Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sérülhet egy 2 éves gyerek a...

Sérülhet egy 2 éves gyerek a dackorszak közepén, ha elég sűrűn kiabálnak vele?

Figyelt kérdés
Soha nem csaptam még a fenekére sem,de nem birom kontrollálni magam,inkább rákiabálok.Annyira sajnálom,mit tehetnék?!
2010. dec. 13. 21:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
31%
mert? csak nem megváltozott a tudomány ... 2 évesen lenne a dackorszak?
2010. dec. 13. 21:17
 2/16 anonim ***** válasza:
95%
Szia, sérülni nem hiszem hogy sérül de azért én inkább nem kiabálok vele sokat, már néha nagyon nehéz főleg mikor 100-adjára mondom el, de én ilyenkor elszámolok magamban 10-ig aztán folytatom.
2010. dec. 13. 21:20
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
az mindig is akkor volt... inkább kiabálj rá, minth megverd... persze nem állandó ordibálásra gondolok:)
2010. dec. 13. 21:21
 4/16 anonim ***** válasza:
84%
Se kiabálás,se popsiverés,akkor mi?Megvan!!Elmegyógyintézet.De komolyan:Azért mindent nem kell eltűrni dac korszak ide vagy oda.Ha kell igenis rákell csapni a fenekére mert azért ne csináljon amit akar,mert gyerek.Igenis legyen egy határ.
2010. dec. 13. 21:25
 5/16 anonim ***** válasza:
78%
2.ik vagyok, én soha nem csapok rá és igyekszem nem kiabálni vele, de ez még nem azt jelenti hogy az van amit ő akar, ha hiszti van én nem foglalkozok vele, de ha vered attól még nem fogja megtanulni mi a határ..
2010. dec. 13. 21:28
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

A dackorszaknak az a lényege, hogy a gyerek korlátokkal szembesüljön, megtanulja, hogy van, amit lehet, van amit el _lehet_ érni némi határozottsággal, és van, amit egyszerűen nem.

A másodikról könnyen megfeledkezünk - talán félünk, hogy engedünk a hisztinek, a dacnak, legyőz minket a gyerek és a fejünkre nő. Pedig ha azt tanulja meg, hogy kellő akarattal vannak dolgok, amiket el lehet érni, akkor nagyon sokkal segítjük.

A kiabálást semelyik gyerek, semelyik szülő (és semelyik szomszéd) nem ússza meg. De talán segít, ha tudod, hogy nem kell mindig "nyerni". És jogod van rákiabálni a gyerekre. Sőt, még dühös is lehetsz rá.

Épp elég megfelelni annak a kihívásnak, hogy kiegegyensúlyozott felnőtt lehessen a gyereked, nem kell még azzal a tudattal is felvenned a harcot, hogy neked "TÖKÉLETES" szülőnek kell lenned, különben...

Nekem ez a tudat ad erőt.

2010. dec. 13. 21:32
 7/16 A kérdező kommentje:
Igen értem én,de már napi szinten rákiabálok,legalább egyszer.Pedig nagyon okos,értelmes kislány,de feszegeti a határokat,és amikor századjára is azt csinálja amit nem szabad,akkor durranok.Nagyon bánt a dolog...
2010. dec. 13. 21:48
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

sérülhet, ha ok nélkül vagy következetlenül kiabálsz vele. tehát, ha azért kiabálsz, mert kialvatlan vagy és a legkisebb apróság is felidegesít, az egészen másfajta érzelmi töltet, mint amikor azért kiabálsz, mert a forró vasalót akarja immár századjára magára rántani.

az elsőnek. igen, 2 évesen van a dackorszak, eltarthat akár 1 évig is!

sem előtte, sem utána nincs.

2010. dec. 13. 21:56
 9/16 anonim ***** válasza:
53%
de van, lesz még 4 éves kor körül is és az állítólag betyárosabb a 2 évesnél:)
2010. dec. 13. 21:59
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Raschburg Jenő egyszer azt magyarázta, hogy oké, hogy nem engedünk a hisztinek. De végül is mit nem engedünk? Hogy az akaratát érvényesitse. Kiirtjuk belőle, ha igazán erősek vagyunk, mi anyukák. Aztán eljön az iskolás kor, mikor a gyerek nem akar dolgokat. Nem akar tanulni, nem akar semmi ujat megismerni, talán még suliba menni sem akar. Ő ezt a "nemakarást" arra vezeti vissza, ha egy szülő kétéves kor körül a gyerek akaratosságát teljesen elfojtja. Ezért tanácsként annyit mondott, hogy egy kétévessel is lehet kompromisszumokat kötni, és igenis joga van neki is dühösnek lenni, meg haragudni , meg nagyon, de nagyon akarni valamit! És akkor váljunk külső szemlélővé, értékeljük a hiszti/akarat tárgyát és gondoljuk át, hogy csak azédt nem engedünk, mert nem és kész, vagy mert irracionális a gyerek hisztijének tárgya, pl meg akarja szerelni a konnektort csavarhúzóval, ahogy apa tegnap. Szóval több türelem és kompromisszum velük, de az alapvető korlátokat tudniuk kell, amit meg is tanulnak.
2010. dec. 13. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!