elmagyarázhatod, hogy szomorú vagy nagyon, amiért orditott, hisztizett és fetrengett, ez csúnya viselkedés! Semmi bajuk, ne aggódjatok, csak karakánok, harciasak, ...kétévesek:)
2010. dec. 5. 14:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az "erőszakkal" nem fogsz működni. Nekem az jött be, hogy ha bepörög akkor én elszámolok 500ig (lenyugszok), és hatalmas szeretettel fordulok feléje, és akkor ő is megnyugszik. Én is próbáltam ezt a beleerőszakolom a nadrágba dolgot, de az ellenkezőjét értem el vele, még jobban felhúzta magát, és direkt bosszantott. De ha látja, hogy nyugodt maradok, akkor ő is abbahagyja.

Amin nehezen esett át az a következő: ha valamit kért,és nemet mondtam, akkor ami a keze ügyébe került azt elkezdte szétszórni. Utána addig nem engedtem el onnan, míg össze nem szedte amit szétszórt. Először én is tök mérges lettem, de rájöttem, hogy felesleges. Mikor nyugodt maradtam egy idő után ő is megnyugodott. Kb2 hétig naponta 2-3szor játszottuk ezt el, ő ott tombolt, üvöltött a szétszórt cuccok mellett, ha megpróbált elmenni onnan, akkor visszavittem. Először 20-25 percig visított fejhangon, aztán napról-napra csökkent az idő. Míg rájött, hogy úgyis össze kell rakodnia. Két hete egyszer sem szórt szét semmit, hanem elfogadja, ha nemet mondok valamire.

Szóval a legfontosabb a türelem és a hidegvér, ezt vállaltuk. Amúgy egy 2 éves gyerek már nagyon okos,mindent el lehet nekik magyarázni a maguk szintjén.

2010. dec. 5. 14:59
 5/9 anonim ***** válasza:

2 éves a kisfiam, hasonló gondjaink vannak.

Szerencsére nem mindennapos a hiszti (még?). Talán ezért van, hogy elég nehezen tudom kezelni, és a végén kiakadok. Általában ilyenkor nem szólok hozzá, de van, hogy erőteljesen rászólok. Sajnos. Szegénykém erre még ingerültebb lesz. A legtöbbször azt mondom neki, hogy akkor tudok újra rá figyelni és beszélni vele, ha abbahagyja a sírást. Ez néha bejön, néha nem, attól függ, mennyire vevő éppen rá. És attól is, én éppen milyen "idegállapotban" vagyok, mert teljesen átveszi az én alaphangulatomat.

Szóval, én is keresem a jó megoldást, itt most olvastam egy-két jó dolgot, köszönöm.

2010. dec. 5. 16:16
 6/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. én is fel szoktam készíteni, ha valami lesz, és eddig bevált. de most letojja. rohamot kap ha öltözni kell. és az is megvan, hogy ez az utolsó. ha még szórakozik van egy legeslegutolsó, és annyi, utána nincs több. tehát nagyon is tudja, mi merre hány méter, csak szórakozik....meg visít, hosztizik. mostanában ha valami nem testzik enki, rászólok vmi miatt, ha van vmi a kezében, elhajítja és közli hogy bumm! így idegből....

nem megy nálunk, hogy "hatalmas szeretettetl fordulok felé"...mert nem az a fajta, aki feladja ha vmit a fejébe vett. eddig is nehéz volt meggyőzni de legalább ment. most már...a jóisten tudna talán valamit megtétetni vele szép szóval, ha ő nem akarja....de azért "örülök,", hogy másnál is van ilyen, akkor még nem keseredek el 100%-ban, talán ez normális. :)

2010. dec. 5. 21:23
 7/9 anonim ***** válasza:
jajj,sajnállak nagyon,Mi is ebben a cipőben járunk.Két éves kislányom egy hisztigép.Fekvésből,evésből,öltözésből mindig hiszti van.Ha nemet mondok vmire,meg kész káosz.Ujjabban próbálok krompromisszumot kötni vele,igy egy fokkal jobb.Mivel már folyékonyan beszél,sokmindent meg tudunk beszélni,de sokszor igy is robban a bomba.Ma nem aludt délután,igy este korán küldtem aludni.Ő közli,hogy még játszik.Mondom:Majd holnap kicsim,a játék is megy aludni.Erre kattant a kisasszony,elkezdett hisztizni,és odakiálltja:Jajjj anya,olyan gonosz vagyok rád.Ezen elkezdtem nevetni,mondom nem mérges,te méregzsák?Erre ő is elkezdett nevetni,és azt mondta holnap igy mondom.És nevettünk tovább,ő meg szó nélkül elaludt.Imádom
2010. dec. 6. 20:15
 8/9 anonim ***** válasza:
kompromisszumot,bocsi:)
2010. dec. 6. 20:15
 9/9 A kérdező kommentje:

hm, igen ez vicces lehetett. :) de az enyém még nem beszél, épp csak pár szót, apa, anya, baba, meg vau, nyau ilyenek.

na kitartást nekünk. :)))

2010. dec. 7. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!