Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gondolkozom a babahámon 2,5...

Gondolkozom a babahámon 2,5 éves lányomnak, szerintetek?

Figyelt kérdés
Az a gond, hogy babakocsihoz már nagy, a motort annyira nem szereti, a triciklivel hosszú távokat a háttámla miatt nem tudunk megtenni. Szeret sétálni, de nagyon rohangálós. Azon töprengtem, hogy ahogy itt egy anyukánál is olvastam, hogy ráteszem a gyermekre, és az övemhez csatolom a végét. Nagyvárosban élünk, nagy a forgalom, nagyon hirtelen ki tudja szakítani a kezét a kezemből, dackorszak közepén vagyunk. Szerintetek durva lenne így? Sokan olvastam elítélik, de szerintem praktikus, csak ugye az előítéletek..
2011. jún. 7. 08:04
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
74%

Most nem azért de volt itt valaki óvodás?

Mert anno mikor még mi jártunk oviba a séta úgy működött, hogy volt egy hosszú vastag kötél. Annak két oldalára páronként volt rákötve szalag. Abba kellett belehurkolni a kezünket, rákötötték masnira, de én aztán ki nem tudtam húzni a kezem (pedig próbáltam :P)

CSAK és kizárólag úgy ment sétálni a csoport. Majdnem mint a hám nem? :) Pedig én sem vagyok már mai csirke.

2011. jún. 7. 15:12
 52/64 A kérdező kommentje:
Többen 3-4 éves gyermekekről meséltek, de az enyém még júliusban lesz 2,5 éves, most tágul csak igazán a tudata, most kezdi felfogni mi az, amit szabad, mi az, amit nem. Így van, egy ilyen kisgyereknek még magyarázhatom a kreszt, annyit tud a lámpáknál, hogy piros tilos, zöld szabad.
2011. jún. 7. 15:14
 53/64 anonim ***** válasza:
67%

Én voltam óvodás, sőt szülés előtt ott dolgoztam.

Nem a bölcsisekre gondolsz?

Mert az oviba nálunk sem anno, mikor én jártam oda, sem most nincs ilyen.

párban, egymás kezét fogva sétálnak. Az aktívabb gyerekek a dadus néni vagy az óvó néni párjai.

Nem mondom, hogy rossz ötlet lenne, de ovisoknál már nem így megy. Azért is írtam a kérdezőnek, hogy ugyan nincs kifogásom a hám ellen, de jó lenne, ha 3 évesen úgy kerülne ez a kislány oviba, hogy ne legyen probléma a kézen fogva sétálás.

2011. jún. 7. 15:16
 54/64 A kérdező kommentje:
Nem probléma a kézen fogva sétálás, hanem pont az itt a lényeg, hogy szabadabban közlekedjen, ne kelljen mindig cibálni a kezét, de ha nincs, ami hozzám tartsa(hám), akkor félek, hogy túl szabadnak érezné magát és mint egy ló, megbokrosodna, és azt hiszi, hogy akkor már azt csinál, amit akar. Nem nevelés kérdése szabadság vágy inkább részéről.
2011. jún. 7. 15:23
 55/64 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nem ártana azon elgondolkodni,h egy 2-3 éves gyerek nem egy robot,akibe beprogramozzuk-beleneveljük-,h mit szabad és mit nem,és aztán 100% bizonyossággal csak azt fogja csinálni.A legszófogadóbb,legjobban nevelt gyerek is "kieshet" egy pillanatra a szerepéből,és nekiiramodhat az úttesten,lemaradhat a zsúfolt tömegben,elbambulhat a zebrán,stb...

Én írtam már,használtuk az ikreimmel,ill az egyik fiammal.Mivel sokan azt hiszik,ez csak azért történhetett meg,mert lusta vagyok,a kirakatokat bámulom,és egyébként sem foglalkozom a gyerekeimmel,csendben megkérdezném,h az itt válaszolók közül hányan indulnak neki a napi ill a heti/havi bevásárlásnak 4 gyerekkel,egyedül?Mert én évek óta ezt csinálom.Sokan megismernek a városban járva,és megdicsérik a gyerekeimet,h mennyire szófogadók.Mégsem kockáztattam,mert ha 10000 esetből csak egyszer nem csinálja azt amit addig mindig,és ez esetleg az életébe kerül,azt soha nem bocsátottam volna meg magamnak.

kb 1 évig használtuk,utána már nem voltak olyan szertelenek,nem volt rá szükség.Tehát ez nem örök életre szól,csak amíg megszokja a gyalogos közlekedést,és megtanulja a szabályait.

2011. jún. 7. 15:24
 56/64 anonim ***** válasza:
11%

Már az is baj, ha kíváncsi erre-arra a gyerek?

Séták során felfedezi a világot, őt minden érdekli.

Ahelyett, hogy egész nap a gép elött ülnél, inkább vele foglalkozz!!

2011. jún. 7. 15:25
 57/64 anonim ***** válasza:
62%

Hyperanyák!

1. egy 2-3 évesnek hiába magyarázod a közlekedés szabályait, mert lehet, h még meg is értik, de ha valami van, akkor nem fogja őt érdekelni. Figyeld meg, ha van ennyi idős a környezetedben, h felteszel neki egy egyszerű kérdést és sokszor válaszolni sem tud rá. Pl. Kérsz még egy szelet kenyeret? Lelkesen mondja, h igen, mikor elé teszed, akkor meg nem kell, mert nem éhes. Ő fel sem fogja, h mire mond igent vagy nemet az esetek 50%-ban. Nem azért, mert buta, hanem azért, mert még kicsi.

2. Én Glasgowban lakom. Itt minden oviban van hám, nem is akármilyen, középen egy rúddal összekötve és ezzel viszik ki a gyerekeket sétálni. Soha egy anya nem ellenkezett még azért, h a gyerekét "megkötözik". Ja, az oviban itt 6 hetestől 5 évesig vannak a gyerekek, tehát a kérdező gyermekével korabelieket is simán belekötnek.

2011. jún. 7. 15:39
 58/64 anonim ***** válasza:
69%

Én is azt gondolom,hogy ha szükségét érzed,szerezz be egyet.Te gyermeked,neked kell ügyelned rá és törekedni arra,hogy biztonságban legyen.Közhely,de a baj a legváratlanabb helyzetekben is történhet.

Azt sajnálom,hogy ennyi ember van,aki csodabogárnak tart egy anyukát,aki hámot merészel(ne) használni.Valóban beszűkült látásmódra vall.

Nem lehetséges,hogy néhány év múlva elterjedtebb lesz.

Vajon hányan néztek csodálkozva,fintorogva azokra a szülőkre,akik anno megvették az első biztonsági gyermekülést?Vannak elképzeléseim...

2011. jún. 7. 15:41
 59/64 anonim ***** válasza:
62%

Bocsánat,lemaradt egy kérdőjel.Tehát:

Nem lehetséges, hogy néhány év múlva elterjedtebb lesz?

2011. jún. 7. 15:42
 60/64 anonim ***** válasza:
19%
Azért egy pórázt ne hasonlíts egy biztonsági gyereküléshez!! A gyerekülés életet menthet, a póráz nem. Sőt, én a forgalmazását is betiltanám, aki meg használja megbüntettetném a közterületesekkel ugyanúgy, mint a tilosban bagózókat!
2011. jún. 7. 16:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!