Mi a teendo ha kistestver szuletesekor a nagyobb gyerek is "visszafejlodik"?
Ne szidd le semmiképpen. Szó nélkül cseréld le a bugyiját és kész (esetleg annyit mondj neki, hogy legközelebb szólj kérlek, de kedvesen).
Én lányom is visszababásodott, újra cipelni kellett, újra etetni kellett, újra kézben vittem aludni, stb.
Nem csináltam belőle ügyet, csináltam amit kért. Nem élt vissza vele. Persze azért néha odamondtam, hogy ő lassan ovis lesz, ő már nagyon nagylány, a húga pedig még kisbaba. És akkor egy kis monológ, hogy mi a különbség a babák és a nagylányok között. (De nem beszéltem lyukat a hasába azért :) )
1.
Jut eszembe, még szoptatnom is kellett :)
Nem kapta be a cicimet, csak úgy pólón keresztül odatartotta a fejét,és ugyanúgy tartottam ölben, mint a kistesót. Így kellett tartanom pár percig, amíg nem szólt, hogy elég a ciciből. Ez is ment vagy 1-2 hónapig, hogy naponta 2-3 alkalommal őt is "megszoptattam".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!