Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sérülhet egy 2 éves gyerek a...

Sérülhet egy 2 éves gyerek a dackorszak közepén, ha elég sűrűn kiabálnak vele?

Figyelt kérdés
Soha nem csaptam még a fenekére sem,de nem birom kontrollálni magam,inkább rákiabálok.Annyira sajnálom,mit tehetnék?!
2010. dec. 13. 21:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Vannak szituaciok, amikor a kiabalast nem lehet meguszni.

Viszont! A gyakori kiabalas semmire sem jo.

Sajat pelda. Egyedul maradtam ket picivel a dackorszak kozepen nehany honapra. Anyagi gondok is voltak, iszonyatosan le voltam terhelve, mert a gyerekeken kivul minden ram szakadt, a lelki allapotom a beka feneke alatt es erre jott a gyermekem dackorszakanak minden dolga.

Volt 2-3 het amikor mar a kiborulas kornyeken jartam es gyakran rakiabaltam. Annyit ertem el, hogy hozzaszokott a fule, komolyan mondom, meg sem hallotta, mondjuk latvanyosan nem is bantotta a lelket. Szerintem ugy gondolta a pici fejeben, hogy orditsak nyugodtan, en igy kommunikalok es kesz.

Szoval villamgyorsan leallitottam magam (nah meg kertem segitseget), mert rajottem, hogy ezzel azt erem el, hogy ha jogszeru lesz a kiabalas, akkor sem fog torodni vele a gyerek.

2010. dec. 13. 22:09
 12/16 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, szerintem én is napi szinten felemelem a hangom, valószínűleg amúgy is ilyen a természetem, meg eleve hangosan beszélek. Viszont a gyerekek elég rafkósak, nagyon jól tudják, hogy mi az a kiabálás, amit komolyan kell venni, és mi az, amit nem. Figyeld meg, hogy egész más a hangszíned, ha azért kiabálsz rá a gyerekre, mert mondjuk épp valami veszélyeset csinál, és nincs kartávolságon belül, ezért gyorsan rákiáltasz, hogy "ne nyúlj hozzá", és más akkor, ha azért kiabálsz vele, mert mondjuk valamit már huszadszor mondasz el neki, és akkor se fogad szót. Teszem hozzá, a második fajtának általában nincs is nagy hatása. Ettől még beleesik az ember ebbe a hibába (nem mindenki persze, vannak olyan típusú emberek, akik szinte sose beszélnek még emelt hangon sem, mert olyan természetűek), szerintem ez nem megbocsájthatatlan bűn. Ha amúgy azt érzi a gyerek, hogy szeretik, akkor ennyi belefér, senki nem tökéletes.
2010. dec. 14. 00:30
 13/16 anonim ***** válasza:

Én kiabálás helyett inkább csak nem foglalkoznék vele, levegőnek nézném, mintha ott se lenne. Rájön ha nem ér el semmit az üvöltésssel, akkor fölösleges, és idővel abba fogja hagyni.

Amikor meg nem üvölt, akkor megdicsérném, megsimizném, adnék neki valami finom hamit, megpuszilnám... hogy lássa, érezze mennyire örülök ha jól viselkedik.

Így ösztönözném arra hogy legyen rendes.

2010. dec. 14. 01:37
 14/16 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudom levegőnek nézni, mikor nyolcmilliomodjára nyitja ki a kádban a csapot úgy, hogy ott állok mellette és mindig rászólok, hogy NE tegye.
2010. dec. 14. 11:18
 15/16 anonim ***** válasza:
Na az ilyen fürdőkádas műsort én úgy oldottam meg, hogy első körben beígértem neki, hogy ha mégegyszer kinyitja a csapot (vagy kifröcsköli a vizet), akkor vége a fürdésnek, és ezentúl zuhanyzás lesz (amit utál). Nem hitte el. Másnap elsőre ki is vettem a kádból amikor nem fogadott szót, aztán két napig zuhanyzás volt. Azóta szót fogad a kádban.
2010. dec. 14. 13:50
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálunk zuhanyozni még jobban imádnak, így mostanában inkább egyből vége a fürdésnek, ha csapozás van.
2010. dec. 14. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!